Scudo Sports

Bisiklet yolunda yürüyenler ve mangal yakanlar

Yahu tamam da. Orda da bi tane tabela yok be birader. Ortalikta bi tane gorevli yok.

New York'ta Central Park'in icinde polis memurlari dolanir. Niye biliyor musunuz? Cunku Central Park'ta birakin mangal yakmayi, sigara icmek bile yasak! (Saka degil) Park yanar da kül olur falan diye degil, parki kullanan insanlar rahtsiz olmasin diye bu kural. Bu veya benzeri rahatsizliklariniz var ise de hic muhattap olmuyorsunuz, polisi cagiriyorsunuz, icabina o bakiyor.

Bizim polisimiz ne yapiyor? Ne yapar? Sikayet etseniz neye yarar? Hic.

Ayrica oraya iki tane tabela koymak cok mu zor? Yok iste, olmuyor, bizim vatandas cahil ve bilincsiz, kendi basina orada oyle birsey yapilmamasi gerektgini idrak edecek kapasitede degil. Koyarsin adim basi "bisiklet yoluna girmeyin, yurumeyin, mangal yakmayin, veledrom cevresinde mangal koymayin vs" diye. Olur biter.

Bu fotografi ibb beyaz masaya twitler misiniz? Bari bi aksiyon alsinlar.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Scudo
Şikayet mesajları gırla..
"Pis huy"!. Kötü huy yani kötü alışkanlık.
Her şeyden önce mangal bize ait bir alışkanlık değil. Meşhur, barbekü her yerde var.
Kötü olan ya da eksik olan bu alışkanlığımızı başkalarını rahatsız etmeden yerine getiriyor muyuz? Pek getirmiyoruz. Bu konuda kural tanımazlık ön plana çıkıyor.
Mangal yakmanın kuralları mı var? Evet, asgari kural, başkasının haklarını gasp etmemek, rahatsız etmemek.
Pekii, aramızda kaçımız başkalarının haklarını, huzurunu önceliği sayıyor?
Bisiklete binmediği halde, "bak belediyemiz ne güzel işler yapmış, bisiklete binen komşularımızı düşünmüş" diyecek aşamaya nasıl geleceğiz?
Çözümün parçası olmamak ta kötü bir huy.
"Bisiklete binmek sinir bozucu, kötü bir şey, neredeyse mümkün değil" anlamına gelecek sonuçlar doğurmayalım.
Ne kadar çok bisiklet, o kadar az bisiklet sorunu.. Bunu unutmayalım.

Atalay Bey kastettiğim "kötü huy" mangal yapmak değil, diğer insanların hakkına saygı göstermemek. Bu bizim milletçe kötü huyumuz. İstisnalar yok mu? Tabii ki var. Fakat bu gerçeği değiştirmeye yetmiyor.
Bence diğer insanların haklarına saygı göstermeyen pis huylu bir milletiz.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Ben karar verdim Küçükyalı'dan Kartal tarafına gitmem artık.. hani belki bir şeyler değişmiştir diye gidiyorum aynı! dün yine iki aşık bisiklet yolunda yürüyor soldan, ben sağdan ilerlerken sağa geçiyorlar, zil çaldım zahmet edip arkasını döndü "geç abi burada da yer var" dedi.. öküz! yeminle mal.. solda belki >10 metre genişliğinde yol var yinede bisiklet yolunda yürüyor.
İstikamet bundan sonra hep Kadıköy!

Mert E,

bunlara ek olarak avrupa kanada ve amerikaninida cogu yerinde halka acik bu tur yerlerde icki icmekte yasak disarida icki sisesiyle dolasinca dahi cezasi var.

benim anlamadığım bir diğer nokta ise orda yaptıkları mangaldan nasıl zevk alıyorlar?

