Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

ipin ucu kaçmış bulunuyor. trainer, jant, garmin derken hanım ile bozuşma seviyesinin bi tık altındayım.
ayakkabı ve bir set daha tayt lazım :)

önümüzde ki sene için ise powermetreli orta-üst sınıf bir bisiklet planlıyorum (hanım boşamazsa :) )

Scudo
Sanki hepimiz yanlış yapıyormuşuz gibi geliyor.Bazen ne kadar çok harcarsak bisiklet sporunu gerçekten yapıyormuşuz gibi hissediyoruz.Ultegralar, aero gidonlar, en iyi bikepacking çantaları onlar bunlar.Harcayarak heyecanımızı taze tutmaya çalışıyoruz gibi geliyor. En azından ben bazen bu yanılsamaya düşüyorum. Böyle bir yanılsamaya düştüğümü farkettiren de fixieler. Düşensenize bir fixie temiz, basit, sorunsuz, oyuncak yok, saf, kesinlikle amaca uygun.
Bunu saygıdeğer dostum @Anonim den öğrendim.
Onun için bana ne kadar para harcadınız diye sorarsanız, sadece şunu söylebilirim. Gerçekten işin özünden uzaklaşacak kadar çok, kendi nefsimi dizginleyemecek kadar az harcadım. Malesef

Sanki hepimiz yanlış yapıyormuşuz gibi geliyor.Bazen ne kadar çok harcarsak bisiklet sporunu gerçekten yapıyormuşuz gibi hissediyoruz.Ultegralar, aero gidonlar, en iyi bikepacking çantaları onlar bunlar. En azından ben bazen bu yanılsamaya düşüyorum. Böyle bir yanılsamaya düştüğümü farkettiren de fixieler. Düşensenize bir fixie temiz, basit, sorunsuz, oyuncak yok, saf, kesinlikle amaca uygun.
Onun için bana ne kadar para harcadınız diye sorarsanız, sadece şunu söylebilirim. Gerçekten işin özünden uzaklaşacak kadar çok, kendi nefsimi dizginleyemecek kadar az harcadım. Malesef
Hayata bir kere geliyorum. Tek hobim, keyfim bu. Onu da gönlüme göre yaşamak istiyorum. Ayrıca %5-6 eğime gelince ben fixed mixed uğraşamam. Sağ dizim zaten operasyonlu.

Sanki hepimiz yanlış yapıyormuşuz gibi geliyor.Bazen ne kadar çok harcarsak bisiklet sporunu gerçekten yapıyormuşuz gibi hissediyoruz.Ultegralar, aero gidonlar, en iyi bikepacking çantaları onlar bunlar.Harcayarak heyecanımızı taze tutmaya çalışıyoruz gibi geliyor. En azından ben bazen bu yanılsamaya düşüyorum. Böyle bir yanılsamaya düştüğümü farkettiren de fixieler. Düşensenize bir fixie temiz, basit, sorunsuz, oyuncak yok, saf, kesinlikle amaca uygun.
Evet bu yanılsamaya bende düşüyorum. 40a kadar ye, iç göbeklen şimdi de tatlı su bisikletçisi ol. Hadi ordan derler adama :) bi yandan da, bi daha mı geleceğiz dünya ya hiç değilse adamakıllı bir sporun ucundan tutuyoruz, kendimizi de bisikletçi sanıyoruz. Sadece harcama kısmında bisikletçiyim, Önce olanın hakkını vermeliyim diye kendime hayıflanıyorum uzun yokuşlarda :)
Göz açıp kapayınca 40 olmuşuz sadece çalışarak.

Arkadaşlar bu arada zwift üzerinde iki ayrı kulüp (takım) kurdum. Zwift Power'a ücretsiz üye olup takıma katılabilirsiniz. Kalabalık olursak kışın bütün zwiftçilerin görüp katılabileceği takım antrenman ve yarışları oluşturabiliriz. Ayrıca Zwift Power girdiğiniz yarışlara göre sizi çok güzel analiz edip sonuçlar veriyor. Guruba dahil olmasanız bile tavsiye ederim.

(link)
(link)

Teşekkürler hocam, çok naziksiniz. Bir fikir geldiyse aklınıza bile, bunu benden öğrenmemişsinizdir, siz kendiniz düşünmüşsünüzdür. Benim merhemim olsa zaten kendime sürerim önce:)

İmza
Bir daha bulamam korkusuyla her gördüğü fixed bisikleti almaya kalkan adam:)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Vakaların artmasını, yavaştan sonbahar kışı düşünerek bir tacx blue motion - giant pr2 jant - schwalbe insider kombosu yaptım. giant ridesense ve arka tekerdeki sensör sayesinde zwift gibi şeylerde çalışıyor şimdilik. Jant üzerinde 10'lu ruble varmış, bir zincir tutma aleti de alışveriş sepetimde..

tempImageY0zSHq.jpg

• Beğen
Tepkiler: eakbas
Bisiklet sporu sayesinde 20 kg verdim ki yokuşları daha bir zevkle çıkayım diye. Harcadığım paranın hesabını yapmıyorum onun için. Her zaman belirttiğim gibi de sigarayı bırakalı 4 sene oldu matematiğini siz yapın işin. Şimdi sırada disk frenli bir yol bisikleti (Cervelo 😂) var. Sonra powermetre olur ne bileyim Smart bir trainer olur Allah ne verdiyse.

