Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Peki bisan trx 8600 hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşleriniz için teşekkürler. Cues ney bilmiyorum birde .

CUES Shimano'nun yeni seti. MTB ve trekking modellerinin ana vites sistemi artık: (link)

TRX 8600'ün iki türü var, (link) ve (link). Deore'li olan Carraro (link)'un yaklaşık dengi (330'da arkada 8000 serisi, 8600'de ise 6000 serisi kullanılıyor, bu ve birkaç bileşendeki kalite farkı nedeniyle 330 daha iyi ama daha pahalı). Altus'lu 8600 ise Mosso (link) ile Carraro (link)'in dengi. Üçü arasında en F/P olan Mosso, 8600'den üçte bir daha ucuz.

Scudo
Bisiklet almak istiyorum bütçe maksimum 10 bin tl.Boyum 1.80 kilom 78.Bisikleti şehir içinde asfaltta ve parke taşlarda,genel olarak düz yolda kullanacağım.Amortisör istemiyorum(tersi fikriniz varsa belirtin)dağcı bisikleti tarzında sürerken çok eğilme gerektirmeyen bir şey arıyorum tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Bisiklet almak istiyorum bütçe maksimum 10 bin tl.Boyum 1.80 kilom 78.Bisikleti şehir içinde asfaltta ve parke taşlarda,genel olarak düz yolda kullanacağım.Amortisör istemiyorum(tersi fikriniz varsa belirtin)dağcı bisikleti tarzında sürerken çok eğilme gerektirmeyen bir şey arıyorum tavsiye ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Dik oturuş için bu tip gidona sahip modeller daha kullanışlı: (link) ama bu da dahil bu tür bisiketler genelde süspansiyonlu.
Ama herhangi bir trekking bisikletinde ((link), (link), (link)) ayarlı gidon boğazı ve/veya gidon yülseltici kullanarak da bir yere kadar dik oturuş elde edebilirsiniz. Tabii bisiklet dik oturuş için tasarlamış bir model olmadığında selesi de ona göredir, ideal sonuç için sele değişimi de iyi olur.

Yukarıdaki biraz bütçe üstü olan Elite 704 dışında şunlar bütçenize uygun ya da az üstünde ama çoğu süspansiyonlu:
Bu düz maşalı: (link)
Diğerleri süspansiyonlu:
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mzf1905
Max 25 bin TL bütçe ile hafif, rahat, kasislerde ve alçak kaldırımlar üzerinden geçerken sarsmayacak şekilde süspansiyonlu ve hidrolik frenli şehir/trekking bisikleti arıyorum.

Şimdiye kadar baktığım ve aklımda kalan modeller:

Carraro Sportive 328C
Mosso Legarda Pro X20

Siz hangi modeli önerirsiniz? İkisi şart değil başka model önerisine de açığım.

Trek de sehır tur bısıkletlerı ıcın tavsıye alabılırmıyım bazı modellerde vıtes sıstemı 1*9 yada 1*10 bu yokuşlarda çok büyük sorun teskıl edermı

Hayırlı Geceler cümleten ,
hem zayıflamak hem de spor amaçlı bisiklet almayı düşünüyorum günlük ortalama en az 15 - 20 km yol yapmayı hedeflemekteyim.
kg : 95
boy : 175
trekking tarzı bisiklet arıyorum
max bütce 10 k
2 ci elde alabilirim önerdiğiniz bisikletler nelerdir ? i şimdiden teşekkürler

Trek de sehır tur bısıkletlerı ıcın tavsıye alabılırmıyım bazı modellerde vıtes sıstemı 1*9 yada 1*10 bu yokuşlarda çok büyük sorun teskıl edermı
1*9 ve 1*10 viteslilerde, 40T aynakol ve 11-48 ruble, 40T aynakol ve 11-46 ruble, 2*9 modellerde 46-30 aynakol ve 11-36 ruble görüyorum. 40/48= 0.833 ve 30/36= 0.833 oranlarıyla yokuşları rahat çıkarsınız. Bendeki 0.937 oranıyla bile %15-20 eğimli yerlerde rahatça çıkabiliyorum.

