Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhaba arkadaşlar. A101 25 Temmuz bülteninde bir bisiklet var. Oğluma almak istiyorum. Kendisi 10 yaşında. Fiyat/performans olarak tavsiye eder misiniz? Yoksa, onu alacağınıza bunu alın diyebileceğiniz tavsiyeleriniz olur mu? Eğer internetten tavsiyede bulunacaksanız, linkini de paylaşabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
319493 dosyayı görüntüle
Camp ve pek cok market bisikletinden uzak durun kendini kanıtlamiş dayanikli kadrolu ve iyi parca listeli bir sey alin butcenin ustune biraz eklerseniz cok iyi bisikletler var fp acisindan

Scudo
Merhaba bisiklet almak istiyorum ortalama bütçe 15bin tl, kullanma amacım çoğunlukla şehirde gezmek rahatlıkla ama arada hafif çakıllı arazi ortamlarada park vs girmek istiyorum kaldırımdan inip çıkma öyle ekstra zıplama atlama olmadan, yol bisikleti hız için deniyor konforsuz diye duydum dağ bisikletide yolda kullanım için uygun değilmiş bende %80 şehir %20 arazide sürerim muhtemelen hangi türü almam gerek birde önerirsiniz bisiklet için
türkiyede olmadığım için avrupadada olan genel markalar önerirseniz sevinirim

Camp ve pek cok market bisikletinden uzak durun kendini kanıtlamiş dayanikli kadrolu ve iyi parca listeli bir sey alin butcenin ustune biraz eklerseniz cok iyi bisikletler var fp acisindan

Mesela bütçesi o Camp kadar (5500) olan biri üstüne biraz ekleyip hangi modeli alsın?

• Beğen
Tepkiler: Hellheimr
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. İşe gidip gelmeye ve bos zamanlarımda turlamaya bisiklet almayı düşünüyorum. Genellikle asfalt yolda kullanacağım carraro sportive 328 ile elite modeli arasında kaldım. Sizce hangisi daha uygun..
187 boy 108 kilo 🫠
Şimdiden teşekkür ederim
Not: önerilere açığım.

Merhaba bisiklet almak istiyorum ortalama bütçe 15bin tl, kullanma amacım çoğunlukla şehirde gezmek rahatlıkla ama arada hafif çakıllı arazi ortamlarada park vs girmek istiyorum kaldırımdan inip çıkma öyle ekstra zıplama atlama olmadan, yol bisikleti hız için deniyor konforsuz diye duydum dağ bisikletide yolda kullanım için uygun değilmiş bende %80 şehir %20 arazide sürerim muhtemelen hangi türü almam gerek birde önerirsiniz bisiklet için
türkiyede olmadığım için avrupadada olan genel markalar önerirseniz sevinirim

Buradaki modellerle sizin orada bulabilecekleriniz çok farklı. Orada bulunan ürünlerden linkler verebilirseniz karşılaştırıp fikir verilebilir ama bu haliyle çok zor. 15 bin TL bütçeye orada neyin alınabildiğini bulmak da zor. Mesela en fazla diyebilirim ki "orada varsa Scott Sub Cross modellerine bakın; 10, 20, 30, 40 hangisi bütçeye sığıyorsa".

Mesela bütçesi o Camp kadar (5500) olan biri üstüne biraz ekleyip hangi modeli alsın?
Sıfıra yakın hasari kazasi belasi olmayan 2. El alsinlar önerilerim mosso wild fire cararo force 271 600 610 620 650 700.coreli snop parça listesini beğenmesemde kadro kalitesindan dolayı kron xc 100 150 yükseltilmiş bissan mtx 7200 7300 rockrider st500 340 ve pek cok secenek var ama aklima simdilik bunlar geldi

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım. İşe gidip gelmeye ve bos zamanlarımda turlamaya bisiklet almayı düşünüyorum. Genellikle asfalt yolda kullanacağım carraro sportive 328 ile elite modeli arasında kaldım. Sizce hangisi daha uygun..
187 boy 108 kilo 🫠
Şimdiden teşekkür ederim
Not: önerilere açığım.

(link) ile Elite modelleri (birden çok var - (link), (link), (link), (link), (link), (link), (link)) birbirlerinden çok farklı. Sportive 328 trekking modeli, Elite'ler ise biraz ağır, çamurluklu, bagajlı, ön-arka fosforlu, kıvrık gidonlu şehir bisikletleri. Donanım olarak Elite 906 biraz Sportive 328'e benziyor, 80x'ler biraz düşük, 70x'ler epey düşük, giriş seviyesi modeller. Bütçeniz yetiyorsa Sportive 328'i alın. İhtiyaç varsa bagaj, çamurluk gibi aksesuarları daha iyi seçerek eklersiniz.

