Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklet Yolu

böyle şeyler zaten anca türkiyede olur arkadaşlar ben artık normal karşılıyorum. türkiyenin her alanda olduğu gibi bu alandaki gerçekleri... ben de geçen gün bursa'da bisiklet yolundan sürüyorum baktım karşıdan hızlı bir şekilde motorsikletli geliyor kornayı öttüre ve el kol hareketleri yapıyor çekil felan diye. Ben sağ gidiyorum o da gidiyor sola gidiyorum o da gidiyor nerdeyse kafa kafaya çarpışacaktık zor kurtuldum. Şimdi ben bu adama ne yapabilirim küfredip kavga çıkarabilirim ya da hiç birşey yokmul gibi yoluma devam edebilirim (ikisini de içim elvermiyor) ama bazı insanların yüzüne tükürsen yağmur yağıyor derler ya aynı hesap. Burası bisiklet yolu değil senin yolun orası dedim sadece tabi o hiç bakmadan devam etti. allaha havale ediyorum artık böylelerini.

Scudo
İlk sorun halkımızın zihniyeti.Benim çevremdekiler bile ''o paraya bisiklet mi alınır biraz daha para ver motor al, araba alalım sana'' gibi çok kızdığım söylemlerde bulunuyorlar.

Bizim halkımız küçük düşünüyor, başkalarının haklarına saygı göstermiyor ve herkes kendini derdinde.Kuralları nasıl çiğnerim, nasıl kolay para kazanırım, nasıl rahat ederim, hiçkimse umrumda değil zihniyeti ile yaşıyor.Bu mentalitenin oluşmasında hergün televizyonlarda gördüğümüz asıl işlerini yapmayıp, boş işler ile zaman geçiren ve geçirten, milleti gereksiz gündemler ile uyutanların büyük payı var.Asıl suç onlarındır.

Videodaki gibi görüntüleri çevremde gördükçe dozer, bisiklet resmi çizme gibi
sadist düşünceler bende de oluşuyor.Ama bunlar son çare olmalı.

Balıkesir merkezde oturuyorum.Bizim burada pazar kurulan özel kapalı alanların çevreleri pazarın aktif olduğu günlerde sırf araç doluyor, insanlar bile zor geçiyor.Nasıl bir belediye anlayışıdır bu yazık.

Geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca da akşam yemeğinden sonra bisiklete bindim.Camilerin önünden geçerken çevre sırf otomobil parkı gibiydi.Belediye otobüsleri zor geçiyor ve park edenlerin birçoğu da hatalı park etmiş.İnsanlar birkaç yüz metre yürümekten bile çekinip camiye arabayla geliyorlar bu nasıl bir zihniyet? nasıl bir müslüman anlayışıdır?Bu konuda söylenecek daha çok söz var.

Yerleşim bölgelerindeki en büyük sorunlardan biri otopark sorunudur.Şehir planları yapılırken yeşil alana ve otopark konusuna öncelik verilmeli, geçici kısa vadeli çözümlerden kaçınılmalıdır.Özellikle yerleşim bölgelerinde Otopark Yönetmeliği'ne (İdareler encümen kararları ile mutlaka ek maddeler koymalıdır.) sadece projeler üzerinde değil; yerinde de harfiyen uyulması konusunda gerekli önlemler idareler tarafından alınmalı, ulaşım sorunu oy kaygısı düşünülmeden insanların motorsuz araç kullanımı ve toplu taşımaya teşvik edilmesi sağlanmalıdır.

Dikkatimi çekti bütün araçların silgeçleri havaydı galiba :D

Amaç güzel ama kullanım kötü. Kenarında 15-20 cm yüksekliğinde bir demir korkuluk yapsalar bunların hiçbiri olmaz gibime geliyor.

eline bir tane 20 lik çivi al..Sonra bisiklete bin.En baştan park eden arabaları teker teker çizerek sona kadar git.

Bak bakalım bir daha bırakıyorlar mı..

en yakın trafik polisine gidip rica ederseniz park ihlali yapan oto ya cezayı kesiverir. Yani polisin arabanın yanına gitmesine gerek yok. Nazikçe durumu bildirip plakayı söylerseniz en az 60 liralık bir ceza vınlayarak yola çıkıp bisiklet yolu ihlalcisine sanal dünyada(gelirler.gov.tr) haddini bilderecektir. Şimdiye kadar bu konuda ilgisiz kalan bir trafik polisine hiç rastgelmedim.

bakırköy sahil yolu bisiklet yolunda geziyoruz geçen gün, 40 metre genişliğinde kaldırım var kardeşim herkes bisiklet yolunun üstünden yürüyor..O yerdeki mavi çizgileri takip ediyorlar herhalde..çekilirmisiniz deyince de e biz nerden yürüyelim diyorlar...

@mert deniz

kardeşim benim duygularıma tercüman olduğun için paylaşmak istedim. bizim orada bir kavşak var (geniş değil küçük, dar bir dört yol ağzı), sola dönüş için cep var ve o cebin başında u yapılmaz tabelası mevcut, ben tam o kavşakta servis beklediğim için her sabah seyreder dururum, onlarca yüzlerce araç (polis araçları dahil) o ışıklarda o cepte u yapar, yalnız geçen gün bir tırın (evet tır) u yapışını izledim ki hala hayıflanıyorum niye hızlı davranıp videoya almadım diye, çünkü birkaç araç gerisinden gelen polis aracı da aynı şekilde u yaptı. detaya girmek istememiştim ama anlatmak istedim bizim memlekette kafa bu abi. hani çok profesyonel değiliz ama elden geldiğince emniyetli bisiklet sporu yapmaya çalışıyoruz koskoca üniversite mezunu bilgi görgü sahibi insanlar kafadaki kaska bakıp çatlayana kadar gülüyolar en iyi bildiğimiz şey başkalarıyla dalga geçmek ve kıç ve göbek büyütmek. bisiklet şeridi dediğim zaman o da ne ya bisiklet için de şerit mi olurmuş hahahooo diye görmemişliklerini kusuyorlar, ama yavaş yavaş olacak. ben her gün istanbul yollarında biraz daha fazla bisikletli görmeye başladım, ancak hala çoğu spor yapan kişiler, yani kuzey avrupadaki gibi işimize bisikletle gidebilmemiz için istanbulun 7 tepesini ortadan kaldırman ve önüne gelenin araba almasını kısıtlayacak kanunlar çıkarman gerekiyor. ne bileyim aklıma ilk anda gelenler bunlar...

ustune spray boya ıle benı affedın 1 .... lik ettım yazıp bırakcaksın :D ama ıste vıcdan el vermıyor .... onlardan 1 farkımız olmalı dıye dusunuyorum....

Yazıklar olsun.Yuh diyorum.Bu kadar da olmaz.Birazcık insan taklidi yapıp arabalarını oraya park etmeseler olmaz mı?Bu ülkede kurallara uymamayı,sadece ihlal etmek olarak gören bu zihniyetler ne zaman değişecek!!!Bu kadar magandalığa da pes doğrusu.Ülkemizin nadir bisiklet yollarında biri ne halde.Merak ediyorum.Türkiyede 50 km bisiklet yolu var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: shadowman3
@shadowman3

Allah bunları bildiği gibi yapsın .Yazıklar olsun bu insan görünümlü canavarlara:mad: :mad: :mad:

• Beğen
Tepkiler: shadowman3
Geri