Olaya farklı bi açıdan bakmak gerekirse, adam antreman yapıyor bisiklet yolundan gidemez, antreman yapan kişi bisiklet yolundan gidemez vs gibi yorumlar var. Benim değinmek istediğim nokta sadece kendi açımızdan değerlendirmeyelim bişeyleri yaparken.
Yönetmelik ne diyor, bisiklet yolunun olduğu yerde, taşıt yollarında gitmek yasaktır.
Yasak ise yasaktır bence antreman yapmak için başka rota seçilmeli o zaman. Nasıl ki araçlar gelip bisiklet yolu park yaptığı zaman ve bahane sunduklarında kızıyoruz bunun bahanesi olmaz kural var diyoruz. O zaman olaylara sadece kendi açımızdan bakmayacağız. Kural ise bu da kural. Sürerken dikkat ediyorum Ankaradaki çoğu bisikletçi kırmızı ışıklarda durmadan geçiyor eğer yol boş ise. Kurallarımıza saygı gösterilmesini istiyorsak bizde kurallara saygı duymalıyız. Tek benim yapmamla mı değişecek demeyin sen sürerken bi kişiyi etkilersin o da başkasını.
Türkiyede maalesef herkes hep haklı. Yaya yayayken haklı ama arabaya binince yayaları unutuyor, sürücü olarak haklı olmaya başlıyor. Ana göre göreceli haklılık olmaz diye düşünüyorum.
Edit: Antremanı bisiklet yolunda yapalım demiyorum. Bisiklet yolunun olmadığı rotaları seçelim o zaman antreman için. Kusura bakmayın trafik kuralları konusunda biraz takıntılıyım, ehliyetimi ve ilk trafik deneyimlerimi KKTCden aldığım için çok mutluyum, sabrı, kurallara ve insanlara saygıyı öğrendim.
Trafiğimiz çok güzel ondan bisiklet yolu tercih edilmeli demiyorum, o uymuyorsa sen uy böyle olmaz deyip neden sende kuralsızlığın parçası oluyorsun ki..