Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet sürmenin faydaları nelerdir?

Paylaşım için teşekkürler yararlı bilgiler bunlar.. para sıkıntısı yaşattırıyor sadece öğrenci olanlara,yemiyorum içmiyorum bisiklete veriyorum şahsen ve bundan haz duyuyorum.. iyi forumlar
 
Scudo
Askerde çok iyi hatırlıyorum 3 km.yi 14-15 dakikada koşamıyordum oysa bisikletle herhalde bunu aşacağım,çünkü insanın sınırları zorlamasına neden olan bir icat...Bendeki en çok çağrıştırdığı şey maddelerdede olduğu gibi özgürlük...
 
Bu yazıyı okuduktan sonra bisiklet alma istedim bir nebze daha arttı , Teşekkürler :)
 
şahsen gece sürüşleri favorim özellikle bolu gibi geceleri sakin bir ilde :) ve kesinlikle ekonomik bir spor değil :D harçlığımın büyük bir miktarı bisiklet için biriktiriliyor :D
 
ekonomik değil. ama bu sayılanlardan sonra çokta önemli değil. Bisiklet, ülkelerin ulusal gençlik programlarında olmaları gereken bir aktivite olarak desteklenmeli. Şehirler, bisikletler de düşünülerek düzenlenmeli.
 
Bir gazete haberi:


Kardiyolog Cevad Şeküri “Bisiklet ince damarların gelişimi için tetikleyici görev yapar. Bu sayede kalp krizi daha hafif atlatılabilir. Bisiklete binen Hollandalıların ortalama kalp krizi yaşı 68, bizdeyse 59 yaş” dedi.

İzmir’de özel bir hastanede görev yapan kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Cevad Şeküri, bisiklet sporunun düzenli yapılması halinde kalp krizi geçirme yaşının geciktirilmesinde olumlu etkisi olduğunu söyledi.

Birkaç gün önce ülkemizi ziyaret eden Hollanda Kraliyeti Veliaht Prensi Willem Alexander ve eşi Prenses Maxima’nın İstanbul’da bisiklete binmelerinin çok önemli “kalp sağlığı” mesajı içerdiğini belirten Doç. Dr. Şeküri şunları söyledi:

“Prenses, Türkiye’de bisiklet kullanımını teşvik için pedal çevirdiğini söyledi. Bisiklet sporu kalp direncini artırmakla birlikte ince damarların gelişimi için tetikleyici görev yapıyor. Bu sayede insanlar kalp krizi geçirse de daha hafif atlatma şansı kazanabiliyor. Bisiklet binmenin yaşam biçimi haline geldiği Hollanda’da ortalama kalp krizi yaşı 68, bizde 59 yaş. Yani bizden 9 yıl daha geç kalp krizine maruz kalıyorlar. Prensesin tavsiyesi çok önemli.”

25 MİLYON RİSK ALTINDA
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kalp-damar hastalıklarının en sık görülen ve en çok sakat bırakan hastalıkların başında geldiğini belirten Doç. Dr. Şeküri, hipertansiyon, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği, şişmanlık, sigara kullanımı ve hareketsiz yaşam biçiminin en önemli risk faktörleri olduğunu kaydetti. Doç. Dr. Şeküri, “Genç yaş grubunda sigara kullanımının yaygınlığı, hareketsiz yaşam biçimi, 10 milyonun üzerinde hipertansif ve 8.5 milyon insanda metabolik bozukluk olduğu düşünüldüğünde, ülkemizde 25 milyon insanın kalp-damar hastalığı riski ile karşı karşıya olduğu ifade edilebilir. Kalp-damar hastalığının en tehlikeli şekli şüphesiz kalp krizidir” dedi.

UCUZ BİR SPOR
Doç. Dr. Şeküri sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanayileşme, stresli ve yoğun yaşam koşulları, şişmanlık ve beslenme bozuklukları insanlarımızı hareketsiz yaşam şekline zorluyor. Çevre koşullarının sağlanması, bisiklet gibi basit kullanabilen ve kısmen ucuz olabilen bir spor alışkanlığı için vatandaşların teşvik edilmesi gerekir. Kuzey Avrupa ülkelerinde özellikle 4 kilometrenin altında olan mesafelerle bisiklet kullanımı çok yaygın. Bu güzel alışkanlıkla insanların kalp sağlığı ve şişmanlık açısından son derece olumlu etkileri ile birlikte, özellikle hava kirliliğinin önlenmesi bakımından çevre sağlığı korunmaktadır. Bisiklet sporu hem sağlık hem ekonomi açısından önemli.”


(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: ulaş alkaşi
bisikletin sayısız faydalarına rağmen hala araç koltuğunda oturmakta direnen inatçı popolar var önemli olan bu makaleyi onlara gösterebilmek paylaşımlarımız kendi içimizde sınırlı kalmasın ben bisiklet ile uzaktan yakından alakası bulunmayan insanların gözüne gözüne sokuyorum bu bilgileri belki birgün faydası olur diye
 
  • Beğen
Tepkiler: Cem Coşkun
Size katılıyorum Reşit Bey. Ben şöyle düşünüyorum:

Her bisikletçi bir kişiyi bisikletçi yapsa, (petrol ve ilaç ithalatı azalacağı için) Türkiye'nin cari açığı bile önemli ölçüde azalır. Ah bir anlasak.
 
Bu spora pahalı diyenlere kendimce bir hesap yapıp cevap vermek istiyorum.
Tabi ki bu hesabım spor yapmayı kafasına koymuş bir insan için geçerli,
Yoksa boş vakitlerinde kahvede otururum diyen insana değil.
Nisan ayında aldığım bisikletime, bisikletin kendisi ve çeşitli eşyalarla (aksesuar, giyim vb.) bugüne kadar toplam 2,000 tl harcadım. Bu bisikleti Allah nasip ederse, en az 3 sene kullanacağımı hesap edersek; aylık maliyeti bana 2000/36=56 tl'ye gelir. Aylık ortalama 20 tl bakım gider maliyeti koysak yine ortalama 75 tl gibi bir paraya denk gelir.
Şimdi en ucuz spor salonu üyeliği paraya, spor salonundan alınacak zevkin -tabi bence- çok daha fazlası alınır.
İlk etapta verilen para evet yüksek gibi gözüksede, uzun vadede bence de en ucuz sporlardan biridir.
 
@Mustafa Özgür Aslan

Kesinlikle :) her akşam 5 dakikalık yol gidicem diye 15 dakika otobüs bekliyorum. Artık buna bir son vermek için bisiklet almaya karar verdim.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=113547 Burada bisiklet seçimi için yardım istedim. Bana destek olun yardım edinde kurtarın beni şu iett'den :(
Bu güzel faydalardan faydalanmak dileği ile.

Teşekkürler :)
 
Geri