Arkadaşlar merhabalar. Ben de aranıza yeni katıldım. Bilgilendirmeleri yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Gerçekten aydınlatıcı bilgiler.
Ancak izninizle düzeltmek istediğim yanlış bilgiler var. Süt, süt ürünleri ve hayvansal yağlar konusunda söylenenler yanlış. Bunlarla ilgili pek çok bilimsel araştırmaya ve sonuçlarına dayanarak hazırlanan pek çok makalenin paylaşıldığı
www.beslenmebulteni.com sitesine girip oldukça detaylı ve bilimsel makaleleri okuyabilir, yanlış bildiğimiz doğruları, doğru bildiğimiz yanlışları kendimiz görebiliriz. Sitenin editörü de Prof. Dr. Ahmet AYDIN'dır. Kendisi yanlış yazmıyorsam çocuk beslenmesi ve metabolizması anabilim dalı başkanı bir hocadır.
Kısaca benim yazacağım şudur ki; sütten değil ama mayalanmış süt ürünlerinden (kefir, yoğurt, peynir) korkmayın. Tabii sütü kendiniz alıp (paketli olmayacak, taze sağılmış olacak) kefir, yoğurt yapıp, kaymaklı kaymaklı yiyebildiğiniz kadar yeyin. Izgara ve yanmış, kavrulmuş olmamak şartıyla dilediğiniz kadar serbest dolaşarak yetişmiş hayandan elde edilmiş bol yağlı kırmızı et yeyin. Bolca "gerçek" tereyağ (paketli olmayacak, köy usulü , doğal olacak) yiyin. Her gün 4 taneye kadar serbest gezen tavuğun yumurtasını "sarısıyla beraber" (az pişmiş olacak, sarısı hiç pişmeyecek) yeyin.
Korkmayın, ne dizleriniz gıcırdar, ne tansiyonunuz fırlar, ne damarlarınız tıkanır, ne de asitler kemiklerinizi eritir. Hiç birşey olmaz. En basit örneği doğal köylerde yaşayan 80 yaş üstü insanlara bakın. turp gibiler. Ne zaman hastalanırlar? Doğal beslenme tarzını terk edip rafine veya paketli gıdalarla tanıştıklarında. Bolca gözlemleyebilirsiniz.
Neyse çok uzatmayayım, siz daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız beslenme bulteni nokta kom'a bir göz atın.
Saygılar...