Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet yıkanır mı?

Scudo
Arkadaşlar açık havada zincir ruble ve aynakolu az miktarda gaz yağı ile temizleyin ben öyle yaptım tertemiz oluyor pas gibi bir sıkıntı yok
Ama kadro ve çamur sıcrayan yerleri önce nemli bir bez ile silin direkt gaz yağı ile silerseniz çamurlu yerlerde biraz leke kalıyor 2 bir seans gerekebilir
Çok çamurlu ise sadece teker ve çemberi istediğiniz gibi yıkayın nippel ler paslanabilir
 
@tofasteam

Merhaba. Merak ettim acaba kaç adet bisikletiniz var? Türleri ve özelliklerini merak ettim. Resim eklemeniz mümkünse görmek isterim..
 
Valla biz her türlü yıkıyoruz :D ama tabii sonrasında kuru bir bezle kuruluyoruz. Düzenli olarak bakımı ve yağlaması yapılırsa sorun olacağını sanmıyorum. Bu arada tazyikli suyu da çok yakın tutmamak gerek. Şöyle uzaktan usul usul olursa sıkıntı çıkmaz kanımca :)

7.JPG
 
Hergün düzenli olarak kullanırım. Yağmur çamur her zaman binerim. Çocuğumu okula bırakır alırım. Yaz kış her mevsim işime bisikletle giderim. Hiç bir zaman yıkamadım, yıkamam da. En etkili kilitten daha etkili bir yöntemdir. Bisikletimi çirkinleştirmek için her şeyi yaparım. Çocuğumu taşıdığım şilte dahi her daim üzerindedir. Bisikletim benim taşıtım, hava atma aracım değil. Benim tarzım da bu.
 
  • Beğen
Tepkiler: erencaner
bende yıkama taraftarı değilim kuru bezle silip yeniden temizlemem taraftarıyım yıkama da olabilir ama fazla tanziklşi olmamamk sartıyla yağlamayı da unutmamak lazım
 
Önce ön tekere 3 kere avuç dolusu su dökülür. Sonra aynısı arka tekere. Sonra besmele çekilip bütün bisiklet ıslatılır. Eğer sular kesikse ve bisikletinize bi haller olduysa toprakla sıvazlayabilirsiniz. :)
 
Tazyikli su tutmadan yıkayabilirsiniz. Sonuçta yağmurlu havalardada bisiklet kullanıyoruz.
 
  • Beğen
Tepkiler: jaks39
Yıkamaktan ziyade bende düşündüm bugün yıkamayi belki boya veya çıkarmalari soker diye yapmadım. Ama köpüklü sünger ve kuyuya yakın bezle sildim güzelce temizledim
 

Dosyalar

  • 20150504_131417.jpg
    20150504_131417.jpg
    105,9 KB · Okunma: 81
bir kova sabunlu (sıvı el sabunu) ılık su ve araba yıkama süngeri. Az sulu şekilde köpürtür sonra suyu yenileyip ıslak sünger ile durular sonra da mikrofiber bezle kuruturum. 150-200 de bir zincir-ruble-aynakol temizliği ve yağlama. Her daim pırıl bisiklet. (Tikli adamım bisiklet beyaz zor iş)

Yalnız yeri gelmişken danışiyim pedallar için ne yapmamız lazım. Hani söküp yaplamak lazım mı? ne kadarda bir ve ne tip bir yağ ile?
 
Bisiklet temizleme seti olarak önerileriniz var mıdır acaba ?
 
Bende yıkamıyorum sabunlu mendillerle silip kuruluyorum ve bugune kadar hiç kirli kalmadı...Fakat üzerinde kuru çamur falan varsa o zaman sıcak suya batırarak sünger kullanarak temizliyorum...
 
