Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet seçim kılavuzu ve bisiklet türleri

Olasılıklar çok. Bir video izlemiştim; katlanır bisikletle yol bisikletleri ile aynı hızda giden biri vardı. Sanırım pro idi bu eleman. Böylesi de var yani..
 
Scudo
@SOZUAK

İşte amaç bu sorunun neyden kaynaklandığını öğrenmek. Problem bende mi yoksa bisiklette mi bir problem var tam emin değilim. 6 Ay'a yakındır bu spora başladım dolayısıyla yeni yeni birşeyler öğreniyorum.

Eğer sorun bisiklet değilde güç yetersizliğinden ise biran önce kadans beslenme nefes gibi bir çok konuda geliştirmem lazım kendimi.

@Aazam

Evet ben işte bunada ihtimal veriyorum. Tamamen profesyonellikle alakalı. Sağlam bir yol bisikletçisi mtb ile yeni başlamış bir yol bisikletçisine fark atar gider.

İşin kötü tarafı ise sorunun neyden kaynaklandığını bilmem. En kötüsü ise ne zaman böyle bir durum olsa enerjim bittiğinde oluyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: isasntrk
Takma kafaya pek. Yarış derdinde misin sağlığının, keyfinin derdinde misin? Boşver.. ;)
 
Giysinizin yuzeyindeki puruz bile surtunmeyi arttirir. Bisiklwte kapanma sekliniz vucut genisliginiz vs. Bir suru etken var. Cok takmayin kafaniza.
 
  • Beğen
Tepkiler: Arseyus
@Aazam

Zaten eve dönünce aynı şeyi düşündüm. Sadece merak ettim yoksa kafama taktığım pek bişey yok kaldı ki çocukla Yarış'a girsek mtb ile geçseydi tebrik bile ederdim.

@SOZUAK

ALLAH izin verirse daha öğrenmemiz gereken çok şey var dostum.
 
Arkadaşın sorusu da olduğu gibi iki bisikletim var. Biri Mosso legarda hibrid, ikincisi Orbea mx dağ bisikleti. Orbea mx dağ ile yokuş aşağı 65km gördüm. Mosso da Altus donanım ve quando göbek var. Orbea da ise deore donanım ve shimano göbekler var. Orbea da ayna 40 dişli, mosso 44 dişli. Orbea dağ bisikleti olmasına rağmen daha seri daha hızlı ve daha akıcı. Bisiklet markası ve donanımda hızda etken. Ama kondisyon en önemlisi kondisyonunuzu yükselmeye çalışın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Arseyus
En hafif, en aero en hızlı, ve tabi sürücünün de kilosunu ve inişte ki pozisyonunu değerlendirmek gerek
 
@çimtay Mtb deneyimim olmadı bugüne kadar fakat düz yolda ne zaman bir mtb'ci denk gelse hep geride kalıyorlar. Yazmayı'da unutmuşum amortisör kilitli değildi buda hızı düşürüyor biraz. Kondisyon olayına gelince kesinlikle uğraşmam lazım.
 
@Kerem Groims


çelık ve alumınyum paslanıyor tıtanyum ve karbon paslanmıyor galıba

@Kudret Kurtcebe


benı yandan esen lodos poyraz bıle yarım metre savuruyor,

bu jantlar bende olsa herhalde yere yapışırım ki zaten benım bısıkletten pahalıdır bu jantlar herhalde 2 bın avro vardır

https://i.hizliresim.com/EJGN19.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Groims
@Cem Ç.

yokuş aşağı hızla iniyorsun jantlar yüksek profil,bi adet rüzgar patlaması oldu ,30 km ile yüksek profile vurdu ,tecrübeli olmayan toplayamaz, panikler ve güm ,en iyisi yanaşmamak.:islik::islik::islik::komik::komik::komik::komik:
 
Merhaba

konu çok faydalı olmuş elinize sağlık.

Ben Ankara"dan Hasan. Mamak - Dikimevi tarafında oturuyorum
İşim gereği Ankaradaki Tüm alışveriş Merkezlerine gidiyorum.
yaşım 34 boy 170 - 84 kiloyum.
Ankara şehir içinde işe gidip gelmek için uygun bisiklet arıyorum
hafta sonu Yıba çarşısı yada Marketlere de bakacağım
 
Faydalı bir konu teşekkürler.

