Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yıkanır mı?

Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Herkeze selam bisikletim mtb tarzi oldugu icin camurda toprakta gitmeyi cok ama ne yazikki bisikletin olur olmaz yerlerine camur sicriyor ve temizlemesi zor kor noktalar var bisiklette yikamayi dusundum ama zincir vb. yerlerinin paslanmasindan korkuyorum bir oneriniz veya yontemiziz varsa benimle paylasirsaniz cok sevinirim simdiden yorumlariniz icin tesekkurler (salcano212hd)...

Scudo
yıkanır zincire falan bir zararı yok sadece çok uzun süre yıkarsanız üzerindeki yağda azalma olur ben tazyikli suyla yıkıyorum

Yorumun icin tesekkurler bolpedallar...

@Emre Akcan

yalnış yapıyorsun emre :) göbekler en çok bu şekilde su alır :)

tazikli suyla değilde hortumla yıkamalısınız, hortumla yıkarken de çeşmeyi az açın, tazikli su tutarsanız göbeklere su kaçabilir. Bisikletin hiçbir yeri paslanmaz merak etme :)

• Beğen
Tepkiler: kasapogluu
@Cengiz Gökalp
ilk defa senden duydum cengiz abi :D göbeklere dikkat ederim bundan sonra.
(bu arada yalnış değil yanlış olacak :) )

Hamama giriş izni olsa göbek taşında bile yıkanır :D
Şaka bir yana tabiki yıkanır,gerekli kurulama ve bakımını ihmal etmediğiniz sürece.

Bilgileriniz için tekrar teşekkürler.. :D

dünden bir kare :)

http://img802.imageshack.us/img802/1037/img5598j.jpg

• Beğen
Tepkiler: rsomuncu
Çok şanslısınız istanbulda böyle araziler çok uzakta ve çok az çok zevkli bir tur olmuştur eminim :D

Videolar çok iyiymiş

Ben bütün bisikletlerimi komple söker banyoda detaylı pas sökücü yağ çözücü vb iyice yıkarım. Sonra köpükler ve durularım. Ardından sıfırdan taze yağlama yaparım göbekler dahil. Hiç bir sorun yaşamadım...

Arkadaşlar hiç boşa su harcamayın kimyasallara dadanmayın en güzel bisiklet yıkama yöntemi yağmurlu havada pedallamaktır, Bir dereden geçmektir. Deniz sıkıntı... Saygılar :D

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
Mtb kullandığım dönemler neredeyse her arazi sürüşü sonrası bisikleti yıkar kurulardım daha sonra detaylı bakımlar için parçaları söktüğümde pek çok yerde pas vb lekelerin oluştuğunu ve bunları temizlemenin daha güç olduğunu farkettiğim günden beri yıkama olayını bıraktım yumuşak bir süngere çok az şampuan sürerek köpürtüyorum ardından kadro setini silip kuruluyorum sıra zincire ve rubleye geldiğinde ise btwin markasının temizlik seti ile detaylı temizliği yapıp iyice kuruladıktan sonra hafif bir yağlama ile temizliği sonlandırıyorum bunu da ayda bir defa yapıyorum yeterli oluyor

Geri