benim kullandığım malzemeler uygulama sırasıyla
**balata temizleyici** (yalnızca zincir sökülüyken zinciri temizlemek için) ya da **mazot** (zincir takılıyken **badana fırçası** yardımıyla) -balata temizleyici çok güçlü olduğu için dönen kapalı aksamlara buharının bile bulaşmasını istemem, kadronun boyasına zarar verme ihtimali var-.
**btwin'in solventli yağ sökücü spreyi** (aktarıcılar, pedallar, fren bacakları, dişliler için)

temizliğe daha kapsamlı şekilde devam edeceksem

**mutfak tipi sprey yağ sökücü** ve **fırça** (aktarıcılar, pedallar, fren bacakları, dişliler için)
onun ardından yağ sökücü kalıntılarını ve tekerleklere damlayan yağları gidermek ve kadro temizliği için **mutfak deterjanı** (hafif ve doğaya zararsız olduğu için turmepa kullanıyorum) ve suyla hazırlanmış bir çözeltiyi seleden başlayarak **fısfıs** yardımıyla jantlar ve hareketli aksama püskürtüp **süngerle** kadroyu siliyorum (gidonu ve vites kollarını ıslatmıyorum)
son olarak da fısfısa durulama suyu doldurarak bisikleti baştan aşağı yıkıyorum. (yukarıdan pompalanarak içinde basınç biriktirelebilen bu sayede tetik çekmeden sürekli olarak su akışı sağlayan fısfıslardan almayı planlıyorum) ve kurumaya bırakıyorum.

yağlama işlemini yaptıktan sonra geriye gidon bandı temizliği kalıyor. benimki beyaz olduğu için çabuk kirleniyor. ıslak **havluya** çok az **toz oxi action** serpip eritiyorum. gidon bandını saniyesinde ilk günkü gibi yapıyor. daha sonra havlunun kullanmadığım kısmını suyla ıslatıp bandın üstündeki deterjan kalıntılarını temizliyorum.
tüm bu işlemler yaklaşık 30 dakika sürüyor ama bisiklet mağazadan yeni çıkmış gibi oluyor.
 
Vitesli motosikletler de zincir aktarmalıdır. ''Yağmurlu havada zincire zarar vermemesi için motosikletle çıkılmaz'' gibi bir önerme hiç duydunuz mu? Ben duymadım:) Yani demem o ki bisiklet de yıkanır. Bisikletin zinciri gibi motosikletin de zinciri yağlanır. Eğer bisikletinize bebek gibi bakıyorsanız, motosiklet zinciri için kullanılan zincir temizleme spreyleri ve zincir yağlarıyla bu işlemi halledebilirsiniz. Herhangi bir motosiklet ekipmanları satan mağazadan MOTUL C1 alarak bu işlemi sıkıntısız gerçekleştirebilirsiniz. Bisikletinizi yıkadıktan sonra MOTUL C1'i zincirinizin her yerine sıkarsınız. Ardından bir fırçayla(özel olarak bu işlem için satılan zincir temizleme fırçaları vardır, bence çok gerekli değildir herhangi bir fırça olabilir sadece bu iş için kullanmak üzere ayırdığınız) zincirinizi temizlersiniz ve arkasından zincirinizi yağlamak için hangi yağı kullanıyorsanız onunla yağlayabilirsiniz.
 
Köpük ve su ile yıkayın sonrada kurulayıp wd-40 kullanın :)
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTPPuVMECmdukuvRjTQlJQUeoqc43lphKaMwkRqGLE7DAXZBkhIlg
 
Arkadaslar ben bir sunger kullanarak yanimada bir litre su ile siliyorum sungerin ulasamadiği ince yerde eski bir diş fırçası kullanıyorum (carraro crs 620 mtb)
 
Herkes ayrı bir telden.Hala düzgün bir bilgim yok nasıl yıkanacağına dair.Alınca deneyip göreceğiz :kötü:
 
@Naked150

Köpük ve suyla yikadikdan sonra wd-40'i nerelerine kullanmamiz gerekiyor. Mesela neye yarar ve ne gibi faydasi dokunur. Aciklama yaparsaniz bizlerde ögrenmis oluruz.
 
@Murat Cömez

murat abi wd-40 her derde devadır. zamanın bisiklet alimleri wd-40 ile yumurta bile pişirip yemiştir. bilmiyorsan çok ayıp ediyorsun :D

başlığın cevabı olarak bende yaptığım şeyi söyleyeyim.
3 lira ile benzinci abide yıkatıyorum. tabi bunu orman turundan çıktığımda yapıyorum.
 
Ben 2 ayda 1 kere bulaşık deterjanı ve süngerle kadroyu yıkıyorum... Zinciri vd40 ve ya gaz yagı ile temizliyip kurulayıp ince bir yağ ile yağlıyorum.... Ter temiz oluyor...
 
Geri