Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisiklete sürmek amelelik midir?

Bizim insanımızın tek sorunu düşünerek hareket edemiyorlar. İnsan bisiklete binmek amelelik demeden önce bir düşünür di mi bu adam bisiklete biniyorsa vardır bir bildiği diye, ya da demek ki adam bunu yapmaktan zevk alıyor diye düşünemiyorlar. Tek bildikleri kendi yaptıkları şeyin doğru olduğu, en doğrusunu onlar bilir insanların zevkleri farklı olamaz tek bir doğru vardır o da kendisinin yaptığı şeylerdir..

Scudo
Bisikletle toplantıya giden Danimarka devlet başkanını alay konusu yapan bir medyamız var. Böyle bir ülkede insanların ne düşündüklerini kafaya takmak mantıksız. Ben doğayı kirletmeyerek, her gün spor yaparak ve daha güzeli bedava ulaşım imkanı ile kendimi şanslı ve mutlu hissediyorum.

Yahu çocuk musun sen gibi soruları bana yöneltene sadece turlarda çektiğim fotoğrafları görteriyorum verecek cevap bulamıyorlar. Çünkü onlar oralara arabalarıyla asla gidemeyecekler...

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
öncelikle bu hayatta kimseyi takmayın dilediğiniz gibi yaşayın,ben ulaşım amaçlı kullanmıyorum zevk için keyif için kullanıyorum ,ulaşım amaçlıda kullanmak isterim ama diyelim ki bankaya gidicem bisikletimi nereye bırakayım veya sınava gidicem, mecburen toplu taşıma veya araçla gidiyorum,bisikletten 10 yaşında nasıl keyif alıyorsam 23 yaşımda da aynı keyfi alıyorum milletin şaşkın bakışları içinde mutlu mesut sürüyorum hem sporumu yapıyorum hemde bütün gün gülen bir yüzle geziyorum

birde insan turdan sonra eve gelince bir gururlanıyor nerelere gitmişim ben ya diyorsunuz

@Furkan Çınar

İzmir de geçen seneye kadar 60 kartlarında zaman ve binme kısıtmalası yoktu. Baktılar ki ben buna azda olsa para verdim. 1 durak için otobüse biniyorlar, bütün gün otobüsten çıkmıyorlar. İnsanların işe gidiş ve çıkış saatlerine ile belli bir binme sınırı getirdiler. Bir durak, ya bir durak!!! Yürü kemiklerin açılsın, romatizma, kemiklerim tutmuyor, ayağımı elimi kaldıramıyorum diye şikayet edeceğine hareket et. Yok amelemiyiz ki hareket edelim? Bakıyorum İzmir de vapurlar bir sürü turist geliyor. Yayan veya bisikletle bir güzel geziyorlar. Emekli olasıya kadar affedersiniz ama eşşek gibi çalıştık şimdi yapamadıklarımızı yapalım diye ayağımız çukurda deyip bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.

Aslında bunun altında ki neden hobi. Emekli olanlara bakın veya yaşlananlara ne yapıyor. Hobileri olmadığı için bir boşlukta. Erkek emekli olsada gidiyor bir iş tarzı oyalanacak birşeyler bulup çalışıyor. Para kazanma derdinden değil sadece hobisi olmadığından oyalanacak bir şeyle arıyor. Kadınlar gelinin başına üşüşür şöyle yap böyle yap diye o zamana kadar kocasının başını yemiş şimdi gelinin başını yemekle meşgül. Bunun altında yatan neden hobilerinin olmaması. Benim bir çok hobim olması nedeniyle mutluyum. DSLR fotoğraf makinem var. Fotoğraf çekiyorum. Japon kültür derneğindeyim japon kültürleriyle ilgileniyorum. Bir gün Bir kaç ayımı alacak bir japonya turu yapmak istiyorum.

http://photos1.blogger.com/blogger/224/1710/320/2004-3-5ns.1.jpg

Go dediğimiz Japon santancı oynuyorum. Bisikleti tekrar hayatıma katmaya çalışıyorum ve benzeri farklı hobilerim var. Bak dikkat et bir hobisi olan kişiye bisiklet sürmek amelelikmidir diye sor alacağın cevabı gör. ^^ Bu arada futbol hobim diyenlere de :D Maç seyredip her pozisyona küfretmek ilginç bir hobi oluyor. :D

Kompleks ve egonun sonuçları...

Konunun özeti şudur. Kim ne derse desin, kendiniz olun. Nasıl mutlu oluyorsanız onu yapın ve bunun arkasında durun. Gerisi teferruattır.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan G.
"Bisiklete Sürmek Amelelikmidir Sizce"

Arkadaşım öncelikle başlık hatalı. Bisiklete zincir yağı sürülür :confused:

Ayrıca amelelik utanılacak bir şey mi? Alnının teriyle bileğinin hakkıyla evine ekmek götüren adam, utanılacak bir iş mi yapıyor? Konuyu sosyolojik (veya her neyse) boyuta taşımak istemezdim ama yazmadan geçemedim.

