ÖFK
Üye
- Tepki
- 4
- İsim
- Ömer Faruk Karademir
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Corelli
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Ben bisikleti yeni öğrenmiş biriyim. Bu konu başlığında birkaç sayfa okudum ve dizlik-dirseklik seti aldım ve hiç de pişman değilim. Bisikletle olan tecrübem çok az da olsa elimden geldiğince insanların sık sorduğu soruları cevaplayayım:
1. Hangi markanın dizlik&dirsekliğini aldın?
✓ Decathlon’dan “Oxelo” adlı markanın yetişkinlere göre olan dizlik&dirseklik (+bileklik) setini (scooter, paten ve kaykay uyumlu) aldım.
2. Dizlik ve dirseklik sürüş kalitesini etkiliyor mu?
> Acemi olduğumdan mı bilemiyorum ama benim sürüşümü herhangi bir şekilde engellemediğini söyleyebilirim. İlk başlarda taktığınızda alışmakta zorlanabilirsiniz ama yavaş yavaş alışıyorsunuz. Dirseklik, kol genellikle sabit olduğu için çok sorun oluşturmuyor ama kolunuzu sıkırsanız tabii ki de rahatsız ediyor. Dizlik de çok sıkıntı değil fakat bisiklette bacak daha fazla kullanıldığı için diz kapağının arkasında lastikli bölüm biraz içeriye toplanıyor ve rahatsızlık veriyor. Belki bunlar markadan markaya veya modelden modele değişiyor da olabilir, bilmiyorum. Son olarak: Uzun sürüşler için garanti veremiyorum.
3. Dizlik ve dirseklik terletiyor mu?
> Dirsekliği kısa kollu kıyafetle birlikte kullandığım için sorun olmuyor ama dizlik, dizimi sırılsıklam yapıyor. Tabii bu markadan markaya veya modelden modole de değişebilir, emin değilim.
4. Dizlik&dirseklik her şeye rağmen alınmalı mı?
> Evet, bence kesinlikle alınmalı çünkü bisiklette güvenliğin çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben, dizimin ve dirseğimin kırılmamasını veya yarılmamasını rahatlığıma tercih ederim.
5. Dizlik&dirseklik alırken deneyerek mi almalı?
> Açıkçası ben denemeden aldım ama denememenin üç zararı olabilir:
1. Beden uymayabilir,
2. Terletip terletmediğini öğrenemeyebilirsiniz,
3. Rahatlığını öğrenemeyebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Siz bilirsiniz, karar sizin.
1. Hangi markanın dizlik&dirsekliğini aldın?
✓ Decathlon’dan “Oxelo” adlı markanın yetişkinlere göre olan dizlik&dirseklik (+bileklik) setini (scooter, paten ve kaykay uyumlu) aldım.
2. Dizlik ve dirseklik sürüş kalitesini etkiliyor mu?
> Acemi olduğumdan mı bilemiyorum ama benim sürüşümü herhangi bir şekilde engellemediğini söyleyebilirim. İlk başlarda taktığınızda alışmakta zorlanabilirsiniz ama yavaş yavaş alışıyorsunuz. Dirseklik, kol genellikle sabit olduğu için çok sorun oluşturmuyor ama kolunuzu sıkırsanız tabii ki de rahatsız ediyor. Dizlik de çok sıkıntı değil fakat bisiklette bacak daha fazla kullanıldığı için diz kapağının arkasında lastikli bölüm biraz içeriye toplanıyor ve rahatsızlık veriyor. Belki bunlar markadan markaya veya modelden modele değişiyor da olabilir, bilmiyorum. Son olarak: Uzun sürüşler için garanti veremiyorum.
3. Dizlik ve dirseklik terletiyor mu?
> Dirsekliği kısa kollu kıyafetle birlikte kullandığım için sorun olmuyor ama dizlik, dizimi sırılsıklam yapıyor. Tabii bu markadan markaya veya modelden modole de değişebilir, emin değilim.
4. Dizlik&dirseklik her şeye rağmen alınmalı mı?
> Evet, bence kesinlikle alınmalı çünkü bisiklette güvenliğin çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ben, dizimin ve dirseğimin kırılmamasını veya yarılmamasını rahatlığıma tercih ederim.
5. Dizlik&dirseklik alırken deneyerek mi almalı?
> Açıkçası ben denemeden aldım ama denememenin üç zararı olabilir:
1. Beden uymayabilir,
2. Terletip terletmediğini öğrenemeyebilirsiniz,
3. Rahatlığını öğrenemeyebilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Siz bilirsiniz, karar sizin.
Son düzenleme: