Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet turları ve ortalama nabız

Nabız değerleri çok kişisel bir değerdir. Yaş hesabına göre benim max nabzım 183 olmalı ama ben hayatımda 170 üzerine bir iki sefer ancak çıkabilmişimdir. En fazla sanırım 173 gördüm. Max nabız olarak ben 170'i esas alıyorum.

Aşağıdaki veri 60 km bir etkinlik ve 60 km'lik bir git gel segmenti alabilmek için yaptığım max eforun verileri.

318984 dosyayı görüntüle
318985 dosyayı görüntüle

Eğer max nabız değeri 183 alsaydım eforun çoğu zone 2'ye kaymış olacaktı.

Bu durum tersi içinde geçerli kimi için de yaşa göre nabzın çok üzerine çıkabilmek çok olağan bir durum oluyor, öyle olunca da nabız bölgeleri yukarı doğru kaymış oluyor.

Her zaman hesaplar tutmuyor, eğer nabza göre antrenman yapılacaksa herkes kendi bölgelerini bulması gerekiyor.
benim nabız yokuşlu yollarda baya yüksek çıkıyor ya. yaş 34, +%10 eğimli yolda,hele ki yol kısa da değilse ve tırmanış yapıyosam nabız 190 üzeri çok rahat çıkıyor. bende mi bi anormallik var diye arada düşünmüyor değilim.

• Beğen
Tepkiler: oguzhan83
Scudo
benim nabız yokuşlu yollarda baya yüksek çıkıyor ya. yaş 34, +%10 eğimli yolda,hele ki yol kısa da değilse ve tırmanış yapıyosam nabız 190 üzeri çok rahat çıkıyor. bende mi bi anormallik var diye arada düşünmüyor değilim.

Ben 200 görüyorum redline'da (atak yaparsam veya güçlü birinin peşinde tırmanırken) :) Yaş 52

Düzenli kalp kontrolü olurum, doktor bana "ne yapıyorsan aynen devam et" diyor, yüksek nabızdan korkmayın eğer sağlıklı ve düzenli spor yapıyorsanız, ama kardiyoloji muayenesini de ihmal etmeyin.

Sakin bir antrenman ama yokuş olunca arada 180 hemen oluveriyor
1720691608402.png

...
...

Bu bende de var. Sele üstüne oturayım anında +120 oluyor, +190 da artık ağır ol kardeş mesajı geliyor.
170 lerde normal nefes alabiliyorum

• Beğen
Tepkiler: oguzhan83
Bu bende de var. Sele üstüne oturayım anında +120 oluyor, +190 da artık ağır ol kardeş mesajı geliyor.
170 lerde normal nefes alabiliyorum
kilonuz nasıl? fit misiniz?

Biraz geriden anlatayım
Yol bisikletine başladığımda 124 kg idim ( 2020 )
Şimdi bu sabah itibariyle 75,3 kg.
neden sordum insülin rezistansı da nabzı ciddi düzeyde arttırır, eğer kilolu da değilseniz bence bir kalp kontrolünden geçin normal değil o rakamlar

Ben 200 görüyorum redline'da (atak yaparsam veya güçlü birinin peşinde tırmanırken) :) Yaş 52

Düzenli kalp kontrolü olurum, doktor bana "ne yapıyorsan aynen devam et" diyor, yüksek nabızdan korkmayın eğer sağlıklı ve düzenli spor yapıyorsanız, ama kardiyoloji muayenesini de ihmal etmeyin.

318993 dosyayı görüntüle
Ayni durum bendede var 208 max nabiz. Z2 degerimde garmine gore 159 nabiz alti. Yag orani ile kalp ritmin net bağlantili oldugunu dusunuyorum. Yag orani dustukce vucudun nabizda dusuyor. Suan bir miktar fazlam var.