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi seni okudukça yazdıklarının müptelası oluyorum.(biraz arabesk işi oldu idare ediver) hatta ayıp, günah vede yassak değilse kurtcebeizm akımını kuracağım.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Valla ben'den büyük '''AMELE'' yok 2 işde birden çalışıp 12 senesini boksa ve spora,bisiklete ve ailesine adamış büyük bir ameleyim. ne mutlu bütün amele olanlara.

@mehmetsunu

hay sen yaşa mehmet dostum ,:rolleyes:
kafayı kırdığın zaman benim gibi oluyor insan
yav bu istanbulda o kadar çok ahmak varki saymakla bitmez
bunların yüzde 90 'ı günü kurtarma derdinde bunların aklına asla gelmez, yav arkadaş bisiklet ile işe gitmek bütün mesele bu idi
şekspir -evet türkçe yazdım -ne dedi olmak ya da olmamak -to be or not to be -
yav biçare istanbul halkı artık, to be olun yahu ,,yani olun artık olun be kardeşim ,
kafada örümcek ağları ,boğulmuş bu gariban istanbul halkı ve de zavallı
bunlar esas amelelerdir ,yani bi ailede 4 arabası olan bunlar esas kabuğunu kıramamış zavallı mahluklar ve bu zenginlere gıpta eden fakir bi halk bunlarda kompleks içinde kıvranır durur ve asla kabuklarını kıramazlar biliyorsun domuzlar vardır birde onların yalaka köpekleri bide bunların dışında geniş halk kitleleri evet ben seçimimi gençken yaptım bunlardan olmayacak kendi kendime yetecek idim ve bunu başardım ,,
zenginliğin bir gösterge olduğunu zanneden bir sürü ahmak var bu ülkede
zenginlik asla malda değil kalptedir ve aza karar çoğa zarar diyen bi terbiyenin savunucusu olacak isem olurum tabi,
zati ben öyleyim benim evimde eşya yok fazla değil az giyim eşyası ve de az ayakkabı bu yeter yav ,mezaramı götürecem mallarımı eşyalarımı
ya da şu çevremdekiler ne ayak
bunlar kim
han kat sahipleri
bunlar esas amele bunlarki malı ile yaşayan malı ile hava atan zavallı mahluklar
evet yunus emre değilmi
mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi o yalan bu yalan hadi sende oyalan diyen ,
eeee bre cahil istanbul halkı hala daha öğrenemedinizmi bunu
yunus 1200 yıllarında yaşadı ,
öyle yunus gibi takılmak zor iştir zor ,,

Sayın dostum;
sizinle ilgi alanlarımız birçok noktada kesişiyor, konu ile çok ilgili olmasa da yazmadan edemedim.
Bende GO oynuyorum ama hiç iyi olamadım zira oynayacak kişi bolmak çok zor.
Ayrıca GO oynayan kişiler daima çok özel insanlardır. forumda tanışmış olmaktan dolayı da mutlu oldum..

@Turan Babacan

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
Bu forumda evet ameleliktir diyen bir forum üyesi çıkma ihtimalı yoktur bence.Çok gereksiz bir konu açılmış

Ilginc konulardan birine imza atmissiniz tebrikler

• Beğen
Tepkiler: Umut Y.
@Çetin ŞAHİNÖZ

İzmir deki go derneği (Goizm) de her cumartesi toplanıp maçlar yapılıyor. Aynı şekilde istanbul da da yapılıyor diye biliyorum.

(link)

İstanbul go derneğinden bilgi almayı deneyin. ^^ İnternet üzerinden gokgs.com adresinde Türk odaları var. Oradan gene Türkiye'den oynayan arkadaşlar bulabilirsiniz. Bunun dışında go problemleri bulup çözmek baya yararlı olacaktır. ^^

(link)

çok teşekkür dostum linkler için.
bakacağım..:in:

Aklına takılan bir şey olursa özel mesajdan rahatlıkla rahatsız edebilirsiniz. :)

Bence bu memlekette en zor meslek danışmanlıktır.

Herkesin her b:)ku bildiği bir ülkede kime neyi anlatacaksın ki?

:cool:Rahvan gitsin yani.

@Ahmet SARI

Aynen katılıyorum günün en güzel lafı oldu:))))

Asıl amelelik bisiklet sürmek değil, yazın sıcağında trafiğin kilitli olduğu bir yerde hareket edemeyip kontağı kapatmak ve saatlerce beklemek bence.
Bisiklet özgürlüktür. :)

• Beğen
Tepkiler: Berke
Geri