Ahanda o dediğiniz kişi benim.
Decathlonu sevmiyorum, hem de hiç.
Nedenine gelelim;
1. neden kişisel gıcığım, bu tamamen duygusal, decathlon açıldığından beri sevmedim, sevemedim.
2. neden Fransız firması olmaları, ve fransızların gereksiz seviyede milliyetçi, kibirli ve koloni kurma kafasında ticaret yapmaları.
3. neden Türkiyede spor sektöründen b*k gibi para kazanmasına rağmen türkiye üzerinde elle tutulur hiç bir sponsorluk faaliyeti yapmamaları. Ne sporcu yetiştirirler, ne yarış düzenlerler, ne de olana yardımcı olurlar. Hatta acaba yapıyorlar da ben mi bilmiyorum diyerek bu konuyu 3 kere mail ile kendilerine sordum, hala cevap alabilmiş değilim. Bilen var da aydınlatırsa sevinirim. Türkiyede kendini bisiklet sektörüne adamış bir sürü firma var, sporcu yetiştiren, bisikletin gelişimine katkı sağlayan, yarış düzenleyen, yani kısacası kendi için kazandığı cebindeki parasını bu ülke de bisiklet gelişsin diye harcayan. Gerekirse 3 kuruş fazla veririm gider o adamdan alırım.
4. neden BTwin marka ürünlerin (bazılarının) düşük kalitede ve standart dışı olması. Güzel ürünleri yok demiyorum var ama birçok ucuz ürününde göze çarpan parçalarını düzgün yapıp, gözükmeyen veya göze çarpmayan parçalarında kalitesizliğe gitmeleri. Standart dışı durumuna gelirsek;
Bir dönem 26 jant sattıkları yol bisikletleri iç lastik ve dış lastik bulamadığı için bisikletlerini yok pahasına sattı.
Bazı bisikletlerinde öyle bir alın borusu var ki, ne doğru düzgün maşa bulabiliyorsun, ne sepet takabiliyorsun vs vs.
28 delik jant yapmış, ama ruble fliber denilen tipten. Bisikleti de uygun fiyatlı alt seviye yapmışsın, alt seviye 28 delik fliber göbek bulmak zor.
Adamlar bir dönem yama tutmayan iç lastik sattı daha ne olsun, çevrenin anasını bellemişim banane ben cebime giren paraya bakarım dediler resmen.
vs vs vs vs vs......
Teknik ekiplerinin ve satıştaki arkadaşların %70 inin bilgisiz olmaları ve bu arkadaşlara yeterli eğitim verilmemesi.
Yani genel olarak amaçları kendilerinden bisiklet alanları, servis ve yedek parça ihtiyacında yine kendilerine muhtaç etmek. Tamam ticaret bazen bunu gerektirir ama kusura bakmasınlar ben de tüketici olarak tercih etmeme hakkına sahibim.
Bisikletinizin Btwin olmasına gelirsek, en güzel bisiklet sevdiğiniz bisiklettir. Siz memnunsanız ve seviyorsanız benim gibi beğenmeyenlere afedersiniz b*k yemek düşer. Bu da ayrı bir dipnot....
Sevgiler....