Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete Başladıktan Sonra Hayatınızda Değişen 10 Şey

Scudo
Tam olarak bisiklet değiştirmedi, triatlon değiştirdi ama içinde bisikleti de kapsıyor sonuçta:
*Dolabım tamamen değişti, kendime spor kıyafeti dışında ne zaman kıyafet aldım hatırlamıyorum.
*Beslenmem olumlu yönde gelişti. Artık daha çok yiyorum ama sağlıklı yiyorum. Ayriyeten yediklerim kilo yapar mı korkusu falan da yok. Allah kimseyi saçma sapan dietleri yapmak zorunda bırakmasın :D
*Arkadaşlarımla sinemaya veya dışarda takılmaya gidemez oldum. Spor sayesinde kurduğum arkadaşlarla dışarda yiyeceğimiz parayı antrenman için protein bar vs. alarak harcıyoruz ve daha eğlenceli bence.
*Özellikle bisiklete bir şey almaktan kendime bir şey alamaz oldum
*Ne zaman duş almam gerektiğini unutur oldum. Antrenman sonrasında duş almaktan normal insanlar gibi 2 günde 1 duş almak gibi şeyleri anlamaz oldum. Haftada 8 kez yıkandığım oluyor :D
*Kız arkadaş yapamaz oldum bir öğrenci olarak. Ayıracak vaktim veya enerjim yok
*Evde boş oturamaz oldum. 4 duvar arasında 12 saatten fazla geçirince daraltı geliyor.

Kilo verdim
daha uysal oldum tepkilerimi daha iyi kontrol edebiliyoorum
ev işlerine daha fazla yardımcı olmaya başladım mecburen :hhhhhh:

Kilo verdim
daha uysal oldum tepkilerimi daha iyi kontrol edebiliyoorum
ev işlerine daha fazla yardımcı olmaya başladım mecburen :hhhhhh:

Sol alt bacağımda atardamarda 15cm.'lik bir alanda tıkanıklık olduğu tespit edildi. 100 metre mesafeden sonra ayağımı halen daha kullanmakta zorlanıyorum. İlaç tedavisi devam ediyor, umarım daha iyi olacak.

Lakin 2 haftadır bisiklet ile acı hissetmeden günlük 15-20 km kadar bir yol katetmek.. tarifi imkansız bir duygu.
Kısacası şimdilik değişen en önemli şey ''ÖZGÜRLÜK'' oldu benim için..

Kilo verdim,sigarayı bırakdım,özgürlüğün tadına vardım, insanları çok daha iyi gözlemledim özellikle trafikde,çevre, ortamlar yeni yerler daha ne olsun.

Küçük yaştan beri bisikletle haşır neşir olmak hayatının bir bölümünü kaplıyor sonra işler güçler derken unutuyorsun bütün şeyleri sonra bir sosyal aktivite arayışına giriyorsun nedeni belli hayatın sıradanlaştığı dönemler bisiklete tekrar başlıyorsun özellikle doğa içinde sürülen mtb tarzı hayatının sıradanlıkdan çıkıp mükemmel duygular hissediyorsun damarlarında gezen adrenalinin verdiği o haz... inanılmaz bir terapi... artık bisiklete binmek için hafta sonlarını iple çekiyorsun biliyorum bu duygu seni yiyip bitiriyor ... :)

Vay be bu bisiklet nelere kâdir. Bence gerçekten devlet eliyle birçok yatırım yapılmalı bisiklet için. Gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulması adına. Ben öğretmenim. Koca okulda 3-4 öğrenci bisikletleriyle gelip gidiyorlar. Ancak o çocukların diğerlerinden farkı o kadar belirgin ki. Sağlıklılar, saygılılar, hoşgörülüler. Çünkü bisiklet insana gerçekten çok şeyler kazandırıyor.

Keşke ülkenin birçok yerinde ulaşım amaçlı, gezinti amaçlı vb. için kilometrelerce bisiklet yolu yapılsa. Bu büyük bir proje haline getirilip mutlaka değerlendirilmeli diye düşünüyorum.

*Bilgisayar başında daha az zaman geçirmek
*Maaş dan gelen parayı pc ye değilde bisiklet aksesuarlarına vs ayırmak
*Daha az akraba ziyareti (haftanın bir günü tatil ve o günü kuzenlere ayırmak yerine tur a çıkmak
*Sigarayı bırakmak
*Trafik kanun larına ve kurallarına yakın ilgi göstermek
*Sabır ve dayanıklılık artışı
*hava durumlarını yakından takip etmek yağışlı havalardan nefret etmek

17200970_10154940287311832_566241848495154282_n.jpg
Boşuna demiyoruz, bisiklette, kitapta ve zorunlu gıda harcamalarında KDV sıfırlanmalıdır. Ama bizde pırlantanın ve yatların KDV'si sıfır...

@Kuzey Ege çok güzel yazmışsın dostum,
bana yazdıkların "american beauty" filmini hatırlattı....

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
arkadaş edinmek ve küfür etmek

Bende değişen 10 şey;

-Çevrem
-Hissiyatım, daima dinç hissediyorum
-Uyku düzenim
-Birikim yapma huyum (yoktu artık var)
-Üşengeçliğim
-Beslenme alışkanlıklarım
-Eşyalarımı hor kullanma huyum vardı, artık yok
-Bisiklet odaklı düşünüyorum
-Ulaşım aracım bisiklet oldu
-Kilo verdim :)

Henüz değişenleri 10'a tamamlayamadığım için yazamadım.:)

• 75 kiloydum, 65'e düştüm. :mad:
  • İlk defa bir hobim için çekinmeden kazandığım paramı harcadım. :huhuu:
  • Birçok arkadaş edindim. :asik:
  • Sol dizimi mahvettim. Biraz zorlasam ağrı yapıyo pedallarken. :agla:
  • Bacak kaslarım gelişti, şekil duruyo.. :cool:
  • Gidilmez lan o kadar km dediğim yollardan defalarca geçtim. :D
  • Spor salonundaki halterleri, havuzu, saunayı, fitness ekipmanlarını elimin tersiyle ittim ve üyeliğim olduğu halde gitmek istemedim. :tskler:

Bisikleti daha yeni aldığım için bilemiyorum ancak öngörülen değişimler:
*kilo vermek
*spora bağlı endorfinin verdiği mutluluk hissi :)
*sağlıklı vücut
*açık bir zihin
*ulaşımda sağladığı rahatlık münasebetiyle stresteki azalma
*stres yok, hastalık yok
*otobüs parası cepte
*Ve sorunsuz bir yol arkadaşı>>>BİSİKLET :)

Henüz alma şerefine erişemedim,daha çook vakit var :( O yüzden ken deneyimim yazabileceğim yok :D

Motorlu taşıtlar vs motorsuz taşıtlar/yayalar savaşında saf değiştirdim. Ancak etrafımda hiçkimsenin hayatına değişiklik katabilmiş değilim. Adamın gözü önünde işe bisikletle gidip geliyorum, adam yıllardır "zor olmuyo mu lan?" dan başka tepki vermiş değil.

10 tane çıkmaz belki ama saymaya başlayayım.
1. Güzel dostluklar edindim
2. Kilo vermedim ama bedenim küçüldü.
3. Bisiklet sürdüğüm dönemlerde daha enerjik oluyorum.
4. Bisiklet sürdüğüm dönemlerde daha mutlu hissediyorum.
5. Özgüvenim arttı.

Geri