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve RmzBurak
neden sordum insülin rezistansı da nabzı ciddi düzeyde arttırır, eğer kilolu da değilseniz bence bir kalp kontrolünden geçin normal değil o rakamlar

Gözüktüm, sıkıntı yok dedi.
Spor hekimine gittim nabız tamamen bireysel bir durum ve kalp raporlarıma baktı normal gözüküyor. Bazı insanlar genetiksel olarak düşük nabızlı olabiliyor. Yüksek nabızlarda gözün kararıyor nefesin kesilecek gibi oluyorsa o zaman sorun vardır demişti. Dediği gibi bir durum yaşamadım şuan.
Bu arada +170 ler yokuşlarda oluyor. Düz yolda yine 160 üzerine çıktığı olmuyor

Sizlerin dinlenirken ortalama nabızınız kaç oluyor? Eskiden 70-75 ortalama nabız çıkardı otururken veya yatarken ve şimdi ise 55 düşmüş.

Sizlerin dinlenirken ortalama nabızınız kaç oluyor? Eskiden 70-75 ortalama nabız çıkardı otururken veya yatarken ve şimdi ise 55 düşmüş.
Dinlenik nabzım formumun çok iyi olduğu dönemlerde 45'lere kadar düştüğü oluyordu. Şu sıralar 50-53 arası. Gün içinde 60-80 aralığında dolaşır.

Nabız tamamen kişisel bir durum. Herkesin aynı sayılarda olması şart değil. Yüksek olması veya düşük olması hastalık belirtisi olmadığı sürece pek önemli değil.

Bu ay en düşük 35, bu yıl en düşük 33 görmüşüm. Yıl için dinlenme sırasında 49 olarak bir değer bulmuş.

WhatsApp Image 2024-08-21 at 15.05.59.jpeg

• İnanılmaz
Tepkiler: StanicEnemy
Merhaba, nabız olayı tamamen kişisel, bu konu net. Kendinizi sadece kendinizle kıyaslayın, başkaları ile değil. Yaş, kilo, antrenman rutini, genetik geçmiş vb. durumlar çok etken.
Kendimden örnek verecek olursam, 48 yaşımdayım. Dinlenik nabız 42 (uykuda 36-38 çıkabiliyor) Max nabız 194 (nadiren 202-204 görmüşlüğüm var).
Standart ortalamalara pek uymuyor. :kötü:

Nabız ölçümü maksimum nabzın % oranına göre ölçülür. Örnek max nabzı 180 olan biri nabzı 90 atınca "nabzım 90" demek yerine "nabzım %50" derse diğer insanlar daha doğru bir karşılaştırma yapma imkanı bulur. % oranı herkeste aynıdır.

mtb ile performans yapıp alsfaltta 40 km/h sürerken nabzım 180lerde oluyor. bu nabız beni baymıyor durup nefesleneyim demiyorum ama çok geliyor.
bu arada 35 nabız nasıl oluyor :))

Nabız ölçümü maksimum nabzın % oranına göre ölçülür. Örnek max nabzı 180 olan biri nabzı 90 atınca "nabzım 90" demek yerine "nabzım %50" derse diğer insanlar daha doğru bir karşılaştırma yapma imkanı bulur. % oranı herkeste aynıdır.

Bu da biraz yanlış, çünkü bahsettiğiniz yüzdeleri, Dinlenme Nabzı ve Maksimum Nabız arasında kalan "Nabız Rezervi"'ne (umarım Türkçe terim budur) uygulamak gerekiyor, sadece maksimuma değil. Zaten bu yüzdelik dilimler de 2-3-4 şeklinde giden nabız bölgelerini oluşturuyor.

• Muhteşem
Tepkiler: lrfan
İrfan abi sana çok ciddi söylüyorum fiziksel olarak senin yaşına geldiğimde senin birazcık benzerin olabilirsem daha başka bişey istemem. Geçenlerde bi 189 gördüm de ağzım kulaklarıma varıyordu, 200 falan görsem nolur acaba :)
200'den sonra ayak tabanında karıncalanmalar başlıyor :)

200 falan görsem nolur acaba :)

200 üzerini gördüğümde aklıma hep "Ben ne yapıyorum böyle bu acıyla. Oysa elimde buzlu smoothie, sırtımda robdöşambr, Gökova Körfezine bakan bir villada olmak varken" geliyor.

Acıyı seviyoruz demekten başkası gelmiyor aklıma :D

Geri