Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet seçim kılavuzu ve bisiklet türleri

@burakefendi01 Kardeş, sıfırının fiyatını yazmışsın da senin satacağın fiyatı yazmamışsın =)

Scudo
arkadaşlar kendime carraro sportive 321 aldım bu 4. bisikletim ancak bu bisiklet aldıklarımın en iyisi diyebilirim o yüzden uzun süre de binmek istiyorum.

sizce nelere dikkat edilmeli?
servis zinciri yağlamadı ben sordum yağlar mısın diye motorin hariç yağlanmaz yoksa vites iyi olmaz dedi?
muhafaza ederken nelere dikkat etmeli?
vs vs her türlü önerilere açığım

Bu iki bisiklet tam olarak hangi kategoriye giriyor peki, yol (endurance) mi?

(link)

(link)

Bisiklet alicaklara tavsiye verirken genelde kendi kadrosunu üreten markalari veya kadroya yatırım yapan markalari seçin diye tavsiyeler veriliyor peki ya bu markalar hangi markalar?

@virisler07 Trek,Cannondale,Specialized gibi Amerikalılar;Canyon,Focus,Cube,Ghost,Lapierre,KTM,Bianchi,Scott,Orbea gibi Avrupalılar;Merida,Giant gibi Tayvanlılar bu markalar kalite standartları yüksek firmalardır.(sayamadığım firmalar da var)Elbette bu markaların kendi aralarında birbirlerine göre üstünlükleri var ancak bunlardan aldığın ürünlerden memnun kalırsın; kolay kolay pişman olmazsın.

Bilgilendirici üstte kalsın. Sezon yaklaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
183 boy 84 bacak iç boyu kullanım amacı kıvraklık ve arazi kadro tipi karbon xc bisiklet 17 mi 19 kadro mu tercih edeyim

@Mustang54
19 olur sana 17 ufak gelir kardes

@hamlet2006
Kona ve mercedes alinir mi abi ?

@Kudret Kurtcebe
Aslında 20 yıllık deore xt setler var çalışan abi, bunun üzerine kafa yordum ve ulaştığın sonuçlar bunlar oldu:

Aslında birçok eski bisiklet garajda bekletiliyor yada haftada, ayda bir biniliyor. Oysa biz aylık 1000 kilometre binsek bile sadece birkaç yılda bisikletin haşatı çıkıyor. Sokakta gördüğümüz birçok 10-20 yaşındaki bisikletin 4000-5000 kilometresi yoktur.

Ürün en iyiside olsa en kötüsüde olsa kesinlikle ağır şartlarda ömrü çok uzun olmuyor abi, ağır şartlarda özellikle dağ bisikletleri iyi bakım yapılmazsa birkaç senede hemen eskimeye başlıyor. Sonuçta 4-5 yılda 40.000-50.000 gibi rakamları görenler var ki buda günde sadece 30 kilometreye denk gelir.

Yani kesinlikle bisikletin üzerinden inmeyen adam için parçalar eninde sonunda bitiyor, yoksa senede 1.000-2.000 kilometre binmeyle parça bitmez.

Merhaba,

Günlük 10 Km mesafede gidip gelmek için(asfalt yol(, ayrıca günlük gezinti için (20-30 Km kısmen köy yolu, kısmen asfalt yol) bisiklet almak istiyorum.
Boy: 188 Kilo: 84
- Bakım maliyeti nedeniyle öncelikle tercihim V-Fren.
- Ön taraf amortisörlü olabilir. Ama mutlaka kilitli olmalı. Çünkü genelde düz yol yapacağım.
- Yaşadığım ilde çok iyi bisiklet tamircisi olduğunu düşünmüyorum.
- Çok fazla hız meraklısı değilim. Güvenli olsun yeter.
- 2. el araştırıyorum ancak bir türlü bulamıyorum. Ama bütçe nedeniyle öncelikle tercihim 2. el.
- Bütçe olarak en fazla 1200 TL ayırabilirim.

Bu şartlarda ne tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.

