Scudo Sports

Bisiklet sürerken dizlik ve dirseklik kullanmak

• Beğen
Tepkiler: gkhnt
Scudo
@gkhnt Sizi aşağıdaki sebeplerden dolayı tebrik ediyor ve sizin gibi cesur/medeni cesareti yüksek arkadaşlarımızın paylaşımlarının bu forumda daha fazla olmasını ümit ediyorum.
Biraz uzun yazacağım , çünkü paylaşımınıza verilen cevapların kalite seviyesinden dolayı , birkaç kelam etmeye en az o mesajları yazan arkadaşlar kadar benim de hakkım var...
  • Güvenliğinize önem vermenizden dolayı tebrik ederim.
  • Güvenliğinize para harcamanızı tebrik ederim.
  • Güvenliğinize önem vermeyi biz bisikletçilere önerdiğiniz ve tavsiye ettiğiniz için teşekkür ederim.
  • Güvenliği hiçe sayan, küçümseyen, komikseyen kişilere karşı beyefendi tavrınızı tebrik ederim.
Syg

• Beğen
Tepkiler: gkhnt
Çok teşekkür ederim Abdullah Bey. Sizlerin de özendirici, olumlu yorumlarınız sayesinde.

Admin, lütfen şu konuları birleştirme gözünü seveyim. istatistiksel veri için açılmıştır.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Kullanmadım ama bedelini ağır ödüyorum

Kullanmıyorum ama sebebi gerekli olmadığını düşündüğümden değil hareket kabiliyetimi sınırlandırdığından.

@VolkanBaran
Kolum kırık 45 gün alçı+atel sonra fizik tedavi 3 ay spor yasağı hareket kabiliyeti bçyle kısıtlanabilir di

• Beğen
Tepkiler: Mediwitch
Seçenekler çok az. Dağ bisikleti kullanıyorum; dizlik ve dirseklik kullanmıyorum ancak kullanılmasını gerekli görüyorum.

Ekleme: anket başlığına dikkat etmemişim :bsmagryr:

@Mhmm@
Geçmiş olsun hocam, kaza nasıl oldu acaba?

@Mustafa Zeybek
Mtbciler zaten kesinlikle kullanması gerektiğinden onları konuya dahil etmedim. Hatta şu köprücük kemiği kırılmasıda çok sık rastlanan bir olay. Onlar için bir önlem var mı bilemiyorum.
Seçenekler az derken,anketin seçenekleri mi ürünlerin seçeneği mi?Ürünlerse evet haklısın,çeşitlilik pek yok. Direk bisikletlilere yönelik ürün bulmak zor. Lakin yinede kaliteli ürünler var nette.

Geçende düz yolda, ani reflekten ötürü ön freni sıktım ve takla attım.Direk etkilenen noktalar,bilek ve dizler oldu. Ondada yer asfalt olması sayesinde sadece minik minik taş izleri çıktı.Büyük taşlara,kaldırıma veya sert bir şeye vursan,direk diz kapağı kırılacak ve başına hiç beklemediğin sorunlar açacaktır.O yüzden sadece yoldışı için değil yolda da kullanımlarda gerek diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: VolkanBaran
@Mhmm@

Geçmiş olsun. Umarım kısa sürede toparlanıp eski sağlığınıza kavuşursunuz.

Bisiklet kullanımı günümüz Türkiye'sinde çok çok fazla dikkat ve konsantrasyon gerektiren bir aktivite.
Kaza durumlarına neden olabilecek taşıtlar, hava şartları, yolların durumu gibi etkenleri bir kenara bırakırsak (ki en fazla kaza bu sebepler yüzünden meydana geliyor) bisiklet sürücüsü olan bizlerin hemen her saniye tetikte olması gerekiyor. Yarışçı değilsek, antrenman amaçlı hız yapmıyorsak diğer tür bisikletlerle çok fazla da hız yapmanın gerekli olmadığını düşünüyorum ben. Gereklilik/gereksizlik konusunu bunun üzerinden tartışabilirim. Ben şahsen koruyucu ekipman kullanıp hareketlerimi kısıtlamak yerine etrafıma daha fazla dikkat ederek, uygun hızda sürerek güvenliğimi sağlama yolunu seçiyorum.
Bisiklet araba gibi değil neticede herkesin farklı bir sürüş stili olabilir :)

Herkese güvenli ve sağlıklı sürüşler..

edit: Bir Yamaç Paraşütü Pilotu olarak bahsi geçen ekipmanların hepsini, hatta daha fazlasını kullanıyorum. Havada güvenliği sağlamak yerde sağlamaktan daha önemli. Havada önce dirseklikleri kullanmayı bıraktım çünkü akrobasi hareketlerinde kollar çok fazla çalışıyor. Daha sonra dizlikleri kullanmayı bıraktım çünkü rüzgar şiddetinin az olduğu zamanlarda kalkış ve iniş koşusu çok hızlı ve uzun olmak zorunda. Yani tam tersi durumlar da söz konusu bu sporda. Hızlı koşmamı engelleyen şey kaza yapmama sebebiyet verebilir. Paraşüt sporunda vazgeçemediğim koruyucu ekipmanlarım kask, eldiven ve uçuş botu. Çırılçıplak uçarım yine de kask, eldiven ve bot kullanırım.
Dolayısıyla yaptığım her sporda robokop gibi kuşanmak bana zahmetli geliyor. O yüzden bisiklette kendimi rahat hissetmek amacıyla da kullanmıyorum. Ha bisiklette de kask ve eldivenden vazgeçemem.

