Scudo Sports

Bisiklete Başladıktan Sonra Hayatınızda Değişen 10 Şey

Sigara denen iğrençlikden kurtuldum ve ayda verdiğim parayı yılda bir hesapladım yepyeni bir bisiklet alabileceğimi gördüm,geniş çevrem dahada genişledi.(göbek yerinde ama hala:D o sağlam çıkdı) ciğerler, bacaklar güçlendi trafik korkusunu yendim vb.

Scudo
@Cevat_MD ben 1500 liralık bisiklet üzerinden hesapladım,1271.19 tl'ye düştü.

Devlet bisiklet kullanımını arttırmak için vergi almayı bıraksa iyi sayılabilecek bir indirim yapsa -en azından şehir bisikletlerinde- bunu sağlam bir teşvik politikası izlese,trafik iki tekerliler ,yayalar ve araçla kısacası herkes için güvenli hale getirilse abartmıyorum düzenli bisikletli sayısı en az 3-4 katına çıkar.

Ama şuan ki hükümet para hortumlamayı yegane görev olarak benimsediği için,böyle bir şey olacağını sanmam.

82 kg 77 kg düştüm
Gün aşırı bugün nereye pedallasam diye düşünür oldum.
Bisiklete bindiğim zamanı telafi etmek için eşimede yeni organizasyonlar yapmak zorunda kaldım.
Hergün acaba hangi yol bisikletine geçsem diye düşünür oldum.
Ve şehirler arası turların hayalini kurmaya başladım.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
1. Motivasyonum arttı
2. Daha çok param gitti (donanım)
3. Etrafımdakilere bisiklet sürme alışkanlığı getirdim
4. Kilom arttı
5. Uyku düzeni oluştu
6. Otobüslere para yedirmiyorum

aklıma gelen bunlar

10u gececek ama yazayim yine de :D

Trafik tecrubem olustu (ehliyetim yok)
İdeal kiloma geldim(defalarca kez hem de:D)
Sabahlari İstanbul'un ne kadar sessiz ve guzel oldugunu kesfettim :)
Yine sabahlari, gunesin dogusunu seyredebilmemi sagladi ve bogaz sularina yeni yeni vurmaya baslayan gunes, sadece zimcirinizin sesi, huzurda yeni bir boyut kazandirdi
Erken kalkabilmek icin erken yatmami sagladi
Performans yapmak icin gayret ettigimde duzenli uyumami ve beslenmemi sagladi.
Saglik ve vucudun isleyisi hakkinda beni daha fazla arastirma yapmaya itti.
Sag dizimde yillardir devam eden agriyi yok etti
Daha zor hastalanir oldum(her mevsim gecisinde kesin hastalanirdim)
Cook fazla dostum, arkadasim oldu. Bisiklet sayesinde inanilmaz sayida dostluk kurdum
Performansimi daha yukari cekmek icin arastirma yaparken, kaynaklarin ingilizce oldugunu fark ettim ve beni ingilizcemi iyilestirmeye zorladi
Bisiklet sayesinde diger harcamalarim azaldi(mecburen:D)
Sabri, zorlugu, aciyi daha iyi ogrendim. (Hele dusuk nabiz turlari omrumu yidi)
Kendimi amator de olsa bir sporcu gibi hissetmemi sagladi!
Ve tabiki seksi bacaklar:koptum:

Geçen Afrikadayim, baktim iki aslan uzerime uzerime geliyor, çektim bacagı bi ona bi ona :D :D

Benim de bacaklar hakikaten taş gibi oldu, vucutta ekstradan aldigim abur cuburlar, kizartmalar olmasa yağ kalmayacak :D
Baldırlar kalınlasiyor duzenli surunce, alt bacakta sekilleniyor, şort giyince blendax kullanan kizlar gibi oluyorsunuz benden demesi.

-Aksesuar, bakım v.s felan derkan harcamalarım arttı.
-Yşadığım şehiri sevmememe rağmen azda olsa ilgim çoğaldı.
-Hergün bisikletimi değiştirmeyi düşünür oldum.

1. Hiç kilo vermedim (daha çok yemeye başladım):hhhhhh:
2. Tayt giymeye başladım ama hiç seksi olmadım
3. Rüzgar hep karşımdan esmeye başladı. (ciddi bak bana öyle gelmiyor yapraklar otlara filan bakıyorum, karşıdan esiyor hep) o_O
4. Mal gibi nasıl düşülür öğrendim (spd ile)
5. Daha da çok yedim.
6. Cesaretim arttı.
Dolayısıyla daha çok düştüm.
7. Rüzgarı düşünmekten filozof oldum. (Mesela benim evim Doğuda işim batıda. Doğuda ısınan hava yükselirken batıdaki soğuk hava basınçla Doğuya doğru esiyor. Akşam da tam tersi Doğu daha erken soğuduğu için soğuyan hava alçalarak düşük basıncın olduğu batıya doğru hareket ediyor.Dolayısıyla hep karşıdan esiyor.:cool:
Ama öğleyi bir türlü çözemedim :kötü:)

gece vardiyasindayken işten cikinca saat 7 de güneş dogarken sehir turu atipta eve öyle gitmek yollar bomboş heryer yemyeşil kuş sesleri özürlük hissi pahabiçilemez :harika:

1. Erken kalkmak artık o kadar zor olmuyor. :harika:
2. Üşengeçliğim azaldı. :srnsml:
3. Sosyal çevremde ciddi bir artış oldu. :cool:
4. Arabayı sattım. :ssrtcbya:
5. Bisiklete daha fazla masraf etmeye başladım. :krsn:
6. İkinci bisikleti aldım.:krnz:
7. Daha az sigara içiyorum (mecburen) :hasta:
8. Bilmediğin şeyden korkarsın ya; her gün düşmüyorsun sonuçta. Düşmekten eskisi kadar korkmuyorum. :acpsnr:
9. Hatta düşmek -doğru ekipman üzerindeyken- eğlenceli bile geliyor diyebilirim. Downhill'e mi yönelsem acaba :rolleyes:
10. Genelde sorunlarım ile başkalarının canını sıkmaktansa kafamı boşaltmak istediğim zaman bisiklet ile alabildiğine uzağa gidiyorum. ;)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
  1. Diz ağrılarım ve kitlenmeler bitti
  2. Kilo verdim
  3. Sigarayı bıraktım
  4. Parasıyla düzgün bir mtb aldım
  5. Bisiklet sağlam olunca orman, dağ, tepe keşfettim bir ton
  6. Yeni sokaklar, mekanlar keşfettim
  7. Daha az yorulur oldum.
  8. Arabamı sattım ama yenisini aramıyorum :)
  9. Gps doğruluğuna yakın şekilde harita okumayı, harita çıkarmayı öğrendim
  10. 2. Bisiklet için evde yer açtım :)

• Beğen
Tepkiler: Liberi Spiritu
Çok güzel yazmışsınız arkadaşlar
1.Açık ve temiz havada hem spor yapmış hem gezmiş oluyorum
2.Bisiklet sürmek araba sürmekten daha zevkliymiş bilmiyodum
3.Arabayla gittiğim işlerime bile artık bisikletimle gidiyorum
4. Dayanamadım bisikleti değiştirdim, ve aksesuar parası bir ton tuttu , ölecem ben böyle giderse
5. Artık birazda hızlı ve seri gitmek istediğim için yol bisikleti aldım fakat konfor azaldı üzüldüm daha seri gidiyorum sevindim
6. Kendimi gerçekten mutlu hissediyorum
7.Yanlız gezmek hiç bu kadar zevkli değildi
8.En iyi arkadaşım bisikletim oldu
9.Yeni yeni yerlere gidiyorum öğreniyorum
10. İster istemez artık yeni insanlarla ,bisiklet süren kibar arkadaşlarla kültürlü insanlarla tanışmaya başladım
11.Bisikletimle gezmeye müptela oldum, delimiyim ne bilmiyom

• Beğen
Tepkiler: Kayacik
zaman geliyor işe gidesim gelmiyor işten bıkıyorum.. ama sabah isten cikinca veya sabah ise giderken bisikletle yollar bosken güneş doğarken şehir turu atipta eve veya işe huzurlu gitmek herseyi nötürluyor

1. Kilo vermek
2. Bedava gibi ulaşıyor gibi düşünmek :D ( bisiklete harcanan paralar aha ahahha )
3. Km başına araçla gitsem 30 kuruş yakacakken bisikletle yediğim içtiğimle kmsi 1 tl lere geliyor ve de hala bedava diye düşünüp mutlu olmak :D
4. İyi kötü düzenli spor yapmak. Ben sporu pek sevmem ama bisiklete binmek benim eğlencemdir. :D ondan benim için artısı iyi bir şey yapmış olmak
5. Her kesimden insanla etkileşimde olmak
6. Kumar gibi başlayınca incelten azcık binilmediğinde en ufak yiycekten acayip kilolar aldıran
7. Özgür olduğunu her zaman hissetmek
8. Psikologlara doktorlara verilecek paraların yerine zinde kalmak
9. Dayanıklılığın artması
10. Sabretmeyi öğrenmek

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Ben bisiklet kullanmaktan hiç memnun değilim !!!
73 kilodan 65'e düştüm sadece yağlardan verdim. Hemen hergün defalarca etrafımdakiler ' noldu hasta mısın? Neyin var ? Seni hiç iyi görmüyoruz. ' diyorlar. Birçok kez yarışlara hazırlanıyorum. Sağlıksız yiyecekleri hayatımdan çıkardım desem de anlatamıyorum.

Geri