Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Scudo
Tur bisikleti deyince benim aklıma hep bu gelir. Benzersiz ve fiyatına göre çok güzel grup seti var.

Riversite tourinn 900 TR'de bulunmuyor herhalde. Nereden alacaksınız ve kaç TL?
Merhaba. Bahsettiginiz mosso street mtr için yazıyorum.
Boy 163
Bacak boyu 73
Kilo 90
Şehir icinde ama cok da pürüzsüz diyemeyecegim bir güzergah kullanacagım. Benim icin halen uygun mudur bu sizce? 46 kadro buldum bir tane kadro boyu icin ne dersiniz?

Merhaba. Bahsettiginiz mosso street mtr için yazıyorum.
Boy 163
Bacak boyu 73
Kilo 90
Şehir icinde ama cok da pürüzsüz diyemeyecegim bir güzergah kullanacagım. Benim icin halen uygun mudur bu sizce? 46 kadro buldum bir tane kadro boyu icin ne dersiniz?
Hiç bilemiyorum en küçük kadrosu 46imiş zaten. Olursa bu olur ama tasarımı değişik bir bisiklet olduğu için denemeden almamak lazım. İleriye uzanıp vites/fren kollarına rahat ulaşabilecek misiniz denemek lazım.
Karbon olmayan 105 set bisikletim 9.5 kilo diye biliyorum çok az değil mi fark
Çoğu kişi bisikletin ağırlığını 10 gr düşürebilmek için binlerce lira harcıyor. İthal markalarda 8 kg altı bisiklet alabilmek için yüzbinlerce TL harcamak gerekiyor. Hal böyle olunca 8.5 kg gayet iyi tiagra set bir bisiklet için. Kaldı ki aero kadro normalden biraz daha ağır olabiliyor.

Hiç bilemiyorum en küçük kadrosu 46imiş zaten. Olursa bu olur ama tasarımı değişik bir bisiklet olduğu için denemeden almamak lazım. İleriye uzanıp vites/fren kollarına rahat ulaşabilecek misiniz denemek lazım.

Çoğu kişi bisikletin ağırlığını 10 gr düşürebilmek için binlerce lira harcıyor. İthal markalarda 8 kg altı bisiklet alabilmek için yüzbinlerce TL harcamak gerekiyor. Hal böyle olunca 8.5 kg gayet iyi tiagra set bir bisiklet için. Kaldı ki aero kadro normalden biraz daha ağır olabiliyor.
Hocam bu vücut ölçüleri ile sıfır olmak kaydıyla, 30k bütce ile hafif, klasik tip gidona sahip, disk frenli, görece hafif, tamamıyla şehir icinde kullanmaya yönelik (10-20km) önerileriniz neler olur?

Hocam bu vücut ölçüleri ile sıfır olmak kaydıyla, 30k bütce ile hafif, klasik tip gidona sahip, disk frenli, görece hafif, tamamıyla şehir icinde kullanmaya yönelik (10-20km) önerileriniz neler olur?
(link)

Bunun 46 kadrosu olabilir.

yada düz maşalı modeller. Sportive 330 daha iyi düz maşalılar içinde.

(link),

(link)

Daha konforlu olsun derseniz arada da çok fark yokken amortisörlü olanı alın derim.

Daha dik oturuşlu ayarlanabilir gidonlu vs olsun derseniz bu olabilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: legend_doctor
Carraro Crt Trip in 23 bin civarı fiyatı sizce de bir tur bisikleti için gaye uygun değil mi? Tamam v fren ama diğer açılardan da bakarsak yine de cazip geliyor bana, bişey mi kaçırıyorum?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
Merhabalar bütçem 12 bin tl arkadaşım ile yol bayır dağ vs. uzun süre(3-5 saat diyebilirim) bisiklet süreceğiz fakat onda bisiklet var bende yok. Sitelerde geziniyordum ve en sonunda bu forumu bulunca buraya yazabilirim diye düşündüm. Dediğim gibi 12 bin tl bütçe içinde bisiklet lazım önerirseniz sevinirim.

