Scudo Sports

Bisiklet sürerken dizlik ve dirseklik kullanmak

Ben bisikleti yeni öğrenmiş biriyim. Bu konu başlığında birkaç sayfa okudum ve dizlik-dirseklik seti aldım ve hiç de pişman değilim. Bisikletle olan tecrübem çok az da olsa elimden geldiğince insanların sık sorduğu soruları cevaplayayım:

1. Hangi markanın dizlik&dirsekliğini aldın?
✓ Decathlon’dan “Oxelo” adlı markanın yetişkinlere göre olan dizlik&dirseklik (+bileklik) setini (scooter, paten ve kaykay uyumlu) aldım.

2. Dizlik ve dirseklik sürüş kalitesini etkiliyor mu?
> Acemi olduğumdan mı bilemiyorum ama benim sürüşümü herhangi bir şekilde engellemediğini söyleyebilirim. İlk başlarda taktığınızda alışmakta zorlanabilirsiniz ama yavaş yavaş alışıyorsunuz. Dirseklik, kol genellikle sabit olduğu için çok sorun oluşturmuyor ama kolunuzu sıkırsanız tabii ki de rahatsız ediyor. Dizlik de çok sıkıntı değil fakat bisiklette bacak daha fazla kullanıldığı için diz kapağının arkasında lastikli bölüm biraz içeriye toplanıyor ve rahatsızlık veriyor. Belki bunlar markadan markaya veya modelden modele değişiyor da olabilir, bilmiyorum. Son olarak: Uzun sürüşler için garanti veremiyorum.

3. Dizlik ve dirseklik terletiyor mu?
> Dirsekliği kısa kollu kıyafetle birlikte kullandığım için sorun olmuyor ama dizlik, dizimi sırılsıklam yapıyor. Tabii bu markadan markaya veya modelden modole de değişebilir, emin değilim.

4. Dizlik&dirseklik her şeye rağmen alınmalı mı?
> Evet, bence kesinlikle alınmalı çünkü bisiklette güvenliğin çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben, dizimin ve dirseğimin kırılmamasını veya yarılmamasını rahatlığıma tercih ederim.

5. Dizlik&dirseklik alırken deneyerek mi almalı?
> Açıkçası ben denemeden aldım ama denememenin üç zararı olabilir:
1. Beden uymayabilir,
2. Terletip terletmediğini öğrenemeyebilirsiniz,
3. Rahatlığını öğrenemeyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Siz bilirsiniz, karar sizin.

Son düzenleme:
Scudo
Ben bisikleti yeni öğrenmiş biriyim. Bu konu başlığında birkaç sayfa okudum ve dizlik-dirseklik seti aldım ve hiç de pişman değilim. Bisikletle olan tecrübem çok az da olsa elimden geldiğince insanların sık sorduğu soruları cevaplayayım:

✓ Decathlon’dan “Oxello” adlı markanın yetişkinlere göre olan dizlik&dirseklik (+bileklik) setini aldım.

> Acemi olduğumdan mı bilemiyorum ama benim sürüşümü herhangi bir şekilde engellemediğini söyleyebilirim. İlk başlarda taktığınızda alışmakta zorlanabilirsiniz ama yavaş yavaş alışıyorsunuz. Dirseklik, kol genellikle sabit olduğu için çok sorun oluşturmuyor ama kolunuzu sıkırsanız tabii ki de rahatsız ediyor. Dizlik de çok sıkıntı değil fakat bisiklette bacak daha fazla kullanıldığı için diz kapağının arkasında lastikli bölüm biraz içeriye toplanıyor ve rahatsızlık veriyor. Belki bunlar markadan markaya veya modelden modele değişiyor da olabilir, bilmiyorum.

> Dirsekliği kısa kollu kıyafetle birlikte kullandığım için sorun olmuyor ama dizlik, dizimi sırılsıklam yapıyor. Tabii bu markadan markaya veya modelden modole de değişebilir, emin değilim.

> Evet, bence kesinlikle alınmalı çünkü bisiklette güvenliğin çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben, dizimin ve dirseğimin kırılmamasını veya yarılmamasını rahatlığıma tercih ederim.