Sıfıra yakın hasari kazasi belasi olmayan 2. El alsinlar önerilerim mosso wild fire cararo force 271 600 610 620 650 700.coreli snop parça listesini beğenmesemde kadro kalitesindan dolayı kron xc 100 150 yükseltilmiş bissan mtx 7200 7300 rockrider st500 340 ve pek cok secenek var ama aklima simdilik bunlar geldi

O Camp sıfırken "Camp ve pek cok market bisikletinden uzak durun kendini kanıtlamiş dayanikli kadrolu ve iyi parca listeli bir sey alin butcenin ustune biraz eklerseniz cok iyi bisikletler var fp acisindan" dendiğinde biraz ekleyip daha iyi bir sıfır bisiklet alınabileceği anlaşılıyor da ondan sordum. "Biraz ekleyip ikinci el..." diye ikinci eli vurgulamak lazım, yoksa insan merak ediyor piyasaya F/P bir ürün mü girdi diye.

İkinci el bu bisikletlere kimse 9 taksit yapmıyor ama market bisikletlerine yapıyorlar.

İkinci el bu bisikletlere kimse 9 taksit yapmıyor ama market bisikletlerine yapıyorlar.
Sıfır piyasası ve interneten alım ve ordaki taksitler hakinda pek bir bilgim yok ama Ümit 2600 Colorado ptt awmde 5500tlonu oneririm gerek kadrosu gerek parca listesi olarak sonderece iyi

Sıfır piyasası ve interneten alım ve ordaki taksitler hakinda pek bir bilgim yok ama Ümit 2600 Colorado ptt awmde 5500tlonu oneririm gerek kadrosu gerek parca listesi olarak sonderece iyi
Ciddi misin, şaka mı?

Kadro 26” STABİL ÇELİK
Maşa 26” STABİL ÇELİK
Jant 26” ALÜMİNYUM
Lastik MITAS RAPİD 26X2.0
Fren ALÜMİNYUM V-FREN
Vites 21
Vites Kolu MICROSHIFT MS12 7X3
Arka Art SUNRUN
Ön Art SAIGUAN
Ruble INDEX 7-14/28T
Aynakol 42/34/24TX170MM
Ağırlık 15.00 KG

Bir tane o Camp'tan daha iyi olan parçasını gösterebilir misin?

Sportive 328 ile Elite modelleri (birden çok var - 906, 806, 805, 804, 706, 705, 704) birbirlerinden çok farklı. Sportive 328 trekking modeli, Elite'ler ise biraz ağır, çamurluklu, bagajlı, ön-arka fosforlu, kıvrık gidonlu şehir bisikletleri. Donanım olarak Elite 906 biraz Sportive 328'e benziyor, 80x'ler biraz düşük, 70x'ler epey düşük, giriş seviyesi modeller. Bütçeniz yetiyorsa Sportive 328'i alın. İhtiyaç varsa bagaj, çamurluk gibi aksesuarları daha iyi seçerek eklersiniz.
---
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Aklımda elite modeli yoktu aslında bugün bayiiye gittim derdimi anlattım o da bir iki model gösterdi en son elite '906 modelini gösterdi bu iyi olur diyerek. Ben de arafta kaldım biraz.
Kredi kartına vade farksız 6 taksite kadar bölebiliyorlarmış. Carraro sitesinde 18.5k gibi bir fiyat var sportive '328 in 6 ya bölünce aylık ufak bir miktar oluyor. Bayiiye tekrardan uğrayıp o modeli isteyeyim. .
Olmazsa sonradan çamurluk ekletiriz. Yakışır mı bilmiyorum ama 🥲

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
Aklımda elite modeli yoktu aslında bugün bayiiye gittim derdimi anlattım o da bir iki model gösterdi en son elite '906 modelini gösterdi bu iyi olur diyerek. Ben de arafta kaldım biraz.
Kredi kartına vade farksız 6 taksite kadar bölebiliyorlarmış. Carraro sitesinde 18.5k gibi bir fiyat var sportive '328 in 6 ya bölünce aylık ufak bir miktar oluyor. Bayiiye tekrardan uğrayıp o modeli isteyeyim. .
Olmazsa sonradan çamurluk ekletiriz. Yakışır mı bilmiyorum ama 🥲