Carraro Crt Trip in 23 bin civarı fiyatı sizce de bir tur bisikleti için gaye uygun değil mi? Tamam kumpas fren ama diğer açılardan da bakarsak yine de cazip geliyor bana, bişey mi kaçırıyorum?
V fren olması bi eksi değil şahsen. Turlarda vs bakımı, tamiri, ayarlaması ve parça bulması daha kolay.

Fiyatı gayet güzel bence.

Merhabalar bütçem 12 bin tl arkadaşım ile yol bayır dağ vs. uzun süre(3-5 saat diyebilirim) bisiklet süreceğiz fakat onda bisiklet var bende yok. Sitelerde geziniyordum ve en sonunda bu forumu bulunca buraya yazabilirim diye düşündüm. Dediğim gibi 12 bin tl bütçe içinde bisiklet lazım önerirseniz sevinirim.
Boyunuz kaç ve arkadaşınızda nasıl bi bisiklet var?i İkinci el almayı düşünür müsünüz yoksa sıfır mı istiyorsunuz?

V fren olması bi eksi değil şahsen. Turlarda vs bakımı, tamiri, ayarlaması ve parça bulması daha kolay.

Fiyatı gayet güzel bence.

Boyunuz kaç ve arkadaşınızda nasıl bi bisiklet var?i İkinci el almayı düşünür müsünüz yoksa sıfır mı istiyorsunuz?
Sıfır almayı düşünüyorum boyum 1.81 arkadaşımda rockrider st bi modeli vardı sanırsam tam hatırlamıyorum

eksik yazmışım bu arada kusura bakmayın şehir içinde kullanacağız daha çok 3 5 saat o anlamda kastetmiştim ama dağda vs de kullanacağız tabiki

Sıfır almayı düşünüyorum boyum 1.81 arkadaşımda rockrider st bi modeli vardı sanırsam tam hatırlamıyorum

eksik yazmışım bu arada kusura bakmayın şehir içinde kullanacağız daha çok 3 5 saat o anlamda kastetmiştim ama dağda vs de kullanacağız tabiki
Dağa girecekseniz dağ bisikleti alacaksınız mecbur.

Bütçe 14bine vs çıkarsa MTX 7300 güzel olur.

(link)

Karbon olmayan 105 set bisikletim 9.5 kilo diye biliyorum çok az değil mi fark
Selam bence ağırlik çokta önemli değil bisiklette kadro kalitesi esnemezliği herşeyi değiştiriyor. Ha birde bisikletler fabrikasyon olarak pedalsiz vs tartiliyorlar bence buda oldukce saçma sonuçta bir sele altı çanta bir el pompası çantada yedek iç lastik tamir kiti sıvı ihtiyacı için matara matara kafesi yol bilgisayarı aydınlatma ekipleri vs derken carraronun 10 kg civari söylediği 063 bisikleti bir bisikletcide tarttigimizda 13 kusur kilo olçmustuk. Ha birde bu kadro esniyorsa ( macun gibi diye tabir edilen) işte o zaman asıl dert başliyor.. birde bisiklet ile fit konusu var o iş apayrı bir konu size uygun olmayan kadro herzaman sizi daha çok yoracaktır ;(

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve brk34
Dağa girecekseniz dağ bisikleti alacaksınız mecbur.

Bütçe 14bine vs çıkarsa MTX 7300 güzel olur.
tamamdır teşekkürler bende inceleme videolarına vs. baktım attığınız bisikletin gayet güzel duruyordu videolarda felan. Yüksek ihtimal bunu alıcam gibi yarın

Bu arada ekipman önerisi vs var mı acaba eldiven ile dizlik vs. bende var ama kask nasıl almalıyım tam fikir olarak bir şey yok aklımda. Dağ motoru sürenlerin kaskını takan çok gördüm genelde ama

tamamdır teşekkürler bende inceleme videolarına vs. baktım attığınız bisikletin gayet güzel duruyordu videolarda felan. Yüksek ihtimal bunu alıcam gibi yarın

Bu arada ekipman önerisi vs var mı acaba eldiven ile dizlik vs. bende var ama kask nasıl almalıyım tam fikir olarak bir şey yok aklımda. Dağ motoru sürenlerin kaskını takan çok gördüm genelde ama

MTX 7300'ün 3 farklı boy kadrosu var. 38-43-48. Herhangi bi bisan bayisine gidip deneyin. 48 büyük olmazsa 48 alın. Büyük gelirse 43 alın.

