Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmenin faydaları nelerdir?

Paylaşımınız için teşekkürler

Scudo
Güzel konu olmuş. Bisiklet iyidir, özellikle kısa mesafeler için biçilmez kaftandır. Benim amacım bacak kası. Spor yapmaktan kastım kilo problemi değil. Çok şükür kilom iyi seviyede. Malum biz erkeklerde bacak kası olmazsa olmazlardandır. Ben de spora gitmek yerine bisiklet gibi her açıdan faydalı olabilecek bir aletle işimi görmeyi istiyorum. Bisiklet ayrıca strese de faydalı bir alet. Strese açık bir insan olarak neden daha önce bisiklete başlamadım diye hayıflanıyorum bazen. Tabii çocukluk dönemini saymazsak. Geç olsun güç olmasın.

Velhasıl, bisiklet tıpkı müzik gibi ruhun gıdası olarak addedilebilir. Her yaştan insanın mutlaka kendine ait bir bisikleti olup ulaşımını -en azından kısa mesafe- bisikletle yapması kendi yararına olacaktır.

2 hafta oldu toplamda 300 km civarı yol yaptım bugün eminönü ne gidip geldim 3 saat falan sürdü yaklaşık 30 km gibi eve geldiğimde hemen duşa girdim terim soğumasın diye birde baktım bu bacak benim olamaz dedim kaslarım çok hoşuma gitti :D

Ama bisiklette devamlılık olduğu zaman tabi ekonomik bir spor kısmı biraz ortadan kalkıyor

Ben bisiklete spor ya da ulaşım aracı olarak bakmıyorum. Aslında ben bisiklete bisiklet olarak da bakmıyorum. Atları çok severim şahsen; fıtrat olarak insana en yakın hayvanlardır. Asildirler, güzeldirler. At olarak görüyorum desem yalan olmaz sanırım. Velhasıl dosttur onlar, ne kadar metal yığını gibi gözükseler de. Motor ya da araba gibi üstüne binmezsiniz. Bir yolda gidiyorsanız şayet o sizin aracınız değil yoldaşınızdır. Tabi uygun dostlar varsa :) Bizimki ağır makinelerden ama sağlam bir dost vesselam :)

• Beğen
Tepkiler: Free ve Ahmet said
Istanbul'da kendime trafiksiz bir hayat tasarlamam icin gerekli olan arac

Teşekkürler. Bisikletle neler yapıyormuşuz farkında olmadan

Sn @ulas

Bisikletim, bütün sosyolojik ve fizyolojik yararlarının haricinde, beni çocukluğuma götürebilen yegane arkadaşımdır.

Esen kalın.

Ortalama 65 kg ağırlığındaki bir kişinin aktivitelere göre dakikada yakacağı kalori miktarları nelermiş bir göz atalım.
Bisiklet: 19-22 km/saat hız 9 kalori
BMX veya dağ bisikleti 10 kalori
Bisiklet: 22-26 km/saat hız 11 kalori
Bisiklet: 26-30 km/saat hız 14 kalori
Bisiklet: 30 km/saatin hız üstü 19 kalori

herşey tamam fakat kilo veririm diye korkuyorum zaten 5 kilo eksiğim var :hasta:

• Beğen
Tepkiler: sspl
Hayırlı akşamlar arkadaşlar.

Forum'da biraz daha hareketli vakitler ve açılmasında fayda sağlayacak konular açmayı düşünüyorum. İlk açacağım bu konuda neden bisiklet? Yani motor değilde araba değilde neden bisiklet sürmeyi seçtiniz. Bisiklet hayatınızda ne gibi değişiklikler yaptı. İlk olarak ben kendim bir şeyler yazmaya çalışacağım. Unutmayın yazacaklarımız yeni başlayanlar için bu sporu sevdirmeye teşvik edebilir.

