Scudo Sports

Bisiklet yolunda yürüyenler ve mangal yakanlar

Bisiklet yollarını işgal edenlere,yol verinceye kadar korna'ya basıyorum,sonra hatalarını anlayıp özür diliyorlar.

Scudo
Açıkcası şöyle söyleyeyim yolu işgal eden ve kasap gibi bisiklet kulkananların dışında, bisiklet yolu olmayan yerlerde adam akıllı en sağdan gidebiliyoruz. Ama meşhur büyüğümüzün lafı gibi bisiklet yolu var da bizmi gitmedik demek istiyorum :)

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Kamil Şarman

Ben size bir örnek vereyim. Bundan 2 sene önce Almanya ya gittim 6 aylığına. Geceyarısı gibi Berlin de inip, trene bindim. Pazar sabahı saat 7 de Kiel de oldum. Arkadaşımda kalacaktım. Kiel küçücük bir yer kasaba gibi.

Neyse, arakdaşımın evi meydana bakıyor. 4 yol ağzı var. Yollarda kimsecikler yok. Neyse , perdeyi araladım, bir baktım şok oldum. 3 4 yaya kırmızı ışıkta duruyor. Yok artık dedim arkadaşıma. Bunlar ne yapıyor dedim gülerek. Arkadaşımın verdiği cevap;

"Medeniyete hoşgeldin, bil ki kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçen biri varsa o Türktür." :D

@ihtiyar

ama ihtiyar abim, otoyola giren bi bisikletli otoyol trafiğini engellemiyor... kendi canını tehlikeye atıyor desek, aslında mantıklı düşününce, otoyollar şehiriçi yollardan daha güvenli... en azından yanda kimsenin kullanmadığı kocaman bi emniyet şeridi var, adım başı sağa çıkış yok... e hızlı giden araçlar zaten sol şeridi kullanıyor, kamyonlar ise (bence) en masum, en güvenilir motorlu araçlar bisikletliler için... -- amcalar hiç selamsız sabahsız bırakmıyolar bisikletlileri :)

@ihtiyar

Ben araç sürerken bisikletli gördüm mü herzaman önceliği onlara veriyorum. Sonuçta bir frene basıp bir gaza basmak adamı yormuyor :D

Geçengün durak önünde bir araç beni sıkıştırdı görmeden. Kaportasına ayağım ile geçirdim. Air zound kesinlikle lazım.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@CandanC

Otoyol, emniyet seridi, kendi canini tehlikeye atiyor, hızlı giden araçlar........ Ne kadar güzel izah etmissiniz. Iste bu gibi nedenlerden dolayi bisikletlinin orada isi yok. Benim gibi Alamanyali bir andavalli gelip emniyet seridinde giden bisikletliye carpsa ne olacak, bütün ömür boyu azabini ben cekecegim, bisikletlinin cektigi azaba hic bir sey demiyorum.
Ben sizlerin bu konuda nicin böyle yaklastiginizi cok güzel anliyorum, ama yanlis olan seyleri bir yerden baslayip düzeltmek lazim. Hizli giden zaten sol seritten gidiyor gibi bir izahat, bisikletlinin girmesi yasak olan yerlere girmesinin cevabi olamaz. Dün aksam Izmirli genc bir bisikletci dostum da geceleri otoyolda antrenman yaptiklarini, polisle kovalamaca oynadiklarini yaziyordu.

Sanirim neyi nereye koyacagimizi ögrenmenin vakti geldi de geciyor. Baskalarinin hatalari ile kendi hatalarimizi hakli cikaramayiz.
Gece vakti hic bir trafik aracinin olmadigi yerde yayalara kirmizi yaniyorsa duracak ve bekleyeceksin. O trafik lambalarini düzenleyenler, gece vakti pek az trafik varken lambalari kapatabilirlerdi, ama kapatmamislar. O zaman yesil lamba beklenecek, bu kadar basit. Aptallik, geri zekalilik olarak niteleyebilirsiniz, ama firsatini bulunca yasalari cignemek akillik ve zeka belirtisi ise, buyrun, siz zeki olun!