Hayırlı Geceler cümleten ,
hem zayıflamak hem de spor amaçlı bisiklet almayı düşünüyorum günlük ortalama en az 15 - 20 km yol yapmayı hedeflemekteyim.
kg : 95
boy : 175
trekking tarzı bisiklet arıyorum
max bütce 10 k
2 ci elde alabilirim önerdiğiniz bisikletler nelerdir ? i şimdiden teşekkürler

Bütçeyi biraz yükselterek alüminyum kadrolu, 21 vitesli vidalı rubleli bazı modellere, örneğin: (link) , (link) , (link) (bu fiyatlardaki en donanımlı model bu)
Bütçe içinde kalarak
- Çelik modellere, örneğin: (link) , (link)
- Ümit modellerine: (link) , (link)
- Bazı Bisan modellerine: (link) , (link)
- Bazı Bianchi modellerine: (link)
bakabilirsiniz. Kron'un sitesi şu anda açılmadığından bakamadım ama zaten özellikle giriş seviyesi Kron modellerinde sorun yaşatacak hatalı bileşen seçimleri var, bakmaya çok da gerek yok.
İkinci elde aynı bütçeyle bunlardan daha iyi bisikletler alabilirsiniz ama ikinci el ürün bulmak sabırla tarama işi. İkinci elde Mosso Legarda, Carraro Sportive, Bisan TRX 8400 gibi modellere bakılabilir.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X3n
Hayırlı günler dilerim,
Günde en az 40 km yol yapmayı hedefliyorum. Sadece asfalt zeminde kullanacağım. Hem spor hem de kilo verme amaçlı kullanabileceğim yol/yarış bisikleti arıyorum.
Boy: 174
Kilo: 81
Bütçe: 18.500
Görüşleriniz ve önerileriniz içi şimdiden teşekkür ederim.

Tekrar merhaba; 2 bisiklet arasında kaldım.
Trx 8500 18500 tl
Trx 8600 deore 24500 (bunlar alabileceğim taksitli fiyatlar)

Kriterim şu sadece 1 km kadar yokuş var. Oralarda çok zorlanmak istemiyorum. Ve 10 km mesafe her gün git gel yapacağım şehir içi. Trx 8600 e o farkı vermeye değer mi ? Yoksa 8500 alıyım mı ?

Belirttiğiniz mosso modelleri beğendim fakat taksitli veren kimseyi bulamadım.

Tekrar merhaba; 2 bisiklet arasında kaldım.
Trx 8500 18500 tl
Trx 8600 deore 24500 (bunlar alabileceğim taksitli fiyatlar)

Kriterim şu sadece 1 km kadar yokuş var. Oralarda çok zorlanmak istemiyorum. Ve 10 km mesafe her gün git gel yapacağım şehir içi. Trx 8600 e o farkı vermeye değer mi ? Yoksa 8500 alıyım mı ?

Belirttiğiniz mosso modelleri beğendim fakat taksitli veren kimseyi bulamadım.

Süspansiyon istiyor musunuz? İstiyorsanız zaten (link)'ü alın, istemiyorsanız (link)'ü. "Fark etmez" diyorsanız, fark eder.
Yokuş açısından ikisi arasında sadece rublede küçük bir fark var ama 48-36-26 / 11-34 de yokuş için yeterli, 48-36-26 / 11-36'lı 8600 az daha iyi tabii.

Süspansiyon tam olarak neden gerekli bilmiyorum. Süreceğim yer şehir içi ama bozuk yol çok kilit taş çukur vs var

Merhaba Giant resmi sitesinde CİTY ESCAPE 3 bisiklet yani 21 vites tourney v frenli bisiklet şu an 21k civarında fiyat ile satılıyor. Diğer taraftan Salcano, Carraro, Bisan gibi yerli bisikletlerin bu fiyata en azından hidrolik fren 28-30 vites ve birçok değişiklik ile daha üst düzey bisiklet satıyor. Aradaki fark buna değer mi gerçekten? Yurt dışı üretim bisikletler kadro mu? Döviz kuru farkı mı yoksa gerçekten bilmediğim bir yanı varmı merak ediyorum.