Merhaba değerli forum sakinleri, on beş gün önce 19” 27,5 jant bir dağ bisikleti aldım. Bu benim bilinçli alınmış ilk gerçek bisikletim. Ondan öncekileri saymıyorum. Her neyse aylar süren araştırmam sonucu modeli ve 185 boyum 86 cm bacak boyuna uygun olacağını düşündüğüm 19” kadroyu netleştirip bisikletimi satın aldım. Fakat bisikletin üzerinde dağda bayırda çok hakimiyet kuramadığımı hissediyorum. Daha önceki bisikletim 26” lastik ebatında ve boyuma göre küçük bir kadroydu. Hem lastik ebatı hem de kadro büyüyünce uyum sağlamam viraz sıkıntı oldu sanırsam.

İleride tekniğimi daha geliştirip dağda bayırda daha agresif sürmek, atlamak; sıplamak istiyorum. Bunun için 18” -bütçem yeterse karbon- bir kadro alıp bisikletimin kadrosunu değiştirmek istiyorum. Sizce bunun ne kadar etkisi olur hareket kabiliyetime? Teşekkürler.

Not: Bisikletim Sedona 870

Merhaba. Foruma kısa süre önce üye oldum, bir merhaba mesajı yazmıştı. Kendimi tanımıştım ama nereye açtım gerçekten bilmiyorum bulamıyorum, mazur görün lütfen. Bu aralar bir bisiklet hevesi sardı ki sormayın gitsin.. Bir hafta kadar şehir bisikleti kullandım, oturduğum yer itibariyle Pendik, kartal, tuzla, kurtköy anayollarında ve hatta orman içinde dahi gezdim. Biraz severim doğayı.

Ama şu anda bir bisikletim yok. Ve arayış içerisindeyim. Bugün biraz gezdim ve sanırım firma ismi vermenin bir mahzuru yoktur. Yazayım. Bugün, Pendik merkez bisiklet ve Pendik-kartal arası efor bisiklete gittim. dün akşam da decathlon'a gitmiştim. fiyat ve ürün araştırması yapıyorum. Çok içime sinen bir şey olursa ve bütçeme uygun kaçırılmayacak bir fırsat çıkarsa değerlendiririm diyordum. çıkmadı. Hangi tür ve hangi model bisikleti alacağıma da bu şekilde gezip görüp bizzat test edip karar veririm diye düşünüyordum.

Sıradan başlayayım. Decathlon'da gördüğüm btwin triban 100, tek aynakol ve 9 vitesti. 1299 lira fiyatı vardı. Gidonu pek beğenmedim. Yani orta kalite veya giriş seviyesi bir kalite belli. Full gri, pek içime sinmedi. Fakat triban 500 çift aynakol ile, rengi ile Gidon sargısı ile çok daha güzel görünüyordu. Siyah ve kırmızı karışımı yapmışlardı. 2199 lira fiyatı var. Şehir bisikletlerinde ise, Riverside 100 modeli fena değil. Tek aynakol, 11_30 veya 32 rublesi var. Riverside 500 ise çok çok daha güzel, daha konforlu, 11-36 gibi çok güzel bir eıblesi var. bu da tek aynakol ve ne yazık ki amortisörlü. 1299 liraydı sanırım. 14 kilo.

Merkez bisiklette Cevdet abi var. benim oğlana aldığım carraro force 310 mtb'yi buradan almıştım. Belki vid indirim yapar veya ne bileyim bir güzellik yapar ikinci bisikleti alacağım ümidiyle gittim. Hiç bir şey değişmedi. Piyasa fiyatı neyse o. Manifesto vardı, 2000 lira. Yaşadığım yer çok yokuşlu olması nedeniyle beni biraz yoracak. Tamam yakışıklı, güzel ama tek aynakol ve 11_3x ruble yeterli gelmeyecek. İfuayta ds indirim yok zaten. Carraro 330 vardı, sanırım 1800 liraydı. Cr052 vardı, tiagra setli. 3000 lira olur dedi kısaca. Şehir bisikletlerinde salcano city fun 70 vardı, 925 lira dedi. Ama ne yalan söyliyim, carraro çok daha kaliteli.