Siz yine de ihtiyacınıza göre değerlendirin. Hazır bir şehir bisikleti istiyorsanız Elite de güzel model. Sportif kullanıma çok uygun değil, biraz da ağır ama şehir içi için iyi. Bu şehir bisikleti gidonlarına bir türlü alışamayan kullanıcılar da biliyorum, onlar olmadan kullanamayanlar da. Tutuşu daha rahat, manevra yapmak daha zor. Her iki tür gidonu da inceleyin, tutuşuna, duruşuna bir bakın.
Diğer bir konu, süspansiyon. Elite modelleri süspansiyonlu, Sportive 328 değil. Süspansiyon tercih ederseniz 328'in süspansiyonlu dengi (link), ona da bakabilirsiniz.
Olur da trekking modellerine (328, 227 v.b.) karar verirseniz, tarzını bozmayacak şekilde hafif ve sportif çamurluk modelleri var.

Siz yine de ihtiyacınıza göre değerlendirin. Hazır bir şehir bisikleti istiyorsanız Elite de güzel model. Sportif kullanıma çok uygun değil, biraz da ağır ama şehir içi için iyi. Bu şehir bisikleti gidonlarına bir türlü alışamayan kullanıcılar da biliyorum, onlar olmadan kullanamayanlar da. Tutuşu daha rahat, manevra yapmak daha zor. Her iki tür gidonu da inceleyin, tutuşuna, duruşuna bir bakın.
Diğer bir konu, süspansiyon. Elite modelleri süspansiyonlu, Sportive 328 değil. Süspansiyon tercih ederseniz 328'in süspansiyonlu dengi 227, ona da bakabilirsiniz.
Olur da trekking modellerine (328, 227 v.b.) karar verirseniz, tarzını bozmayacak şekilde hafif ve sportif çamurluk modelleri var.
Yani hocam şöyle söyleyim genel olarak işe gidiş geliş için kullanacağım, şehir içinde ulaşım amaçlı,(örneğin çarşıya gideceğim ama park sorunu olduğu için bisiklet kullanacağım ortslama 3km ) belki izin günlerimde biraz şehirden uzaklaşıp doğaya doğru açılmak amaçlı olabilir. Süspansiyon şart değil genelde şehirde kullanacağım için benim için yormaması ve hızlanması önem taşıyor bugün eliteyi deneyebildim. Eğilmeden sürüş yapabildim
Omurilik sağlığını da düşünmek lazım ama parça kalitesi uzun yol da yaşanılabilecek problemler aldıktan sonra problem yaşamak istemiyorum sportiveyi de deneme şansım olursa değerlendirip aranıza katılacağım.
Cevabınız için tekrardan teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Kızım için 26 jant dağ bisikleti alıcam. Şu an carraro force 401 kullanıyor memnunuzda . Carraro force 621 alayım diye düşünüyorum fakat bu alacağım bisiklet uzun yıllar kullanılacak.başka marka önerilerinize açığım.

Kızım için 26 jant dağ bisikleti alıcam. Şu an carraro force 401 kullanıyor memnunuzda . Carraro force 621 alayım diye düşünüyorum fakat bu alacağım bisiklet uzun yıllar kullanılacak.başka marka önerilerinize açığım.

Boyu ne kadar?

27.5 kullanabilirse: (link)

silemedim yanlış alıntı yaptım.

Son düzenleme:

Kaç yaşında peki? Bir yerlerde 27.5 en küçük kadroyu deneyin, oluyorsa veya uzama sürecindeyse ve şimdiden sınırda da olsa 27.5 kullanabilirse 27.5" alın. 26" eskide kaldı biraz, sadece mecburiyette alınmalı bence.

Kaç yaşında peki? Bir yerlerde 27.5 en küçük kadroyu deneyin, oluyorsa veya uzama sürecindeyse ve şimdiden sınırda da olsa 27.5 kullanabilirse 27.5" alın. 26" eskide kaldı biraz, sadece mecburiyette alınmalı bence.
10 yaşında. peşinde 8 yaşında kardeşi de var. Şu an 24 jant kullanıyor, kardeşinde 20 jant var. Ablasının 24 jant bisikletini rahatlıkla sürmeye başladı, bizde ablaya yeni bisiklet arayışına girdik.

Merhaba, ben hem işe gidip gelmek için hem de uzun turlar için bisiklet arayışındayım. Boyum 1.56 bacak boyum ise 71 cm. Şu an için hoşuma giden bisiklet Carraro Sportive 328 oldu fakat bu modelde benim boyuma uygun kadro boyu stoğu bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Sportive 328 özelliklerine denk başka modeller var mıdır ne önerebilirsiniz?

Geri