Dört sene evvel rockrider 500 almıştım, en ufak bir memnuniyetsizlik yaşamadım, şimdide gidip b'twin tilt 500 katlanır bisiklet aldım. Bu marka biraz ikea mantığı ile çalıştığı için fiyatının üzerinde kalite sunabiliyor. Zaten kurulu, oturmuş bir mağaza ağı var, bu mağazalara nakliye-dağıtım zinciri, personeli, atölyesi gibi tüm altyapısı mevcut. Mağazalarıda şehirlerin yol geçen hanı denilebilecek alışveriş merkezlerine konuşlanmış olduğu için herhangi bir reklam çalışmasına gerek olmasızın peynir ekmek gibi satış yapabiliyorlar. Aynı kalitede ve segmentte bir bisikleti, işi salt bisiklet üreticiliği olan bir şirket üretip, kar etmek için on kuruşa satmak zorundaysa mevcut sistem sayesinde b'twini beş kuruşa satıp kar edebilir decathlon. Markanın ürünlerini detaylı incelediğimde yine ikea da olduğu gibi kendisine özgü, yabana atılmayacak, hatta ülke olarak anlamaktan çok uzak olduğumuz teknolojik alt yapısı var. Bu marka uzun vadede küçük üreticiyi ve rekabeti öldürecektir.
Tıpkı otomobilde olduğu gibi; İsveç'in volvo markası çok kaliteliydi, saab'da öyleydi ama kartellerlerle rekabet edemediler. B'twin en iyisi olmayabilir, ancak kesinlikle kötüde değil, bu markayı sevin yada sevmeyin, spor ürünleri anlamında karlılığı ve yaygınlığı en fazla olan şirket olacaktır.