Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletçiler B'twin markasını neden sevmiyor?

@hogutmen

aynen bızım ıcın malıyetı yuksek bısıklet bı kenara aksusarları bı bısıkklet parası kendı paramı kazanmama ragmen
-annem oglum gene ne aldın allah akıl fıkır versın
-bısıklet degıstırdıgımde oglum arabayı degıstır mıssın hayırlı olsun araba parası verıyon ya (espri yapıyo)
-kac para verdın ona (bisiklet pabucu)30 tl ana oglum baban 50 tl ye fren balatası degıstırıyo

Scudo
@Ulaş Çavuşoğlu türk kafasından bakmıyorumda hollanda decathlon mağzasının aksesuar ve kıyafet fiyatları için diyorum mesela 40 tlye aldığım ayakkabı kılıfı hollanda da 20 euro veya 90 liraya aldığım tayt 50 euroydu gibi, bisikletteki fiyatlandırmalara hiç bakmadım sormadımda

@Sadettin Z. Ben de ilk Catania/İtalya'da ki mağazasına gitmiştim decathlon'un. İstanbulda o zaman varmıydı bilmiyorum ama o kadar çeşitli ürünü görünce "aaaa ne kadar güzel, keşke bizim de olsa" diye iç geçirmedim değil. Aslında en azından internet mağazasındaki giyim ve aksesuar ürünlerinin çeşitleri artırılsa fena olmaz.

@nuruasakir
Burda koptum yaaa ben üstünde karbon yazmasa anlamayacakmıymış arkadaş:):)

@Yusuf G.
Evet bahsettiginiz ifadeleri kullananlar genelde fazla kilolu, fiyati 10 tl bandinda gezinen sigaralardan icen, sporu ctesi gecesi 11-12 hali saha macindan, sporseverligi tuttugu takimin maclarindan ibaret goren, cebindeki telefonu 2000, evdeki televizyonu 3000, altindaki arabasi 50.000den ucuz olmayan...

Neyse pazar gecesi bi huzurumuz var onu da kendi kendimi gaza getirerek heba etmeyeyim. Herkese guzel bir yeni hafta diliyorum forumdaslarim:)

@dcmavideniz
Dostum el openlerin cok olsun da hepimiz kardesiz biz yahu, gerek yok. :)

Ucuz ve güzel ürünler olması.

Örnek diyalog :
Bir müşteri herhangi bir bisikletçiye girerek etrafa bakınmaktadır.
+Bu forma ne kadar acaba ?
/* Satış elemanı yüzüne bu birimden ödemek en az 250gr ister. Kapiş ifadesi takınarak */
- 50 €
+Yani ? (Euro ? Dizel ? Ha? Hıı. Sebep ? )
-150-170 tl arası
+Neden bu kadar pahalı ki ?
- Efendim bu cannondale forması, bunlar biraz pahalı oluyor.
+ Neyse tamam o zaman ya daha sonra şe yaparız. (Hee cannondale diyosun. /*1-2 sn loop boşa döndükten sonra*/ So what ? Acaba yazımı uzun diye işçilik mi koymuşlar üstüne. İpek ? neyse, bi de decathlona bakayım )

Ve fakir müşteri decathlon mağazasına gider :
+Anaa aynı kumaş lan 60 tlymiş ya bu.
Aradan geçen 15-20 saniyelik sevinç ve adrenalinden sonra;
+Ya kaç olacağıdı, zaten ederi bu.

Bu diyalogda otosansür uygulanmıştır.

Btwin markası avrupada bilinen kabul görmüş iyi bir fransız markasıdır. Malesef ülkemizde farklı olan her şey için "bilmediğin şeyden uzak dur hocam ne olur ne olmaz" mantığı hakim olduğu için bu şekilde yaklaşılıyor.
Şimdi ters düşmek istemiyorum ama yukarıda fiyat performans ürünü olarak öne çıktığını söyleyen arkadaşlar için bu bir yanılgı, zaten olması gereken fiyat bu, ve dechatlon bu şekilde bile kar ediyorsa, benzer özelliklerde daha iyi markalara (görece) ödenen fahiş fiyatı tartışmak gerekli. Naçizane düşüncemdir.
Ben btwin markasını genellikle severim, hele yol bisikletlerinde bir ara kırmızı triban 300 çıkartmışlardı ki efsane bisikletti.

@Övgü Kavas

o efsane bisikletten 3 ay kullandım sonra aynı serii t5 aldım bu daha efsane

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Ahanda o dediğiniz kişi benim.

Decathlonu sevmiyorum, hem de hiç.

