(link)
Filmin senaristi/yönetmeni Leigh Whannaell,Matrix Reloaded filminde de aktör olarak oynamış..Bu filmindeki Matrix'i hatırlatan sahneler,bu yüzden olmalı..Ayrıca film bilim kurgu kategorisinde ama Leigh Whannaell,korku filmleriyle haşir neşir birisi..Oynamış,yazmış,yönetmiş..Aslında bu avantaj olarak yönetmene geri dönmüş..Filmdeki gerilim veya ürkütücü sahneler,filmi farklı bir boyuta taşımış..
Filmin konusu hakkında bir şey demiyeceğim..
Başroldeki Logan Marshall-Green,Tom Hardy'e çok benziyor..Bu dikkatimi çekti..Hatta Tom Hardy sandım bu aktörü..Oyunculuğunu çok beğendim..
Film süper olmuş..Çok beğendim..10/8
(link)
Semih Kaplanoğlu,iyi bir yönetmen..Bal filmini çok beğenmiştim..Bu filmi de iyi olmuş ama biraz eleştirmem lazım
Filmdeki karakterler Türk ama İngilizce konuşuyorlar..Filmde arapça da var..Biraz bu dil konusunda karışıklık olmuş..Filmin nerede geçtiğini de anlamadım..Amerika'mı,Türkiye'mi,neresi yani?!
Yönetmen,aynı zamanda senaryoyu da yazmış..Yalnız hayata bakış açısını,filme fazla empoze etmiş..Filmde fazlasıyla mistisizm işlenmiş..''Ölünce uyanacağız'' filan..Birkaç yerde birşeyler belirtilebilirdi ama abartmış artık..Her yerde arapça yazılar,cami,derviş,dua okumalar filan..Dini filme dönmüş..
Yalnız Semih Kaplanoğlu,amacına ulaşmış..Toprağın değerini çok güzel anlatmış..İyi oyuncular seçmiş kendisine,teknolojiyi de kullanmış..Çok çaba harcamış açıkçası..
Vasatın bir tık üstünde..10/6