İlk olarak ben başlıyorum ;

Öncelikle zaten maddi imkanlar her ne kadar araba alıp sürmeye imkan vermesede ben yinede arabada sürmüş birisi olarak bisikletin verdiği zevki hiç bir zaman alamadım nitekim motorda da bu durum böyle. Bisiklet'in çok ayrı bir dünyası var kendi gücünle çevirdiğin pedal sana doğa ile iç içe olmanın huzurunu ve stres'e deprasyona sayamıyacağımız bir çok manevi hastalıklara tam bir savunma mekanizması sağlaması olağan üstü bir spor dalı olduğunu sergilemektedir. Motorsuz bu iki tekerlik üzerinde olmanın keyfi sadece manevi sıkıntıları bertaraf etmekle kalmayıp vücudun dahada sağlıklı bir şekilde çalışmasını ve çevik bir vücuda sahip olmayı sağlamaktadır. Bunların dışında bisikleti sadece hobi olarak değil ulaşım aracı olarak kullanmakta son derece zevkli bir iştir. İşe gidip gelince insanların durakta otobüs beklemesi ve benim özgürce yollarda temiz bir havada gitmenin verdiği mutluluk bambaşkadır insanın yüzünde adeta tebessüm oluştursa da bir yandan durakta otobüs bekleyenlerin bir bisiklet alıp binmemeside beni üzmektedir. Bisiklet'e binen insan iyidir zararsızdır en azından kanaat ediyoruz ki bir çok bisiklet toplulukları kendini gösterişten çeken bencil davranışlardan kaçınan dert ortağı paylaşım ortağı bilgi ortağı gibi nice güzellikler içerisinde barındırmaktadır ve bu yüzdendir ki bisiklet sürmek bir sevdadır bir tutkudur bisiklet kuş gibi özgür olmaktır.

İçimden gelenler bunlar. Eminim çok daha güzel mesajlar bırakanlar olacaktır. Konu önemlidir buraya yeni üye olanlar'ı bu spor'a teşvik etmeye bu spor'a insan kazandırmaya vesile olacaktır.

Selam ve Dua ile.

• Beğen
Tepkiler: pilot
Çok net bi konu, eminim çok değişik açıklamalar yazılacak buraya diyerekten söze başlıyorum. Ben şu an öğrenciyim, dolayısıyla motorlu taşıtın vergisi, bakımı, tamiratı, yaz lastiği, kış lastiğiyle uğraşacak param yok. Babamın arabasını da kullandım ama bisiklet zevki alamadım. Araba sanki zevk vermekten çok sadece kısa zamanda bi yere ulaşmak için tasarlanmış gibi geliyor. Hem bisikletten de anlarım biraz akordunu yaparım, göbekleri yağlarım. Parça kırmak dışında bisikletçiye pek gitmem, sırf bu yüzden çok ciddi para tasarrufum oluyor. Düşünsenize sadece göbek yağlama için 15 lira? Üstelik trafiğin yoğun olduğu ve saatte 35'le filan seyrettiği vakitlerde 40'la trafiği yarıp makaslaya makaslaya gitmenin adrenalini nerde var? Bisiklet seyir hızından çok daha yüksek bi adrenalin pompalıyor. Aynı yoldan aynı hızda arabayla gitseniz, çok yavaş dersiniz. Ama bisiklette aynı hız size formula bir pilotu gibi hissettirir. Bisikleti tercih etme sebebim çooook var, çok özel bir alet. Neyse neyse şarjım bitiyo zaten, millet mesajın devamını okumaktan vazgeçmesin, burda bırakayım :)

Eskişehir dümdüz bir yer kolaylık oluyor bisiklet:)
Her yer yakın,kaldırımlar geniş:harika::harika::harika:

Milleti bisiklet binmeye teşvik ediyorum. Hayranlık duyuyorlar. Güzel bir duygu..

Önce stresten sıyrılmak için kitaplara gömülmüştüm. Artık içim içime sığmadığından, uzaklara kaçma isteği üzerine bisiklet var hayatımda. Şimdi mükemmel ikiliye ulaştım.

Şuan öğrenciyim açıkçası ehliyet alacak param vardı.Geçen sene çalışırken ehliyet almadım ilk kendi bisikletimi aldım.Sonrasın da tur da tanıştığım bir abinin yol bisikleti vardı,bir kez sürünce benim istediğim budur dedim.Yine işe girdim bu sene ve yol bisikleti aldım kendime :) Evde sıkılınca,moralim bozuk olduğunda falan aileme benim bisiklet sürmem lazım deyip çıkıyorum :D 1 2 saat bile sürdüğüm bisiklet bana o kadar iyi geliyor ki hiç bir duygu bunun yerine geçemez :harika:

Geri