Buradan çıkıp Efor bisiklete gittim. 3 tane yol bisikleti, onlarca belki 50-60 tane torrini, orbis marka ve sanırım 2 tane de kron vardı. Haftaya yeni modeller gelecek dedi. yol bisikletlerinden birisi salcano, sora setli. Modelini bilmiyorum, 2300 dedi, diğerinin ne modelini ne markasını hatırlamıyorum. Burada hiç bir şey bulamadım desem yeridir.

Öyle böyle derken, yeni araştırmalara devam..

Arkadaslar merak ettigim konu büyük bisiklet in dezavantajları nelerdir. Küçük bisikletin dezavantajlari nelerdir? Ya da avantajları var midir? Bisiklet .aldığım yerdeki satici bazı profesyonellerin bile kendilerine göre küçük bisiklet aldiklarini söylemişti.

Yararlı ve emek harcanmış bir konu tebrik ederim ellerinize sağlık.Nacizane bir ekleme yapmak istiyorum,türler kullanım amacına göre oldukça sınırlandırılmış gibi geldi bana mesela hibrit bisiklet için ''hiç bir amacı olmayan'' veya ''hedefim yok'' demek biraz yanlış.Yeni başlayacak kardeşlerime/ağabeylerime şunu söylemek istiyorum bisiklet türleri sadece tek bir amaca hitap etmez birden fazla amaca hizmet edebilir.Ben yeni başlıyor olsaydım bu konu kafamı karıştırabilirdi,saygılar.

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Yol bisikletlerinde endurans ve performans adı altında kadro tipleri mevcut. Scott aspect model bir bisikletin açıklamasında şunu gördüm ;
FrameAspect 700 series Alloy 6061 DB / Performance geometry Internal cable routing
Yol bisikletlerindeki durum MTBlerde de geçerli mi?

Merhaba arkadaşlar. Yarın yol bisikleti almaya gideceğim. Alsam mı almasam mı tam emin değilim zaten 1 yıl gibi bir süre zarfında kullanacağım için üstüne fazla düşmedim. Bisiklet 1972 model Alman malı diye biliyorum. Lastikleri b'twin biraz kalın fakat satacak olan kişi yanında kendi 700x25 lastiğinide verecekmiş yan fazla sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Orta vites telinde bi sıkıntı var dedi sizce fazla sorun olur mu? Birde bisikleti 600 tl ye alacağım biliyorum biraz ucuza kaçmak oluyo bu fakat şimdilik yapacak başka şey yok. Bisiklet görünüş olarak oldukça şık duruyor. Sizce bu bisiklet alınır mı alınmaz mı? Bu arada unutmamayım bu bisiketin sahibinin ilk yol bisikleti buymuş dediğine göre.

Bisiklet: (link)

"Elektrikli Bisiket" başlığı eklenme zamanı çoktan gelmedi mi? :)

Kanalımda merak edilenlere dair bazı cevaplar vermeye çalıştım; youtube FD MACERALAR

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
Merhaba şehrin bozuk yollara sahip kısmında oturuyorum ve bisiklet sürerken etraftaki toprak yollarda da süreceğim bu sebeple her yola uygun bir bisiklet türü bakıyorum fakat gravel ile hibrit bisiklet arasında kaldım bana yardımcı olabilirmisiniz

Merhaba şehrin bozuk yollara sahip kısmında oturuyorum ve bisiklet sürerken etraftaki toprak yollarda da süreceğim bu sebeple her yola uygun bir bisiklet türü bakıyorum fakat gravel ile hibrit bisiklet arasında kaldım bana yardımcı olabilirmisiniz
Merhaba arkadaşlar biraz baktımda bana hibrit bisiklet lazım haftadasonları 3-4 saat ve haftaiçi rastgele 2 gün 3-4 saat sürerim 16 yaşındayım 190 boy 85kg bacak iç boyum 86 cm konfor ile performans arasında denge isterim fakat illa seçim yapcaksam performansın fazla olmasını tercih ederim önerileriniz var mı? Bütçem 15k civarı üzerine anca çok iyi mutlaka alınmalı denilen bir model olursa çıkabilirim sağlam bir bisiklet istiyorum tamir ile uğraşmam zor şartlardan dolayı

Geri