Merhaba Giant resmi sitesinde CİTY ESCAPE 3 bisiklet yani 21 vites tourney v frenli bisiklet şu an 21k civarında fiyat ile satılıyor. Diğer taraftan Salcano, Carraro, Bisan gibi yerli bisikletlerin bu fiyata en azından hidrolik fren 28-30 vites ve birçok değişiklik ile daha üst düzey bisiklet satıyor. Aradaki fark buna değer mi gerçekten? Yurt dışı üretim bisikletler kadro mu? Döviz kuru farkı mı yoksa gerçekten bilmediğim bir yanı varmı merak ediyorum.

Değmez.
Üst modeller kadro ve diğer genel bileşen kalitesi için alınabilir, gerekirse bileşenleri yükseltilir ama Escape 3 kolayca yükseltilebilecek bir bisiklet de değil.

• Beğen
Tepkiler: orhandirim
Arkadaşlar selamlar, elimde yıpranmakta olan salcano xrs 066 var ve maalesef grupset ile ruble değişecek ama kadro eski olduğu için janta uygun 2x7 olacak şekilde hangi seti kullanabilirim?

Claris yada sora da olur

Arkadaşlar selamlar, elimde yıpranmakta olan salcano xrs 066 var ve maalesef grupset ile ruble değişecek ama kadro eski olduğu için janta uygun 2x7 olacak şekilde hangi seti kullanabilirim?

Claris yada sora da olur

"Grupset ile ruble değişecek" derken aynakol ve ruble mi değişecek, yoksa onlar değişmişken tüm grupset mi değişecek?

Sadece aynakol ve ruble değişecekse, ruble: (link), (link), (link), aynakol: (link), (link), (link)

Hazır onlar değişmişken tüm set değişecekse, normalde arkada kasete uygun göbeğe geçmek lazım ama Claris setle birlikte jant göbeğini değiştirmeden artık piyasada çok zor bulunan, yakında da bulunamayabilecek şu ruble kullanılabilir: (link)

@Spartiat a teşekkür ederim. Bi çok bisikler arasında gidip geldim en sonunda fiyatının daha ucuz olmasından dolayı mosso legarda pro x20 mdm süspansiyonsuz modeli tercih ettim.
İlk izlenim olarak bisikler çok güzel duruyor. Ama beni en çok etkileyen bisiklette ağırlığın önemi oldu. Gerçekten umursamağımız 1 2 kilolar çok önemliymiş. Bisiklet çok hafif sürmesi çok rahat.

"Grupset ile ruble değişecek" derken aynakol ve ruble mi değişecek, yoksa onlar değişmişken tüm grupset mi değişecek?

Sadece aynakol ve ruble değişecekse, ruble: (link), (link), (link), aynakol: (link), (link), (link)

Hazır onlar değişmişken tüm set değişecekse, normalde arkada kasete uygun göbeğe geçmek lazım ama Claris setle birlikte jant göbeğini değiştirmeden artık piyasada çok zor bulunan, yakında da bulunamayabilecek şu ruble kullanılabilir: (link)
farketmiyor abi, vites sistemi komple sora yada clarise geçilecek. Bir de artık ömrü dolmaya başladı durmadan aynakol devamlı vitesi 42'ye düşürüyor (2'den 1'e, arka kısımda problem yok)

farketmiyor abi, vites sistemi komple sora yada clarise geçilecek. Bir de artık ömrü dolmaya başladı durmadan aynakol devamlı vitesi 42'ye düşürüyor (2'den 1'e, arka kısımda problem yok)

O zaman ya arka göbek kaset ruble uyumlu olanla değiştirilip komple set alınacak. Veya biraz tasarruf için göbek olduğu gibi bırakılacak, kaset ruble yerine (link) kullanılacak ama oranı da kötü olur o zaman. Bir de ileride 8'li vidalı ruble bulmak iyice zorlaşabiilr, bu değişikliği baştan yapmak iyi olur.

Yerelde Claris ve Sora'yı tüm parçalarıyla satan yer var mı bilmiyorum. Parça parça toplamak gerekebilir. Şunlarda grupset denmiş ama ruble ve aynakol yok mesela:
Claris: (link)
Sora: (link)

Bence bu bisikleti olduğu gibi ya da sadece sorunlu parçaları hesaplı muadillerle yenileyip satarak başka bir Claris'li ya da Sora'lı bisiklet almak daha hesaplı ve kolay olur.

Geri