Nedenine gelelim;
1. neden kişisel gıcığım, bu tamamen duygusal, decathlon açıldığından beri sevmedim, sevemedim.
2. neden Fransız firması olmaları, ve fransızların gereksiz seviyede milliyetçi, kibirli ve koloni kurma kafasında ticaret yapmaları.
3. neden Türkiyede spor sektöründen b*k gibi para kazanmasına rağmen türkiye üzerinde elle tutulur hiç bir sponsorluk faaliyeti yapmamaları. Ne sporcu yetiştirirler, ne yarış düzenlerler, ne de olana yardımcı olurlar. Hatta acaba yapıyorlar da ben mi bilmiyorum diyerek bu konuyu 3 kere mail ile kendilerine sordum, hala cevap alabilmiş değilim. Bilen var da aydınlatırsa sevinirim. Türkiyede kendini bisiklet sektörüne adamış bir sürü firma var, sporcu yetiştiren, bisikletin gelişimine katkı sağlayan, yarış düzenleyen, yani kısacası kendi için kazandığı cebindeki parasını bu ülke de bisiklet gelişsin diye harcayan. Gerekirse 3 kuruş fazla veririm gider o adamdan alırım.
4. neden BTwin marka ürünlerin (bazılarının) düşük kalitede ve standart dışı olması. Güzel ürünleri yok demiyorum var ama birçok ucuz ürününde göze çarpan parçalarını düzgün yapıp, gözükmeyen veya göze çarpmayan parçalarında kalitesizliğe gitmeleri. Standart dışı durumuna gelirsek;
Bir dönem 26 jant sattıkları yol bisikletleri iç lastik ve dış lastik bulamadığı için bisikletlerini yok pahasına sattı.
Bazı bisikletlerinde öyle bir alın borusu var ki, ne doğru düzgün maşa bulabiliyorsun, ne sepet takabiliyorsun vs vs.
28 delik jant yapmış, ama ruble fliber denilen tipten. Bisikleti de uygun fiyatlı alt seviye yapmışsın, alt seviye 28 delik fliber göbek bulmak zor.
Adamlar bir dönem yama tutmayan iç lastik sattı daha ne olsun, çevrenin anasını bellemişim banane ben cebime giren paraya bakarım dediler resmen.
vs vs vs vs vs......
Teknik ekiplerinin ve satıştaki arkadaşların %70 inin bilgisiz olmaları ve bu arkadaşlara yeterli eğitim verilmemesi.

Yani genel olarak amaçları kendilerinden bisiklet alanları, servis ve yedek parça ihtiyacında yine kendilerine muhtaç etmek. Tamam ticaret bazen bunu gerektirir ama kusura bakmasınlar ben de tüketici olarak tercih etmeme hakkına sahibim.

Bisikletinizin Btwin olmasına gelirsek, en güzel bisiklet sevdiğiniz bisiklettir. Siz memnunsanız ve seviyorsanız benim gibi beğenmeyenlere afedersiniz b*k yemek düşer. Bu da ayrı bir dipnot....

Sevgiler....

Uygun fiyatlı ürünler satıyorlar. Fazla beklentiye girmemek gerekiyor. Bisikletleri yerine aksesuarları ve giyim ürünlerini tercih ediyorum. Fiyatına göre genelde o ürünler iyi oluyor. Ama dediğim gibi, uygun fiyatlı iş görecek ürünler genelde.

İç Lastiklerini Kullanıyorum Gayet Sağlam..Ama Bisikletlerde Ne Bilim Güzel Olsa Bile İsmi İçime Sinmedi..Zaten Fransız Sallayın Gitsin:D

Kardeşim hiç kimsenin lafını takma bende de Triban 500 var bazen bakıyorum etrafa ulan ne bisikletler var diyorum sonra bi turda altında trek madoneleri, giantları olan adamlara arkamda tozumu yutturuyorum o yüzden bisikletin konusunda kafan rahat olsun kaliteli bisiklet ;)

İster salcano olsun ister cannondale ister btwin

Bizler gibi lisansli sporcu olmayip hobi amacli binenlere birak btwini
Migrosta satilan cin mali bisikletler bile onem arzetmez

Komple ultegrali karbon bisikletim var
Acaba hakkini verebiliyormuyum? Kesinlikle hayir
Derdimiz baya baya ego tatmini
Baska bisey degil

Ondan dolayi bindiginiz bisikletin markasi grupseti falan hic onemli degil
Zaten bisikletten anlamayan toplumuz scottla gezsen neolur umitle gezsen ne olur?

Btwin uzakdoguda yaptirilan bir mal
Hepsi hemen hemen uzakdogu zaten

Shimanosu vesairesi hepsi cin mali
Sen sporunu yap gez toz dolas paran varsa harcar gider en babasini alirsin
Ama 20 yillik ne oldugu belirsiz 18 vitesli mtbyle tura gelip icimizden gecen cok adam gordum

@nuruasakir Abi bende Sedona'cı olarak (nasipse Specialized olucak ) Salcano'yu hiç haz etmiyorum sorun değil yani herkesin sevip sevmediği markalar olabilir ama Btwin iyidir takma sen pedallamaya devam .(Salcano'cular şuan bana sövmeseler iyidir:D:D)

• Beğen
Tepkiler: Efeozbay
@Umut AKAN

salcano ya gelince xrs030 bence güzel yapmışlar tiagra set karbon maşa
kadronun üst borusu cok hoşuma gitti mesela

ama alt modellerıne geıınce xrs40 megan onun altı xrs50 60 70 symbol europe toros :D
yani alınası yok

• Beğen
Tepkiler: Umut AKAN
Geri