Yılda iki kere lastik, zincir üzerine 1 defa balata, gidon bandı. Rotorlar oldu 40.000 km incelmeye başlamışlar. Hadi onları seneye kadar idare etsem lastikler, zincir 4000 kmde balatalarda 2000 km idare eder yaz sonu 1500 tl gider. Bu para hiç bir şeyi yükseltmeden, sadece sürüşe devam etmek için gidiyor ya o koyuyor. Avrupalının 35 birim paraya aldığı lastiğe 350 birim para vermek... Bir daha ki sene rotalar, ondan seneki sene ruble, yaprak diye geçecek artık. Bırak yeni bisikleti, yeni kadro, jant seti veya grup set bile çok zor artık.

Yarışmacı olarak binmeye başladığım 1992 yılından bu yana harcadığım parayla iki bisiklet daha alınırdı. Benim de hobim bu işte...

Bir sürü almam gereken şey var ama almıyorum. Bütçesi de hazır aslında. Diyorum ki "Boş ver alma; covid var, ölür kalırım, masraf çıkartmayayım boş yere" :ssrtcbya:

Bir sürü almam gereken şey var ama almıyorum. Bütçesi de hazır aslında. Diyorum ki "Boş ver alma; covid var, ölür kalırım, masraf çıkartmayayım boş yere" :ssrtcbya:
kardeş sen önce kiloları ver bakalım, Fransa'dan Türkiye'ye nasıl gelecen...

Yaptığım harcamayı artık saymayı bıraktım , saldım gitti... keyif alıyor muyum abartısız ve anlamsız harcama yapmadan ? Evet kesinlikle... E bedensel ve ruhsal sağlık ? Onlara da faydası büyük... Sigara içmiyorum .. içseydim aylık 300TL minimum sigara parası vereceğime bisiklete veya malzemelerine veriyorum.. şimdi yol bisikletinin yanında bir de MTB alma düşüncesindeyim.. Taksit tuksit bir şekilde alıp geçmek lazım , zaman geçiyor , hayatlar bitiyor bir gün dostlar.. Bakın keyfinize , madem fani , tadını çıkarın olabildiğince.

İlk bisikletimi aldığım günden beri bitmeyen bir ihtiyaç listesi. Yaptığım harcamaların yerine biriktirdiğim güzel anıların, bisiklet üzerinde geçtiğim güzel yerlerin çetelesini tutuyorum.. :)

Çok doğru bir bakış açısı.
Sadece bisiklet olarak da değil, "gereksiz derecede fazla harcama yaparak, verdiği paranın bilmem kaçta biri kadar verim alarak" kendini daha iyi hissetmesini sağlayan bir his içimizde var. Bu hissi genellikle törpülemek ama zaman zaman da şımartmak gerekebilir.

Sonuç:
Ayağını yorganına göre uzatanların, bütçesini sarsıp vicdan azabı çekmeden keyifle bisiklete binebileceğine inanıyorum.

Evet para harcıyoruz ama vücudumuza, sağlığımıza yaptığımız yatırım gibi düşünüyorum . Çok faydasını görüyorum. Ya bisiklet sürmeseydim sürdüğüm yılları boş boş geçirseydim . Hangi doktora ne kadar vaktim geçerdi bilemiyorum.

Araçla gidip iyi paralar harcanıp masraf edebileceğim turları bisiklet ile cuzi miktarlara yaptım. Mükemmel bir olay bence bisiklet. Harcadığım para pek umrumdad değil bu uğurda.

Bu başlık forumda en çok ilgimi çekenlerden birisi. Şöyle ki ben de bisiklete başladığım zamanlardaki tahminimin çok ötesinde harcamada bulundum, hala da devam ediyor. Biri bitip yenisi başlıyor. Doğal olarak insan sorguluyor, acaba çoluğun çocuğun rızkını heba mı ediyoruz diye? Açlık sınırında yaşayan insanlar varken acaba bunu şimdi almalı mıyım, gibi sorular benim de aklımdan geçiyor.
Bu başlığı okuyunca biraz vicdanım rahatlıyor, yalnız olmadığımı görüyorum. 😊
İçkim, sigaram, kumarım yok sadece buna harciyorum diyenler var, kendilerine katılıyorum, hak veriyorum. 😊
Bu iş hobi olarak başlar, tutkuya dönüşür, obsesyon gelişirse, gerçekte ihtiyaç olmayanların peşinde koşup kapitalizme esir olmak var, diyen gruba da hak veriyorum. 😊
Bazı yükseltmeler var ki performansa etkisini hissedebilmek için kişinin belli performansın üstünde olması lazım diyenler de haklı.
😊
@trainspotting35 20 kilo vermiş nazar değmesin, ben de kilo verdim. Ağırlıklarından kurtulmak insanı mutlu ediyor. 😊
Bisiklete bindiğimiz için bazı kazançlarımız da oluyor, sağlıklı kalmanın yanında, benzin masrafı olmuyor, park ücreti ödemiyorsunuz, trafik sıkışıklığından etkilenmiyorsunuz. Toplamda bakınca harcadıklarımıza değer gibi görünüyor; ama bunun bir üst sınır var mı onu bilemiyorum. Herkes haklı, herkese kazasız belasız sürüşler, bol kazançlar…

Geri