Yani böyle giriş seviyesi dağ bisikletleri çok fazla atlayıp zıplamaya gelmez o yüzden full face kask ihtiyacınız olup olmadığına siz karar vereceksiniz. Full face kasklar hakkında bilgim yok.

Decathlon kaskları iş görür. Yakınlarda varsa bütçenize göre gidip deneyerek alabilirsiniz. Işık, matara kafesi vs hepsi ordan halledersiniz uyguna.

(link)

Bu bisikleti alırsanız ve üzerinde Mitas ocelot lastikler gelirse ömrünü tamamladıkları anda kaliteli bir lastikle değiştirin. Hatta hiç sürmeden satıp kaliteli bi lastik alın. Yapabileceğiniz en iyi yükseltme bu olur.

Bu daha iyiymiş 14.350'ye. Siyah kırmızı 18 kadrosu. Hem özellik hem kadro boyu açısından daha uygun.

(link)

MTX 7300'ün 3 farklı boy kadrosu var. 38-43-48. Herhangi bi bisan bayisine gidip deneyin. 48 büyük olmazsa 48 alın. Büyük gelirse 43 alın.

Yani böyle giriş seviyesi dağ bisikletleri çok fazla atlayıp zıplamaya gelmez o yüzden full face kask ihtiyacınız olup olmadığına siz karar vereceksiniz. Full face kasklar hakkında bilgim yok.

Decathlon kaskları iş görür. Yakınlarda varsa bütçenize göre gidip deneyerek alabilirsiniz. Işık, matara kafesi vs hepsi ordan halledersiniz uyguna.

Bu bisikleti alırsanız ve üzerinde Mitas ocelot lastikler gelirse ömrünü tamamladıkları anda kaliteli bir lastikle değiştirin. Hatta hiç sürmeden satıp kaliteli bi lastik alın. Yapabileceğiniz en iyi yükseltme bu olur.

Bu daha iyiymiş 14.350'ye. Siyah kırmızı 18 kadrosu. Hem özellik hem kadro boyu açısından daha uygun.
Bende suanda iki bisikletin videolarını izliyordum ikisi arasında kararsız kaldım alırsam lastik olarak tavsiyeniz olur mu acaba

Bende suanda iki bisikletin videolarını izliyordum ikisi arasında kararsız kaldım alırsam lastik olarak tavsiyeniz olur mu acaba
Bütçeye göre değişir ama lastik konusunda sormalısın lastik önerisini.

Bütçeye göre değişir ama lastik konusunda sormalısın lastik önerisini.
Mosso'yu almaya karar verdim de bunlar 16 18 20 diye ayrılır sanırsam beden olarak hangisi seçmem daha iyi olur acaba??

Herkese merhaba,

Uzun bir aradan sonra foruma dönüyorum. Kaza, taşınma vs derken uzun bir süre ayrı kaldım ve şimdi tekrar tavsiyeye ihtiyacım var. Kısa bir zaman önce Londra'ya taşındım ve tek vites çelik bir bisiklet aldım, ulaşım amaçlı harika bir çözüm oldu ama şehirden uzaklaşmaya yetecek güveni vermiyor. Şehirden uzaklaşmadan gün içinde 50-60 kilometreleri şehrin düz olmasının da katkısıyla görebiliyorum ama eski alışkanlıklar kaşınıyor ve gravel almak istiyorum.

195cm-110kg ile bisiklet seçmek çok kolay olmuyor, çoğu bisikletin teknik verisinde ağırlık limiti de yazılmadığından asla güvenemiyorum.

(link)

Büyük oranda çocukluktan kalma bir sevda sonucu şu bisikleti aşırı beğendim. 2000£ civarı bir bütçe ile ne alabilirim? Carbon olması için özel bir ilgim yok, hatta olmalı mı emin de değilim. Arazi görecek bir bisiklet için karbon gövde fazla narin olabilir mi ve hatta gerekli mi?

(link)

Bu ilanı değerlendirebilir misiniz?

Geri