Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmenin faydaları nelerdir?

bi heves aldık ama süremiyoruz.

Scudo
Cause i love my bike :')

trafikten kurtulalım dedik. yakında yarışlara girmeye başladım. bundan sonra nereye gider bilmem. bir cavendish değiliz ama en azından bişeyler yapmaya çalışıyoruz.

Seviyorum üleeeeen... :) şaka bir yana seviyorum. Kendimi daha dinç dinamik hissediyorum. Özgür hissediyorum. Bağımsız olduğumu, birşeylere bağımlı olmadan da çok daha güzel yaşanabildiğini görüyorum. Dayatılan herşeye karşı olduğum gibi bize dayatılan araba mefhumundan da beni kurtardığı için seviyorum. Bisiklet benim için bir başkaldırı, toplumun ve sistemin yozlaşmışlığına bir isyan.
En güzeli terliyorum. :)
Seviyorum sizi bisikletforumun güzel insanları.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ise gidip gelirken kullanmis oldugum servisin soforunu sevmedigim icin ilk etapta ulasim oncelikli aldim. Gordumki bisiklet cidden ozgurluk, keyif ve istedigin yere ulasabilme imkani verdi. Arabam var ama bazi sikintilardan dolayi kullanamiyorum ne yazikki iyide olmus diyorum :)

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayat stresimi, yol bisikletim ile antremanlarımdan çıkarıyorum. Bir nevi çekip gitme aracım. Beni hiçbir zaman üzmeyen şey bisikletim. en iyi dostum, sevgilim, hayat arkadaşım.

@Burak_Cakir
Arabalarda olduğu gibi cadde yarışları olsa da katılsak...:hihi::hihi:

Merhaba herkese.:)

Kısa vadeli ve zamanla iyileşebilecek bel fıtığı problemim ortaya çıktı.

Doktor tavsiyesi: sadece bisiklet ve yüzme yapabilirsin.
Ağırlık kaldırmak ve beli zorlayıcı hareket(hızlı eğilme vb) yasak.

Yani Bisikleti tedavi aracı olarak önerdi.:):)

• Beğen
Tepkiler: Free
Bazen psikolojik olararak o kadar bunalıyorumki.Kafayı çok güzel dağıtıyor.Mesela bugün.Akşam bisiklet kıyafetlerimi giyicem , bisiklete bi bakıcam hemen yağına suyuna ardından telefonu koyucam gidonun üstüne kulaklıklarımı takıcam açıcam stravayı ve radyoyu ,zıplıcam selenin üstüne ,çat çat kitlicem pedallara ayakkabıları sonra doğru kuğuluparka.Bunu planlamak bile şuan sevinç veriyor ,rahatlatıyor.

Denge mekanizması ve beyin fonksiyonlarını geliştirdiği doğrudur. Bu iki etki en gözle görülür etkilerdir. Ben devlet yöneticisi olsam bisikleti kanunla dayatırdım.

Allah tan gittiğim ortopedi uzmanı bisikleti biliyormuş.:D

Sadece bisiklete inip binerken yavaş davranıyorum.
Turlarken hem moralim düzeliyor..hem de bel fıtığı yavaş yavaş iyileşiyor.:)

Bence devletin yapması gereken yeni bisikletten %18 Kdv yi kaldırmak.yada %1 gibi teşvik eder seviyeye çekmek.
Madem halk sağlığı için birşeyler yapmak..insanları spora teşvik etmek lazım.
Bisiklet yolları da geniş ve konforlu olursa kullanım artar ve halk sağlığı zamanla düzelir.
Hastaneler gelirleri !!! ve Sgk nın giderleri azalır.:):):D:D

• Beğen
Tepkiler: yavuztezcan
@anti panik
Bisikletten kdv kaldırılmalı. Özel ve devlet kurumları 15-20km altındaki mesafeden servis hizmeti vermek yerine çalışanlarına geçerli bir bisiklet almaları için ödenek verse çok iyi olur.

Neden mi bisiklet?
İlber Ortaylı evde zamanının bir kısmını sadece tek başına oturarak geçirdiğini söylüyor.Sebebi ise kendisiyle yüzleştiğini,kendisinin düşüncelerini ve kararlarını gözden geçirdiğini söylüyor.Bisiklette benim için aynı şeyi ifade ediyor.Kendimle yüzleşiyorum.Ölçüyorum,tartıyorum...
Fiziksel anlamda ise vücutta aynı anda birden fazla kası çalışır hale getiriyor.İnsan vücudu bir adım ileri atarken bile 56 kas harekete geçiyor.Pedal çevirirken harekete geçen kas sayısını düşünemiyorum bile!
Bunlar bir tarafa en önemlisi ise kendimi özgür hissetmeme yardımcı oluyor!

