Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet önerileri

Scudo
Merhaba bisiklet forum ailesi
Kron TX 150 HD alınır mı?
Daha önce eski modelini kullandığım için yenisini almak istiyorum önerirmisiniz?

spartiat hocam bu bisikletlerin ağırlığı konusunda ne düşünüyorsunuz...
Diğer markaların trekking modellerindeki gibi süspansiyonlu olanların hepsi ağır, düz maşalı olanların hepsi daha hafif. Bazı markaların zırhlı lastik tercihi ya da jantları da ağırlığı etkiliyor tabii. Mosso'da epeydir kullanılan Stars jantlar oldukça hafif. Örneğin rublesi üstünde Stars arka jant, Vona ön janttan daha hafif, o kadar çok fark ediyor. Zırlı lastiklerin teki 800-900 gram, daha dengeli bir lastik alırsanız teki 400-500 gram, iki lastikte neredeyse 1 kg fark eder. Kadro da önemli ama yaygın markaların benzer modellerinin ağırlıkları yaklaşık aynı artık, farkı yaratan genelde diğer bileşenler.

• Beğen
Tepkiler: FBRS
Hocam şimdi bisiklet almak için geldim Sportive 328-18000 tl ve Sportive 321 -11500 tl iki modeli önerdiler bu Sportive 328 in süspansiyonsuz olması ne kadar kullanımını kısıtlar

Hocam şimdi bisiklet almak için geldim Sportive 328-18000 tl ve Sportive 321 -11500 tl iki modeli önerdiler bu Sportive 328 in süspansiyonsuz olması ne kadar kullanımını kısıtlar
321 de süspansiyonsuz ve 321 ile 328 arasında epey fark var. Muhtemelen satıcıda bu ikisi varmış, o nedenle bunları önermiş. Yoksa 328'i öneren 321'e kadar düşmez, 321'i öneren 328'e kadar çıkmaz.

Bisiklet süspansiyonsuz diye kullanımı kısıtlanmaz. Süspansiyon bir tercih meselesi, mesela benim istemediğim bir özellik. Çok bozuk yolları olan bir yerde yaşasaydım ya da arazinde sürecek olsam isterdim. Sizin
arazinde sürecek olsam isterdim.
...kullanacağım yerler ise genellikle şehir içi olsa da hafif bozuk yollarda da kullanacağım...
diye tanımladığınız şartlarda süspansiyonun gerekli olduğunu düşünüyorsanız, o zaman (link)'nun 3 ile başlayan modellerine değil, 2 ile başlayan modellerine bakmanız lazım. Arada gönlünüz MTB'lere de kayıyorsa süspansiyonlu modeller sizin için daha iyi olabilir.

Hocam aynı fiyatta ikisi de Daytona 909 mu yoksa magma 29s mi önerirsiniz ve bir de boyum 189 53 kadro boyu uygun mudur

Hocam aynı fiyatta ikisi de Daytona 909 mu yoksa magma 29s mi önerirsiniz ve bir de boyum 189 53 kadro boyu uygun mudur
29S.

Kadro boyu boy dışında iç bacak boyuna da bağlı ama iç bacak boyu ortalamadan kısaysa bile Bianchi'de 53, Carraro'da 52 kadro olur, zaten daha büyükleri yok.

Hocam öncelikle kolay gelsin gruba yeni üye oldum 35 yaşındayım 176 boy ve 75 kiloyum hafif bir spor geçmişim var bisiklet almak istiyorum 5 km mesafede olan iş yerime gidip gelmek amaçlı genel olarak asfalttan oluşuyor çok fazla kafa karışıklığım olduğundan bana yardımcı olacağınızı düşündüm bütçem 20.000 TL belki biraz daha fazlası biraz hafif ama dayanıklı bisiklet olsun istiyorum mosso markası ilgimi çekti ama bilgim biraz düşük aldığım bisiklettende memnun kalmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