1. Beden uymayabilir.
2. Terletip terletmediğini öğrenemeyebilirsiniz.
3. Rahatlığını öğr

Hocam merhaba dizliğin rahatsızlık vermesinin sebebi sabit duruşa yakın kullanımı olan paten, scooter, kaykay gibi sporlar için üretilmiş olması. Bisiklet için üretilen (kaliteli) dizlik - kaval koruyucuların arkası boş olur ve pedallarken dizinizin katlanmasından dolayı sizi rahatsız etmez. Güvenlik ekipmanı ile kullanmanızdan ötürü tebrik ederim.

• Beğen
Tepkiler: Esatesat ve ÖFK
Hocam merhaba dizliğin rahatsızlık vermesinin sebebi sabit duruşa yakın kullanımı olan paten, scooter, kaykay gibi sporlar için üretilmiş olması. Bisiklet için üretilen (kaliteli) dizlik - kaval koruyucuların arkası boş olur ve pedallarken dizinizin katlanmasından dolayı sizi rahatsız etmez. Güvenlik ekipmanı ile kullanmanızdan ötürü tebrik ederim.
Doğrudur hocam. Zaten üzerinde scooter, paten ve kaykay resimleri var. Ne yalan söyleyeyim; bisikletlere özel dizlik&dirsekliklere bakmadım. Dediğiniz gibi özel olabilir. Büyük ihtimal de pahalıdır. Ben de zaten bisikletin yarısı kadar ekipmana harcadım. O özel korumalara verirsem çok mantıklı olmaz gibi ama ileride şehir bisikletine geçtiğimde o korumaları alabilirim inşallah.
Hocam konu açılmışken bir soru sormak istiyorum: Setin içinden bileklik de çıktı. Sizce bu bilekliği kullanmalı mıyım (Gerekiyorsa fotoğrafını atabilirim)? Yoksa sadece eldiven yeterli mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Halilibrahim

✓ Decathlon’dan “Oxelo” adlı markanın yetişkinlere göre olan dizlik&dirseklik (+bileklik) setini (scooter, paten ve kaykay uyumlu) aldım.

> Acemi olduğumdan mı bilemiyorum ama benim sürüşümü herhangi bir şekilde engellemediğini söyleyebilirim. İlk başlarda taktığınızda alışmakta zorlanabilirsiniz ama yavaş yavaş alışıyorsunuz. Dirseklik, kol genellikle sabit olduğu için çok sorun oluşturmuyor ama kolunuzu sıkırsanız tabii ki de rahatsız ediyor. Dizlik de çok sıkıntı değil fakat bisiklette bacak daha fazla kullanıldığı için diz kapağının arkasında lastikli bölüm biraz içeriye toplanıyor ve rahatsızlık veriyor. Belki bunlar markadan markaya veya modelden modele değişiyor da olabilir, bilmiyorum. Son olarak: Uzun sürüşler için garanti veremiyorum.

1. Beden uymayabilir,
2. Terletip terletmediğini öğrenemeyebilirsiniz,
3. Rahatlığını öğrenemeyebilirsiniz.

Dizlik, dirseklik olarak her sürüşümde takıyorum bahsettiğiniz seti kullanıyorum 3000kmdir hiçbir sıkıntı yaşamadım ne diz ağrısı ne de terleme(40 derece sıcakta) ile bir problemim oldu ama sürekli oraya odaklanırsanız bunaltabilir. Performansta gene aynı ortalamaları yapıyorum bir fark olmuyor. Düşmeye gelince gerçekten çok çok fazla işe yarıyorlar 40 lı hızlarda altımdan kayan bisikletimle asfaltla buluşmuştum en küçük sıyrıksız atlattım. Aynı seti sürekli birlikte sürüş yaptığım arkadaşım da kullanıyor. Geçen hafta mtb ile teknik parkurda kayıp bir kayanın üstüne dirseğini vurdu ve dizide yerde sürüklendi herşeye rağmen dirseği sadece sıyrıldı ve dizleri zarar görmedi. Gereksiz diyen arkadaşlar var saygı duyarım ancak şehir içinde belediye yol çalışması yaptığı için ön tekerim takılıp takla atmıştım. O gün dirsekliğimi takmayıp sadece dizlik takmıştım dizlerimin üstüne düşüp sürüklenmeme rağmen dizlerim hariç (sırtım, kalçam, özellikle kollarım ciddi anlamda yaralanmıştı) 3 hafta kadar ara vermek zorunda kaldım. Kırılmaları engelleyebileceğini sanmıyorum bu setin ama düştükten sonra güne devam edebilmek ve en az zararla çıkmak için bence kullanılması lazım.