Teşekkürler.

Geçenlerde çok güzel bir yazı okudum ve sizlerle de paylaşmak istedim.

At, eşek, deve, öküz, devekuşu, at arabası, öküz arabası, fayton, yaylı, buharlı tren, elektrikli tren, otomobil, traktör, tramvay, troleybüs, kamyon, otobüs, vapur, şimendifer, uçak, motorsiklet, mobilet ...

Bütün bunlar insanların kullandıkları ulaşım araçlarından bazıları. Kimisi hala kullanılıyor kimisi ise bir çok insan için ulaştırma tarihinin renkli müzesinde şimdiden yerini almış görünüyor. Ya bisiklet? Ulaşım araçlarını sayarken neden bisikletten söz etmedik? Çünkü insan uygarlığının bugüne kadar yarattığı en ilginç, en işe yarar ve en güzel buluşlardan birisi olan bisikleti yukarıdakilerden çok farklı bir yere koymamız gerekiyor. Bacaklarımızla birlikte, insanı bir yerden bir yere yalnızca kendi gücüyle götürebilen eşsiz iki araçtan biri olan bisiklet ayrı bir başlık altında ilgimizi hak ediyor. Neden bisiklet? Çünkü bisiklet ekonomiktir. Ucuza alınır. Bakımı kolaydır. Otomobil gibi belirli sürelerde yaptırıp dünya para ödemeniz gerekmez. Onarımı, parçası, işçiliği sudan ucuza gelir. Yakıt gerektirmez, pedala basarsınız gider, frene basarsınız durur. Güzel görünsün diye iç - dış yıkatmanız, cila, boya koruması vb. yaptırmanız gerekmez. O zaten güzeldir.

Çünkü bisiklet pratiktir. Binmesi, inmesi, park etmesi, saklaması, depolanması kolaydır. Trafikte her yere girer çıkar. Kent içinde ulaşmak istediğiniz yere çok daha çabuk varmanızı sağlayabilir.

Çünkü bisiklet sağlıklıdır. Düzenli pedal çevirirken kalp atım hızı yükselir ve tüm hücrelere daha fazla kan pompalanır. Akciğer kapasiteniz artar, başta kalp ve beyin olmak üzere tüm organlarınız bayram eder. Terlemeyi hızlandırarak bedendeki zehirli maddelerin atılmasına yardımcı olur. Kas ve kemik dokusunu güçlendirir, kireçlenmeyi ve kemik erimesini önler. Mutluluk hormonu üretimini arttırır, cinsel yaşamınızı olumlu etkiler. Ruh sağlığına birebirdir.

Çünkü bisiklet demokratiktir. Erişimi, toplumda yaygınlaştırılması kolaydır. Hemen hemen herkes sahip olup kullanabilir. Bisiklet kullananlar arasından kolay kolay trafik canavarı, şiddet eğilimlisi, taciz ve tecavüze yatkın kişiler çıkmaz. Bisikletliler kendileriyle, toplumla ve dünyayla barışıktırlar. Kavgadan, baskıdan, şiddetten uzak durmayı seçerler. Hoşgörülü ve barışçıldırlar.

Çünkü bisiklet eşitlikçidir. Kadın, erkek, çoluk, çocuk herkesi iki teker üzerinde bir araya getirir. Bisikletliler karşılaştıklarında mutlaka birbirlerine selam verirler. Birinin diğerini geçmesi gerekiyorsa birbirlerine gocunmadan yol da verirler. Hiç bir bisikletli diğer bir bisikletliyi hor ya da aşağı görmez.

Çünkü bisiklet özgürlükçüdür. Şose, asfalt, keçi yolu, otoyol, taşlı yol, tozlu yol, ıslak ya da karlı yol ayırmaz hepsinde aynı keyifle sizi istediğiniz yere götürür. Kentin labirentlerinden sizi anında çıkarıp özgürce doğanın kucağına bırakıverir.

Çünkü bisiklet paylaşımcıdır. Bisikletliler yamalarını, sularını, pompalarını, yiyeceklerini, çeşitli yedek parçalarını ve en önemlisi yollarını, rotalarını ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşırlar.

Çünkü bisiklet çevrecidir. Pedal basarken nefesinizi ve terinizi bırakırsınız yalnızca dünyaya. Ne otomobillerden yayılan ve küresel ısınmaya neden olan gazlar ne de doğada bir türlü çözünmeyen malzemelerden oluşan hurda yığınları olur arkanızda. Sessiz bir kuğu gibi süzülürsünüz yollarda. Gidonunuza taktığınız o küçüçük zil de olmasa kimsecikler fark etmez geçtiğinizi. Yoğun trafikteki araba sürüsüne inat neredeyse hiç gürültü üretmeden aşarsınız yolları.