Bu da ispatı :p
Ekran Resmi 2018-11-20 21.39.26.png
Ekran Resmi 2018-11-20 21.43.19.png

@VolkanBaran
Hocam,bu ekipmanları kullanan bir arkadaş var sitede. Ona sorduğumda,kesinlikle hareketinizi engellemiyor diyor. Dirsekliği ele alalım,dirsekler genelde zaten sabit duruyor. Hareket etmiyor bisiklet sürerken. Etse bile veleybol oynamıyoruzki çok dezavantaj oluştursa. Dizlik ise hareketi etki etse bile minimum olacaktır. Ama tabi bunların sabit durmasından ötürü biraz baskı olacağından can sıkabilir. Lakin alışılır diye düşünüyorum. Ha bende yeni sipariş verdim,kullanmadım ama mantıken yarış dışındaki sürüşleri sıkılık dışında pek etkileyeceğini düşünmüyorum. Kaldıki bu eklemler,kaza durumunda direk hedef noktası yerler ve öyle kemik gibi sağlam değiller,bence riskli bölgeler...

Ek not: Konun başlıca amacı, ilgili başlıkta arama yapıp direk bir fikir elde etmek isteye arkadaşlara yönelik bir istatistik içermesidir. Böyle bir istatistik,anket aradım ama bulamadım. Bunu var olan konuya eklemekle veya 4 sayfalık konuda ta başa taşımakla nasıl daha iyi bir kullanışlılık elde edebileceğiz merak ediyorum sayın admin bey? Bu birleştirilme olayından rahatsız olan bir tek ben miyim yoksa başka üyelerde var mı merak ediyorum.Ha bir tek bensem eyvallah,istediğiniz gibi yapın.

@VolkanBaran
İşte gerçek sporcu:DRüzgara karşı,sağ,sol:D
Şahane,kıskandım sizi:harika:

Dizlik-Dirseklik önerisi alabilir miyim? Herhangi bir marka dizlik-dfirseklik kullananlar deneyimlerini yazabilirse çok iyi olur

Yorumları okumadım. Gerçekten bunları kullanan var mı? 45 yaşındayım, 40 yıldır bisiklet üzerindeyim, ne ihtiyacım oldu, ne de ihtiyaç duyanı gördüm. Bu kadar korkmayın, çekinmeyin yahu, sürün gitsin..

• Beğen
Tepkiler: Homer
beyler öyle diyorusunuzda dizlik haraketi kısıtlar bende downhill bisiklet var italyada dizliksiz parklara giremezsin girersen 150 euro ceza iyorsun hem dizlik zaten normal yerlede sürmek için alınmıyo bende fox un dizliği var sadece dağdan inerden kulanıyorsun dizliği

@Qviglantess

Downhill dizliği ayrı. Bende süngerli dizlik var, ne hareketi kısıtlıyor ne de rahatsız ediyor. Gerçi bir kaç kullanımdan sonra ihtiyacım olmadığına karar verip satışa çıkardım ama öyle abartıldığı gibi fazlalık bir şey değil. Hemen alışıyorsunuz bacağınızda hissetmiyorsunuz bile.

Dizlik abartı deyip eldiven gözlük diye dolananlar var bir de. Kasktan fazlası fazlalık o halde.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Herkese merhabalar, forumda ilk mesajım olacak. Mesajları baştan sona kadar okudum, 1994 yılından beri ulaşım amaçlı olarak bisiklet kullanıyorum. Akrobasiyi ve riski sevmem ama dün yaklaşık 22-23 kilometre hızla giderken asfalt virajdaki ters eğim nedeniyle biraz sürüklendim ve 9-10 cm^2 deri kaybettim.

Başa gelmeyecek bir olay değil. Bir çok kez tekrarlandığı şekilde bu noktadaki yaklaşım kişisel tercihe bağlı. Genel bir doğru ya da yanlış yok.

Benim tercihim dirseklik almak veya uzun kollu reflektörlü bisiklet formasına koruyucu ped dikmek, ancak dizlik kullanmamak olacak.

Dizlik,dirseklik emniyet kemerine benzer. lazım olana kadar gereksizdir ama Lazım olunca yokluğunu hemen hissettirir:)

• Beğen
Tepkiler: ÖFK
Merhabalar,

Dizlik ve kolluk olarak bu set sizce nasıl? (link)

Veya önerebileceğiniz alternatif bir set var mı? Çünkü bu duruma dikkat ediyorum. Her ne kadar dikkat etsekte elbette bir şekilde aksilik olabilir.

Geri