Konu ile alakasi oldugu icin yillar önce yasadigim bir olayi anlatayim. Hukukcu iki arkadasimla Istanbul- Ortaköy sahiline iniyoruz. Bu iki arkadasimin isimlerini vermiyorum, ama bugün Istanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinde profesördürler.
Hülasa; Dereboyu caddesinin devami olan sokaktan Ortaköy camiine dogru olan sahildeki yaya bölgesi girisine bir levha koymuslar.2 Sabah bilmmem saat kaca kadar servis arabalari, mal getirenler filan girebilir, daha sonra motorlu tasit girmesi yasak. Sokagin girisine de, Fatih Sultan Mehmet' in Istanbul kusatmasi sirasinda Bizanslilarin Halic' in agzina gerdikleri gibi kocaman kalin bir zincir! Dedim ki;

- Almanya' da sadece bu levha yeterdi, kimse de girmeyi bile düsünmezdi!
Hukukcu dostumun cevabi:
- Biz zincirsiz yapamayiz......

Olayi gayet güzel acikliyor. Toplum var olan yasalari kabullenemeyecek kadar yasalardan uzak egitimi olan bir toplum. Henüz o yasalari kavrayamayan bir topluma, Avrupalardaki hukuk enstitülerine eleman gönderip, arastirma yaptirip yeni kanunlar cikartiliyor. Sözde bizim topluma uyduruluyor ama, "bizim toplum" ne bilen yok. Istanbul' da yasayan toplum nedir? Bu kadar karmasik bir yigina nasil yasa uygulamak gerekir......vs. vs.

Sizler maalesef :( bu bisiklet hastaligina yakalanmis, toplumun geneline cok uzaklarda insanlar olarak kalmak durumundasiniz. Ama topluma bisiklet olgusunu dogru olarak sunabilmek icin, toplumu yönlendirmeye yönelik yasalara uymak göreviniz olmalidir. Bu konu yilan hikayesi gibi uzar da uzar... Isin özü bisiklet yolunda mangal yakmak degil, yasalarin yargi ve yürütme organlari tarafindan dogru kullanilmamasi, yasalarin topluma, toplumun yasalara uzakligidir.

(link)

norvec tv lerindeki bisikletlilere yol vermek amaciyla yapilmis kamu spotlari.

zaten herhangi bir sorun yoktu bisikletliler ve araclar arasinda ama yinede yayinlamislar.

bizde turkce halini yayinlansa ne guzel olur. :)

(link)

(link)
:D

ihtiyar abim... olması gerekeni ne güzel anlatmışsın... ama ben olaya başka bir açıdan bakıyorum... kimsenin kurallara uymadığı trafikte, kurallara uyarak canımı tehlikeye atmam ben...

örneğin kaldırımlar, yaya geçitleri... bisikletli olarak buralara girmemem lazım aslında... ama bi yolda U dönüşü yapmam gerekiyorsa, sağdan giderim, yayaya yeşil yandığında da yaya yolunu takip edip karşıya geçerim... bu bağlamda, eğer otoyol'da bisiklet sürmenin daha güvenli olduğunu düşünüyorsam, o zaman da otoyolu kullanabilirim... zaman zaman rampalarda -- örneğin ankara-konya yolu -- karşı yönün kaldırımını da kullanırım... o zaman bunu da yapmıyım... dedim ya kimse kusura bakmasın... kendim için en güvenli olduğunu düşündüğüm yolu seçerim--- bence kural ihlalinin amaçları ve koşulları önemlidir...

yani emniyet şeridinde birine çarparsak da-- allah korusun-- bi zahmet, ömür boyu vicdan azabı çekelim bence.... -- adı üstünde emniyet şeridi... gaza basma şeridi diil...

Ceza yaptırımı kuvvetli olsa bakın bakalım insanlar kafasına göre davranabiliyor mu?

1. Emniyet şeridinden gitmenin cezası var değil mi? E-5 te ve temde bunu kim uyguluyor? millet kafasına göre davranıyor. Her 200 m ye bir görevli verseler, adamın aylık maaşını da 5000 TL verseler, adam 1 günde kendi parasını çıkartır kestiği cezalardan. Bakın bakalım ordan giden oluyor mu sonra?