Çünkü bisiklet güvenlidir. Her yıl motorlu taşıtların neden olduğu kazalarda binlerce insan ve diğer canlılar yaşamını yitirmekte ve daha da fazlası sakat kalmaktadır. Bisiklette ise böyle bir durum söz konusu bile değildir. Kurallara uyarak kullanıldığında bisiklet dünyanın en güvenilir ulaşım aracıdır.

Çünkü bisiklet eğlencelidir. Kendisine bisiklet alınan bir çocuğun bedenindeki heyecanı, yüreğindeki kıpırtıyı, gözlerindeki parıltıyı başka ne zaman görebilirsiniz? Yaşı kaç olursa olsun bisiklet üzerindeki bir yetişkinin uçarı bir heyecanla çocukluğuna dönüşüne başka nerede tanık olabilirsiniz? Tek başına ya da grupla birlikte pedal basan insanların sesli sessiz sevinç çığlıklarını başka nasıl işitebilirsiniz?

Çünkü bisiklet eğitimdir. Özellikle çocuklara bir aracı kullanmayı, trafik kurallarına dikkat etmeyi, başkalarının haklarına saygılı olmayı, bedenin dengesini ve performansının sınırlarını, beyin - akciğer- göz - kulak - kol - el - bacak - ayak eşgüdümünü sağlamayı bisikletten daha iyi öğretebilecek bir araç henüz bulunmadı yeryüzünde.

Çünkü bisiklet rekabettir. İnsanların kendi bedensel, zihinsel ve düşünsel güçleriyle birbirlerine meydan okuyabildikleri ve bu güçlerini daha da yükseğe taşıyabildikleri, her yıl sayısız turlar ve yarışmalarla izleyenlere son derece keyifli anlar yaşattıkları bir spor aracıdır bisiklet.

Çünkü bisiklet amaçtır. Hiç kimse durup dururken "ben bir otobüse, trene, uçağa, vapura, arabaya bineyim" demez. Bir yerlere ulaşmaktır hedef. Ama yeryüzünde binlerce hatta milyonlarca insan durup dururken bisiklete binmek ister ve biner. Çünkü bisiklete binmek amaçtır aynı zamanda. Sırf bisiklet üzerinde olduğu için kendini özgür ve mutlu hisseden insanlar vardır.

Çünkü bisiklet güzeldir. Yalın çizgileri, narin kadrosu, incecik ve pırıl pırıl jant telleriyle iki tekeri, sade ama işlevli gidonu, frenleri, mühendislik harikası vitesleri ve çeşitli aksesuarlarıyla tam bir estetik şölenidir bisiklet.

Çünkü bisiklet yaşamdır...

Kaynak : (link)

Bisiklet özgürlüktür [emoji41]

80 yasima geldigimde bile bisiklet kullaniyor olmak ve bu aktiviteyi torunlarimla birlikte yapmak istiyorum.
Bisiklet ve yasam ile ilgili en somut hedefim simdilik bu..

Komşunun oğlu bina okur döner döner bida okur.

Sporun her türlüsü güzel. Bisiklet bambaşka. Faydalı ve zevklidir. Ayrıca bir dönem hayatımı pedicap sürüp insan taşıyarak kazanmıştım. Hem spor yapıp hem gelir elde etmiştim. Sevdiğim şeyi yaparak para kazanmak çok tatmin ediciydi.

Kasko yoktur. Trafik sigortası yoktur. 6 ayda bir motorsuz taşıtlar vergisi vermezsiniz. 10 bin veya yıllık servis bakımı yoktur. En pahalı parçası kendisidir. Sadece KDV ödersiniz alırken ve sonra vergilendirilmez alım satımı. Park parası yoktur. Sıkıldınız mı ya da bunaldınız mı üzerinden inip yürüyerek bisikleti yanınızda götürebilirsiniz. Trafik sıkışıklığı nedir bilmez. Kalp damar sistemine iyi gelir. Yürümekten en az 3 kat daha verimlidir. Yokuşaşağı pedal çevirmeden otura otura gidersiniz. Ilık yağmurda ıslanması çok keyiflidir. Çamur banyosu aldırır kimi zaman o zaman antidepresan olur. Güneşte d vitamini sentezletir. Doğal uyuşturucu ve rahatlatıcı endorfin salgılatır. Düzenli ve iyi uyursunuz. Kilo vermenize uygun bir diyetle yardımcı olur. Sırtımıza alıp taşıyabileceğimiz yagane taşıttır. Üzerinde yellenseniz kimse rahatsız olmaz.

Geri