bayramtok
Aktif Üye
- Tepki
- 132
Bisikletin yararları konusunda bir ekleme de benden olsun. Hemen hemen her iki yılda bir böreklerimde taş oluşuyor. Yaşım ve mesleğime bağlı olarak fazla aktif bir Hayatım yok. Hali ile börekte oluşan küçük kristalleri idrar yolu ile dışarı atamıyorum ki, zamanla bu küçük parça mm den cm boyutuna geliyor. Bu durumda tıbbi müdahele gerektiriyor. Iki hafta önce taş Kırma uygulandı. Akabinde bol sıvı ve oldukça hareketli olmam gereken bir süreç başlaması gerekiyordu. Ki parçalanmış olan Taşı idrar yolu işe dışarı atayım. Bir hafta boyunca sadece bol su tükettin ancak nafile. Bulunduğum ilçede PAZAR SABAHI BİSİKLETÇİLERİ var. Ortalama katılımcı sayısı 20-30 kişi arası. Sadece bisiklet kullanmanın zevkine değil her türlü sıcak muhabbetin de tadına varılabildigi bir ortam. Geçen hafta yaklaşık 60 km lik bir turdan sonra, benim taşlar kendini göstermeye başladı. Önce kum taneleri şeklinde sonra Boyutları biraz büyüyerek bir kaç parça taş düşürdüm. Böregimdeki taşın boyutunu göz önüne aldığımda çok az taş düşürdüm ancak en azından taşımın kırıldığını ve bu şekilde daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşabileceğimi gördüm. Yarin ki yapılacak tura çıkarken iki hedefim olacak. Eğlenceli ve zıplamalı bir tur.