Ben de malum siteden sagolsun bir arkadaştan alpinstar çok az kullanılmış dizlik dirseklik satın aldım.katlanir bisikletle ise gidip gelirken kullanıyorum.hareket serbestisini engellemiyor.uzerindek koruyucu malzeme yumuşak ancak darbe esnasında darbenin şiddetine göre anında sertleşiyor. Yol güzergahında, bisiklet yolu yok ve trafik ağırlıklı kullaniyorsaniz, kask eldiven ön arka ışık gibi elzem bir ekipman..isteyene resmini atabilirim..cok memnunum..not:sol dizin alışması 6-7 sürüş sürdü..right-left/sagı solu varsa ona göre takmak lazım.bir de sürüşe başladıktan sonra kisa bir süre dizlerin ısınması için olmasi gerekenden düşük vitesde sürmek gerekebilir.yada surüs öncesi dizleri biraz hareket ettirerek cok kiss bir süre 1-1,30 dakks ısınma hareketleri yapmak gerekebilir.

Konuyu hort yapalım :) Yorumların hepsini teker teker üşenmeden şu son sayfaya kadar okudum. Ve bugün kendim de (yaş 36) kullanmak için diz, dirsek ve el bileği bölgelerini korumak için reklam olmasın diye vermeyim dediğin ünlü bir paten markasının koruma setini aldım. Şimdi yorumların çoğunluğundan çıkardığım anekdotlarımı sıralayım;

1. Millet olarak korunma meselesinden çok "nasıl görünürüm, aman ne derler, gülerler mi, ayıplarlar mı?" konusuna çok takmış durumdayız.
2. Hemen hemen tüm yorumcular bisiklet üzerinde kaza senaryosunu "düşme" olarak canlandırıp yorumlamış. Peki sizi asfalt üzerinde sıkıştıran, size çarpan veya siz solundan geçerken park halindeyken kapı açan sürücüleri neden hesaba katmadınız? Sonuçta trafiğe çıktığımız an tüm araç sürücülerinin bizi öldürmek veya sakatlamak için yemin etmiş gizli bir bisiklet düşmanı örgütünden olarak düşünmemiz lazım. Hayatta kalmak için gereken dikkat konusunda bu şart.
3. Başkası kendisini korumuyor, ben neden koruyayım mantığı! Başkası takmıyor, sen neden takacaksın eleştirisi...
4. Rahatsız eder mi? Terletir mi? Kaşındırır mı? İnanın bunları kullanmayınca başa gelebilecek en basit bir kırık vakasında alçı ve dikişler daha fena rahatsız edecek, terletecek ve kaşındıracak.
5. Koruma gereksinimini sadece MTB kategorisine özel sanmak. Çok yanlış bir çıkarım.

Not: Aldığım setin yaz ayları haricinde terletme yapacağını sanmam. Ama eklemleri hareket serbestliği konusunda rahatsız etmiyor. Pedal çevirmeyi engellemiyor, kolu, bacağı rahatsız etmiyor. Artık başkası ne der, ne düşünür için değil; kendimiz için bu hayatı yaşadığımızı unutmamamız lazım. Her birey kendi hayatının başrol yıldızıdır ;)

Merak eden olursa ürünün fotoğrafı: 172728 dosyayı görüntüle
Bu ürünun linki ismi felan var mı arkadaşlar bugün decathlon A gideyim diyorum eğer yok ise. Decathlondakolerden daha güzel duruyor bunlar (biraz daha kibar kucuk gözüküyorlar) decathlonun kaykay dızlıklerı biraz kaba gibi

Çocuklar hariç kalmamış heralde nu modelın

Son düzenleme:
Geri