Hocam öncelikle kolay gelsin gruba yeni üye oldum 35 yaşındayım 176 boy ve 75 kiloyum hafif bir spor geçmişim var bisiklet almak istiyorum 5 km mesafede olan iş yerime gidip gelmek amaçlı genel olarak asfalttan oluşuyor çok fazla kafa karışıklığım olduğundan bana yardımcı olacağınızı düşündüm bütçem 20.000 TL belki biraz daha fazlası biraz hafif ama dayanıklı bisiklet olsun istiyorum mosso markası ilgimi çekti ama bilgim biraz düşük aldığım bisiklettende memnun kalmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum
Dağ patika bozuk yollarda pek sürmem diyorsanız şehir bisikleti sizin için uygun olur. Şehir bisikleti deyince de amortisörlü ya da amortisörsüz diye bir seçim yapmanız lazım. En temelde bu ikisine karar verebilirseniz öneriler sunulabilir, açı epeyce daralmış olur

Dağ patika bozuk yollarda pek sürmem diyorsanız şehir bisikleti sizin için uygun olur. Şehir bisikleti deyince de amortisörlü ya da amortisörsüz diye bir seçim yapmanız lazım. En temelde bu ikisine karar verebilirseniz öneriler sunulabilir, açı epeyce daralmış olur
Benim tercihim şehir bisikleti amortisör olmasada olur daha önce dağ bisikleti kron cx100 kullanmıştım ama 10 sene oldu ben artık daha çok şehir içinde kullanmalık kısa mesafeli maximum 10 km kadar yol yapıyorum iş yerim ile evim mesafe 5 km hem dolaylı yoldan spor yapayım diyorum kron hem dağ bisikletiydi hemde ağırdı ben şehir bisikleti istiyorum belki biraz daha hafif olabilir mosso legarda serisinde hoşuma giden modeller var veya ona benzer özellik gösteren modeller olabilir kafam çok karıştı açıkçası bu forumda uzun süre kullanan arkadaşlardan tavsiye almak mantıklı olur diye düşündüm

Benim tercihim şehir bisikleti amortisör olmasada olur daha önce dağ bisikleti kron cx100 kullanmıştım ama 10 sene oldu ben artık daha çok şehir içinde kullanmalık kısa mesafeli maximum 10 km kadar yol yapıyorum iş yerim ile evim mesafe 5 km hem dolaylı yoldan spor yapayım diyorum kron hem dağ bisikletiydi hemde ağırdı ben şehir bisikleti istiyorum belki biraz daha hafif olabilir mosso legarda serisinde hoşuma giden modeller var veya ona benzer özellik gösteren modeller olabilir kafam çok karıştı açıkçası bu forumda uzun süre kullanan arkadaşlardan tavsiye almak mantıklı olur diye düşündüm
İyi düşünmüşsünüz ben de amortisörsüz olmasını tercih ederdim. Bisiklet önerisi ben yapamam yeterince bilgi sahibi değilim, ama özellikle şu olsun dediğiniz başka kriterleriniz varsa onları da söylerseniz seçenekler daha da daralabilir. Bunları sorarak Barış abinin işini biraz kolaylaştırayım dedim :harika:
Gelince o tavsiye verir size

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
20 binin biraz üstüne çıkabiliyorsanız ya da kampanya-kuponla o civara denk getirebilirseniz F/P modeller (link) ve (link) . Sadece Mitas lastikleri vasat altı ve bence fazla kalın, sonradan daha düzgün ve zırhlı, isterseniz de daha ince lastiklerle değiştirebilirsiniz.
Bütçe içinde kalmak için 2x9'lu olanlarını da alabilirsiniz ama her zaman alınabilenin en iyisini almak sonradan o seviyeye yükseltmekten daha hesaplı oluyor.

