Herkese öncelikle merhabalar,bundan yaklaşık 6 sene önce babamın bana aldığı Whistle 1054v bisiklete sahibim şuan Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum.Gerek Karadenizin güzelliği gerek memleketim Erzincana yakın olması sebebiyle Bisiklete başlamaya karar verdim zaten çocukluktan beri yazın kullanıyorum lakin gün içinde maximum 20 km yapmışımdır şehir içi size bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim
1)Bisikletimde ani pedala yüklendiğimde arka lastik demire sürtülüyor bisikletçiye götürdüğümde bir parçanın kırıldığını söylediğim acaba öyle mi yoksa başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
2) Jantlarım 26 inç lastikler ise 1.95 şuana kadar hiç patlamadı,ben ise 1.50 kaliteli lastiğe geçmek istiyorum ama Erzincana uzun yola çıktığımda taşlı yollarada gireceğim 1.75 mi alayım yoksa 1.95 ile devam mı edeyim ? Sonuçta çok yokuş tırmanacağım
3)Üç ay gibi bir sürede kondisyon kazanıp 230 km dinlenerek 12-13 saat de gidebilir miyim ?
4)Kelebek gidon mu kullanmalıyım yoksa mtb gidon beni götürür mü ?
5)Bisiklet sürerken yorulmuyorum lakin sol omzuma ağrı giriyor bunun sebebi gidon mu yaşayan var mı ?
6)3 ay gibi sürede kondisyon kazanmak için neler yapmalıyım
Çok soru sordum farkındayım cevaplarsanız çok sevinim forumlar