2. Yanlış yere park etme... Gelin minibüs caddesine, gelin kartal a, gece de caddeye gelin. Sağ şeritte milyonlarca araç var. Dandik çekme aracı alıp gidiyor. Fatura:100 TL. Sen hepsinin camına 200 TL bir güzel makbuz bırak bakalım, 1 saatte 1 araç çekiliyorsa, 1 saatte 200TLx20 araç olsa 4000 TL fatura!

Avrupada metro otobüs girişlerinde turnike yok arakdaşlar, çok önemli bir şey. Random zamanda random kontroller oluyor, 1 kere biletsiz yakalanırsan 80 EUro. 8 kez yakalanırsan mahkeme ve hapis.

Sizce avrupadaki cezalar TR de olsa bu konuştuklarımızın % kaçını konuşurduk? Eğitim meğitim hikaye, Türk insanına güzel bir ceza faturası gelsin, anında o cezaları yalayıp yutar bizim millet :D

bizdeki cezaların yaptırımsız olması bir nevi, adalet sistemindeki bozukluğunda getirisi. İnsanların adalet sistemine güvensizliği cezalarında uygulanma ve kontrol mekanizmalarını zayıflatıyor. Evet okumuş cahiller sürüsü olduğumuzda ayrıca bir gerçek, sadece ezbere dayalı eğitim neticesinde kitabı uygulayan insanlarız. Düşünmüyor, empati yapmıyoruz. Buda neticesinde karşıdaki insana olan saygımızı çoğu zaman yok ediyor. Avrupalı bu işleri beyinde aşmış, öyle olmasa 2. dünya savaşında birbirlerini kesenler şuanda, bir birliğin içinde kendi öz ve ırksal değerlerinden ödün vererek tarihe sünger çekerek bir arada yaşıyor. Aslında daha dolu dolu ve zengin bir altyapıya, kültüre sahip bizlerde onlara imrene imrene bakıyoruz.

Eğitim cahilliği alır, eşeklik bakî kalır demişler ya, hah işte cuk oturuyor...

• Beğen
Tepkiler: CandanC ve ihtiyar
bisiklet yolunda yürümeyi anlarım,bende koşu yolunda (eğer boş ise) bisiklet sürerim ama mangal ilginç korna işe yarar ama iyi küfür yiceksin :)

Ne bisiklet yolunda yurumeyi, ne kosu yolunda bisiklete binmeyi anlamiyorum.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlarımın çoğu konuyu eğitim e bağlamışlar. Elbette eğitimsizliğin payı var ama hepsi bu kadar değil.
Sevgili İhtiyar'ın, zaman alacak dediği konu sadece eğitim sürecini kapsamıyor; kültürle, sanatla da ilgili bir toplumsal evrimi işaret ediyor.

"Sanat ve toplum, etkileşim içindedir. Toplumsal yaşam sanatı, sanat da toplumu etkilemektedir. Böylece yaşamın daha anlamlı hâle geldiğini görmekteyiz. Sanatçı da toplumsal bir varlıktır ve toplumdan etkilenir. Toplumsal çevrenin önemi, sanatçının toplumsal beninin kaynağını oluşturmasıdır... Toplumsal bunalımların arttığı dönemlerde insanların sanatsal etkinliklere dana çok ilgi gösterdiklerini görmekteyiz. Toplumsal yaşamın sanata etkisinden söz ederken coğrafî çevre, din, ahlâk, tabakalaşma, siyaset, aile, serbest zaman ve eğitim, devreye girmektedir. Sanatın topluma etkisinden söz ederken çeşitli sanat dallarını ayrı ayrı ele alıp bunların topluma etkisi çözümlenmektedir."
Sanat Sosyolojisi-Prof. Mahmut Tezcan

izmir pasaporttan basliyan konak'ta biten bisiklet yolunda yaya yolundan daha cok insan var, yol boyunca adamlara carpmaktan biktim, biriyle kavga ettim, burasi bisiklet yolu diye, basmane'den gelmis "sana ne lan istedigim yerde yururum diyor" insanimizda var bi sey

@Berk Ilgar

İzmir'e dışardan çok göç oldu, resmen kimliği değişmeye başladı, ben de gittiğimde bazen anlamıyorum.

Yok artık! Ne pis huylu milletiz yahu :eek:ut:

Geri