Scudo Sports

Bisiklet sporuna yaptığınız toplam harcama

Scudo
her decathlona girdiğimde bişeyler alıyorum valla,

yeni bisikletle birlikte ilerleyen aylarda dinamolu göbek, güzel bir arka göbek.. lastik vs vs :) hayırlısı

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Abartmıyorum, orta halli bir kuş serisi otomobil alırdım. Ama sahip olduğum sağlığı uçak gemisiyle bile değişmem...nokta. :harika: :harika: :harika:

Normalde ucuz yollu bir şey bakarken genelde paramın yettiği en pahalısını alırken bulurum kendimi :)

Bende işler terse gitti. 15 bin limit belirlemiştim sadece bisiklet için virüs öncesi. Koronanın yarattığı belirsiz ortamın da etkisiyle 1-2 gereksiz harcama hariç bayağı dikkatli yaptım bu sefer alış-verişi. Bisiklet ve tüm aksesuarlar 2200-2300 liralara halloldu.

İşler yoluna girer mayış tekrar maaş olur düşünürüz yine bir şeyler :)

Bu işe başlamadan önce bi tek bisiklet alınca bi de eldiven iş tamam diyodum. Bi de baktım kask lazım, pedal lazım, ayakkabı, forma lazım, gözlük lazım, daha iyi jant ve lastik lazım, tayt lazıım, lamba lazım.... Bi bisiklet parası da oralara gitti. Bisiklet parçaları zaten Mercedes araba parçası gibi... Dünya para gitmiş. Hesaplamayayım daha iyi...

"x üzeri kargo bedava" olayı çok fena... 5 tane zincir, 3 tane ruble, 10 tane iç lastik derken gittikçe gidiyor...

bi de "kenarda para varsa ileride kullanılacak bisiklet ekipmanı almalıyım" mantığına giriyorum aliexpress'te. dolar/euro sürekli arttığından bir 10 yıl sonra TL ile 2 katına geliyor çünkü. ne kadar erken alırsan o kadar karda oluyorsun haliyle. ama ev bisikletçi dükkanına dönüyor.

2. el piyasasını da takip ediyorum, ucuza satan varsa o an ihtiyacım olmasa bile alıyorum. ileride lazım olur diye.

Bir ufak çepiç sürüsü ederi para. 50 baş çepiç alınırdı o paraya.

Yerinde bir baslik. Son bir ayda 6.5k bisiklet olmak uzere 10k'yi buldu :/ durmam sart. Avrupa'da yasasaydim ucuzdu ama tl/usd paritesinden dolayi burasi icin pahali.

2017 den itibaren 4500 tl civarı.
artı eksi yüzde 10 .(artıdır tahminen)

edit: düşündükçe çıkıyor.. pahalı spor vesselam.ki bisikletim oldukça ucuz aslen.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
"x üzeri kargo bedava" olayı çok fena... 5 tane zincir, 3 tane ruble, 10 tane iç lastik derken gittikçe gidiyor...

bi de "kenarda para varsa ileride kullanılacak bisiklet ekipmanı almalıyım" mantığına giriyorum aliexpress'te. dolar/euro sürekli arttığından bir 10 yıl sonra TL ile 2 katına geliyor çünkü. ne kadar erken alırsan o kadar karda oluyorsun haliyle. ama ev bisikletçi dükkanına dönüyor.

2. el piyasasını da takip ediyorum, ucuza satan varsa o an ihtiyacım olmasa bile alıyorum. ileride lazım olur diye.
Bende 1 ruble, 1 zincir, 2 iç, 2 dış lastik de yedek.. :) herkes aynı demek....

bu konu tam bir batak :) ilk bisikletim ikinci el mossoyu alıp şehrimdeki bisiklet grubuyla ilk tura gittiğimde, insanları şöyle bir incelediğimde anlamalıydım nasıl bir batağa düştüğümü :):)) aldıkça aldık, aldıkça aldık... pişman değilim keşke daha çok alsaymışım... o zamanlar bekardım, aliexpress ucuzdu, vergisi yoktu, hızlıydı, virüs belası yoktu vs. hala aliexpress ten alışveriş yapanlar var mı bu arada ??

Alaaddinin Cini sormuş: - Karbon bisiklet mi yoksa son model akıllı telefon mu?
-Kişi cevap vermiş : - Şimdi ekipman, yedek parça falan bir kucak masraf çıkar....Zaten hımbılın tekiyim, telefon alıp kendimi uyuşturayım....

4 bin civarı masrafım oldu,takıntım yok işimi görsün yeter modunda takılıyorum.

Hele ki 2 ve üzeri bisikletiniz varsa olayların rengi değişiyor :) neyse ki parasına acımadığım şeyler listesinde başı bisiklet ve ekipmanları çekiyor.

selamlar

Kasım ayında aldım bsikletimi , kendimi ve bisikletimi tanıyana kadar yani kısacası ben ben olana kadar pek harcadım sayılmaz bu zamana kadar. 1750 tl bisikletim , kask , ışıklandırma vs standart alışverişim maksimum 2000 - 2100 arasıdır. ama neyin ne olduğunu fark ettim ve o zehiri alınca ben şuan bisikletimi değiştirmek istiyorum , almak istediğim bisiklet 7000 tl ( carraro gravel g2 ), ayakkabısı , aksesuarı , bagajı , çantası ile 10 bini bulacak bana. Ki böyle bir set ile ömür geçer benim için.

Geri