Bana en uygun tarz, sizin tabirinizle "amacı olmayan" hibrit bisikletler gibi görülüyor. Ama benim hibrit istemekte bir amacım var :)
 
kron xc450 1400 tl değermi ?
% 50 dağ % şehirde lastiklerine değiştirerek kullanıcam ?
kron xc500 alsam daha uygun olurmu ? hem şehir hemde dağ için ?
 
Ben bisiklet sporuyla uğraşmak istiyorum. Bir bisiklet alacağım. Salcano City Fun. Boyum 1.75-1.80. Sence Nasıl? Almalı mıyım? Fiyatı 950 lira uygun mudur? Teşekkürler, iyi pedallar...
ÖZELLİKLER
Kadro :700C Trekking
Maşa:Zoom CH120DB Amortisörlü Maşa
Vites Sayısı:21 Vites
Vites:Shimano SL-M310 / RD-TX35
Orta Göbek:Chin Haur CH-51 Kaset
Aynakol:Sr Suntour XR178 48t/38t/28t Krank Takımı
Fren:Shimano M355 Hidrolik Disk Fren Takımı
Ruble:Shimano MF-TZ21 Tourney 28t/14t
Ön Değiştirici:Shimano TZ31
Lastik:Trekking Comfort Reflektörlü
Sele Borusu:Zoom C208 Alüminyum
Sele:Salcano Logolu Jel Takviyeli Sele
Furç Takımı:Chin Haur CH-9280TBW
Jant Seti:Salcano XPRO HB 32h
Ağırlık:13,97 Kg
salcano-city-fun-50-hd-28-jant-bisiklet.jpg
 
Herkese merhaba. Ben bisiklet konusunda uzman olmadığım için siz bilenlere danışmak istiyorum. Carraro marka bisiklet alacağım. Genelde işe gidip gelmek için. Grande 703, Juliet, Juliana ve Elite arasında kararsız kaldım. Görüntü olarak Grande 703 ve Elite daha çok hoşuma gitti. Aslında mbm primavera lady de gözüm ama bütçemi aşıyor :) Ama tabi görüntüden ziyade kalitesi ve performansı da önemli. Tavsiyeniz nedir? :) Bu arada boyum 1.64 kilom 59
 
Öncelikle merhaba.Geçenlerde bisiklet aldım şehir içi için hibrit istedim ama bana carraro force 291 dağ bisikletini baya tavsiye edip şehir içinde rahat sürebilmen için lastik takacağız dediler.Galiba hibrit bisiklete göre şuan tek fark gidon oluyor.Sizce şehir içinde gidon farkından zorlanır mıyım?
 
Elinize sağlık çok faydalı bilgiler içeren zengin bir konu olmuş :harika:

Elinize sağlık çok faydalı bilgiler içeren zengin bir konu olmuş :harika:
 
Harika bir calisma olmus.tam bir arsiv niteliginde.emegine saglik.
 
Herkese öncelikle merhabalar,bundan yaklaşık 6 sene önce babamın bana aldığı Whistle 1054v bisiklete sahibim şuan Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyorum.Gerek Karadenizin güzelliği gerek memleketim Erzincana yakın olması sebebiyle Bisiklete başlamaya karar verdim zaten çocukluktan beri yazın kullanıyorum lakin gün içinde maximum 20 km yapmışımdır şehir içi size bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim :)

1)Bisikletimde ani pedala yüklendiğimde arka lastik demire sürtülüyor bisikletçiye götürdüğümde bir parçanın kırıldığını söylediğim acaba öyle mi yoksa başka bir sorundan kaynaklanıyor olabilir mi ?
2) Jantlarım 26 inç lastikler ise 1.95 şuana kadar hiç patlamadı,ben ise 1.50 kaliteli lastiğe geçmek istiyorum ama Erzincana uzun yola çıktığımda taşlı yollarada gireceğim 1.75 mi alayım yoksa 1.95 ile devam mı edeyim ? Sonuçta çok yokuş tırmanacağım
3)Üç ay gibi bir sürede kondisyon kazanıp 230 km dinlenerek 12-13 saat de gidebilir miyim ?
4)Kelebek gidon mu kullanmalıyım yoksa mtb gidon beni götürür mü ?
5)Bisiklet sürerken yorulmuyorum lakin sol omzuma ağrı giriyor bunun sebebi gidon mu yaşayan var mı ?
6)3 ay gibi sürede kondisyon kazanmak için neler yapmalıyım

Çok soru sordum farkındayım cevaplarsanız çok sevinim forumlar :)
 
Geri