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum bu modeller çok güzel ama ben bütçemi bir tık daha üzerine çıkıp şu iki modeli beğendim CAVALIER CLARIS D ve CAVALIER SORA D iki model arasında nasıl farklar var tam anlayamadım bike store isimli siteden baktım fiyatlara site garantili mi bilmiyorum birde boyuma göre 54 cm kadro uzunluğuma makul mu sizce verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum bu modeller çok güzel ama ben bütçemi bir tık daha üzerine çıkıp şu iki modeli beğendim CAVALIER CLARIS D ve CAVALIER SORA D iki model arasında nasıl farklar var tam anlayamadım bike store isimli siteden baktım fiyatlara site garantili mi bilmiyorum birde boyuma göre 54 cm kadro uzunluğuma makul mu sizce verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Bu yol bisikleti, epeyce bir kapsam değişmiş oluyor. Yağmur çamurda kullanılmaz, engebeli yerde de pek hoş olmuyor kullanması. Şehir bisikletiyle çok farklı bu bakımdan. Boy olarak 176 için 54 sanki biraz büyük gibi fakat bacak iç boyunuz kadro boyu açısından daha önemli. Onu ölçerseniz daha kesin konuşulabilir

.... CAVALIER CLARIS D ve CAVALIER SORA D iki model arasında nasıl farklar var tam anlayamadım ...
Birinde frenler ve vites sistemi Claris (2x8), diğerinde Sora (2x9), başka fark yok.

Merhabalar öncelikle yeni üye oldum ve bisiklet seçerken biraz kararsız kaldım o yüzden öneride bulunursanız çok hoş olur şehir-tur bisikleti almak istiyorum bütçe 25k civarı aşağı yukarı oynayabilir bir nebze boyum 1.85 fakat iç bacak boyum hakkında bilgim yok ama sanırım xl olan boylar uygun olur herhangi bir marka olur amortisörlu maşa almayı düşünüyorum genelde çarşıya markete gezmek için ıvır zıvır işlerde kullanirim nadiren 5-6 kmyi geçerim sanirim ama yine de konforu iyi olursa sevinirim çok kriter yok sanırım pek anlamıyorum ama aradığım özellikler bunlar sadece

Merhabalar öncelikle yeni üye oldum ve bisiklet seçerken biraz kararsız kaldım o yüzden öneride bulunursanız çok hoş olur şehir-tur bisikleti almak istiyorum bütçe 25k civarı aşağı yukarı oynayabilir bir nebze boyum 1.85 fakat iç bacak boyum hakkında bilgim yok ama sanırım xl olan boylar uygun olur herhangi bir marka olur amortisörlu maşa almayı düşünüyorum genelde çarşıya markete gezmek için ıvır zıvır işlerde kullanirim nadiren 5-6 kmyi geçerim sanirim ama yine de konforu iyi olursa sevinirim çok kriter yok sanırım pek anlamıyorum ama aradığım özellikler bunlar sadece
Yerli trekking/şehir bisikletlerinde kadro boyları XL gibi kodlarla değil, 51, 54, 56 cm gibi sele dikmesi yükseklikleriyle belirleniyor. Size 51 kadro ve büyükleri olur, ne kadar büyüğünün olacağını bilmek için iç bacak boyunuz önemli. (link) gibi kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Model olarak (link) bütçenize uygun F/P model. Bianchi'de dengi ya da yakını yok, Carraro'da da dengi yok, bir seviye düşüğü (link). Mosso, Bianchi, Carraro, Bisan ve diğer benzer markalarda eski tip 3x9, 2x9 başka modeller de var ama F/P bakımından x20'ye pek yaklaşamıyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Oguzhann_
Yerli trekking/şehir bisikletlerinde kadro boyları XL gibi kodlarla değil, 51, 54, 56 cm gibi sele dikmesi yükseklikleriyle belirleniyor. Size 51 kadro ve büyükleri olur, ne kadar büyüğünün olacağını bilmek için iç bacak boyunuz önemli... gibi kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Model olarak bütçenize uygun F/P model. Bianchi'de dengi ya da yakını yok, Carraro'da da dengi yok, bir seviye düşüğü Mosso, Bianchi, Carraro, Bisan ve diğer benzer markalarda eski tip 3x9, 2x9 başka modeller de var ama F/P bakımından x20'ye pek yaklaşamıyorlar.
cevap yazdığınız ve öneride bulunduğunuz için çok teşekkür ederim son olarak bianchi newtourer ve kron tx1000 hd modelleri nasıldır sanırım bütçeyi 30k civarında da tutabilirim o fiyat bandında öneriniz var ise o da olur

Geri