Hmm... Bisiklet yolu...
Siz şimdi sanıyorsunuz ki bisiklet yolunda yürüyenlere korna çaldığınızda, orada yürüyen adam, bundan vazgeçecek. Çok iyimser bir düşünce.
Farkında mısınız bilmiyorum, "Bisiklet Yolunda Mangal Yapan Aile" videosundan sonra çoğu insan, bisikletlilerin yavaş yavaş havalandığını, kendilerini diğer insanlardan yukarıda görmeye başladığını idrak etti. Günün birinde olacaktı bu zaten. O günleri yaşıyoruz. Buna kim sebep oldu? Avusturya Prensi'ni öldüren Gökmen Barikan aptalı ve yanındaki anarşik kadın.
Ben ki 2011'den beri bisiklet sürerim, bir kez bile bisikletlileri haklı bulmadım. Bir şeylerin kendiliğinden gerçekleşmesini bekleyecekleri yerde, hep bir "Biz haklıyız!" tavrı, hep bir "Eziliyoruz!" tavrı.
Bisikleti ne kadar seviyorsam bisikletlilerden de o kadar nefret ediyorum.
Konya'da 6 yıl yaşadım. Orada kimse "bisiklet yolu istiyoruz" diye protesto yapmaz. Herkesin tek yaptığı bisiklet sürmektir. Gün gelir, belediye yapar bisiklet yolunu. Hâlâ da yapmaktadır. İstanbul gibi hem coğrafyası uygun olmayan, hem aşırı kalabalık olan şehirlere bisiklet yolu yamamaya çalışmak, onu insanların işgal etmeyeceğini düşünmek hayalden ötesi değil.
İstanbul'da da 19 yıl yaşadım bu arada. 1200 kilometre öteden sallıyorsak az çok bildiğimizden.