@Antares

Bence yokuşlarda yerlerde sollama rampasıda yapılmalı ;)

Arkadaslar bundan sonra bisiklet yolunda mangal yapana denk gelince oradan gecerken.mangala tekmeyi koyucam mangali tepe taklap edim uzicam. Artik anlasinlar neden bisiklet yokuna girmek tehlikeliymis. Ancak bundan anlarlar.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Silivrili
Abiler o kadar rahat ki, eller kaba etin üstünde, hiyeeyyytt var mı ulen bize yan bakan, der gibiler!

dünyanın her yerinde aynı durum söz konusu olabiliyor, bunun önüne geçmenin imkansız olduğu kanısındayım :\ en ufak bir umut ışığı yok içimde
http://chukcha.net/uploads/posts/2014-05/1399819892_a1_23.jpg

Bisiklete, yayaya yol verme tamamen farklı bi konu. Ben her zaman arabayla giderken yayalara yol veririm ama işte yol verince de böyle kasıla kasıla geçen, yolu bitirmek bilmeyen (bilerek inadına yapan malların) yayalarında üzerine sürüyorum ne yalan söyleyim. O kasıntıdan gram kalmıyo yüzlerinde. Bizim milletimiz garip kim ne derse desin, yol verirsin haşa küçük dağları ben yarattım seve seve! duracaksın edaları olur, yol vermezsin bekler, söver, eder.
Bisiklete başladım başlayalı çok dikkat ediyorum bisikletlilere, saygım arttı gerçekten. Buna çözüm ise tek şekilde olur herkesi bisiklet kullanmaya yönlendirmek lazım, bisiklet kullanan insan bisikletliye saygısızlık yapmaz. Peki herkesi bisiklete alıştırmak mümkün mü? Tabiki hayır, çünkü bisiklet fakir işi!

Bu tarz sıkıntıları aşmanın tek ve tek yolu aile içi eğitim. Devlet eliyle yaptırımlı yasalar oluşturulması. Basın yayın organları aracılığıyla bunların yayınlanması ve en nihayetinde toplumsal bilinç ile kendi kendimizin polisi, müfettişi olmamız. Avrupa da olduğu gibi, yanlış bir durum gördüğümüzde bunu gerekli yerlere şikayet edecek erdeme sahip olmalıyız.

Mehmet ali bey en son bisiklet fakir işi demiştiniz de anlayamadım orda ne demek istediğinizi. Biraz açarmısınız

@Mustafa demirbacak

Diğer insanlara göre demek istiyor. Ben böyle anladım.

@alperK

O da ayrı konu, embesil salak beyinsizler çöpün yanında mangal yakıyor. Hangi akla hizmet? :D Bir gram beyin yok ya... 1 gram! Cücüklenmiş beyinleri :D

Havalar açsın artık ya, kaldığımız yerden devam etsek.

@Mert E.

Onlarda tekerlekli sonuçta aynı dertten onlarada şikayetçi o yüzden saygı gösterin.

Ülkenin temel sorunu bu zaten: saygı göstermeme.
Farklı boya yapmaktan ziyade, belirli aralıklarla tabela koymak daha doğru olabilir. Kafasını her kaldırdığında o tabelayı görmeli mesela.
Belki hafta sonu konvoy halinde bir tur yapılmalı bisiklet yolundan, düşünsenize orada yürümelerine fırsat vermeyecek bir konvoy. İlginç olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Onur O. ve Antares
@Ertunç ÖNER

Bütün bunlara hiç gerek yok. Oraya yasaktır tabelası konacak, iki tane de polis, yola mangal koyana, avare avare gezinene vs. ceza kesecek, olacak bitecek. Mis gibi gelir kaynağı devlete.

At konusunu bilemedim yalnız.

bende zil yok yavaşlayıp dibine kadar sıfırlıyorum çekilmezlerse yada görmezlerse ondan sonra da geri pedal çevirip zincir sesine uyanıyorlar yayanın dibine gelip korna çalmak bence yanlış yolda arkanızdan yanaşan aracın kornası gibi düşünün nasıl küfrediyorsunuz arkasından :D

• Beğen
Tepkiler: Resul M.
Geri