Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletforum.com Şikayetim! Gidişat İyi Değil!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Roti

Aktif Üye
Tepki
178
Bisiklet
Diğer
Kaç gündür kendimi tutuyorum, açmayayım şu konuyu diyorum. Ama artık gına geldi. Adım gibi eminim benim gibi kendini tutan çok kişi vardır. Ama artık dayanılmaz bir hal almaya başladı bu durum.

Forumda son günlerde Bisiklet ile yakından veya uzaktan alakası olmayan şeyler paylaşılıyor. Ben bu foruma bisiklet için geliyorum. Eğer öyle saçma konuları okumak isteseydim başka forumda takılırdım.
Forumu veletler basmış (yaş önemli değil) saçma sapan konular ile doldu resmen forum!
Konu altından sohbet edenler, art arda emojiler falan yollayanlar...

Forumun seviyesini düşürüp insanı soğutmayın artık!

Bazıları ne demek istediğimi çok çok iyi anlayacaktır.
Gidin başka forumda ne paylaşıyorsanız paylaşın ama burası bisiklet forum.

Not: Şimdi gelip illa bisiklet mi olmalı diyenlere önceden cevap vereyim. Hayır! Ama bu kadarda bisiklet dışı olmamalı.

Scudo
Ben şu şekil düşünüyorum. Trollemeler tek başlık altında yapılabilir. Yani bütün troller bir başlıkta toplanacaklar. Sağa sola, ciddi konulara saldırmayacak, mesaj atmayacak, başlık açmayacaklar. Yani Kendi başlıklarında, istedikleri yapsınlar ama başka yerlere bulaşmasınlar

Katılıyorum.Yaş ile ters orantılı şekilde de konu dışı paylaşım ve emoji de artıyor.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Rotinda A. ben de bu konudan çok rahatsızım, kimsenin kalbini kırmak istemedim ama madem konu açılmış görüşümü belirteyim.
Elbette üzerine geyik yapılan konular da olacak güleceğiz eğleneceğiz ama her konunun altında geyik bir zaman sonra bayıyor. Bir hevesle açıyorum konuyu sayfalarca geyik trollük.

Sözlük ve Serbest Kürsü konuları yeni mesajlara düşmese ve ayrı bir sütunda değerlendirilse daha güzel bir forum olacağı kanısındayım. Son mesajlar kısmı, sadece bisiklet ile alakalı konuları ve soruları içerir. Dileyen, diğer kısımda istediği konuyu istediği insanla tartışır ama forumun ana yapısı korunmuş olur.

Lütfen kimse bu konuyu da farklı yerlere çekmesin. Güzelce fikir alışverişinde bulunalım ki, forum yöneticileri de buradan alacakları geri dönüşlerle daha iyi bir forum oluşturabilsinler.

Tamamen katılıyorum. Kimsenin forumdan uzaklaşmasını istemem. Mutlaka bir şekilde orta yol bulunmalı. Hepimiz bu ailenin bir üyesiyiz.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
hoşlanmadığın konuya girmezsin olur biter zaten konu başlığından konunun geyik olup olmadığı anlaşılıyor, ciddi açılan başlıkları trollemeye kalkanlar uyarılabilir, katı kurallar koymak forum mantığına zarar verir

serbest kürsü diye bir bölüm varsa bunlar da olacak, kaçınılmaz.
bisikletle ilgili açılmış bir konuyu sulandırmak, geyik muhabbetine çevirmek, konuyu başka yönlere çekmek elbette hoş değil.
@Soner Közen'in önerisi gayet güzel. son mesajlarda çıkmayabilir ya da üyelere bu konuda tercihlerini yapabilecekleri bir ayar seçeneği sunulabilir.

• Beğen
Kesinlikle katılıyorum. Şöyle bir bakın son 100 yeni yazılmış mesaj konusunda, doğru düzgün cevap vermeye yakışır kaç tane konu var?

Geyik zirla, herşey ooo süper şak şak şak. Neyse.
Anladınız siz.

Bu konuları konu dışına alsanız, ve yeni mesaj ların içine düşmese ne kadar güzel bişey olur.. Ama yok bisiklet namına da bişi çok fazla bişi yok..

Bence hoş görülmeli belli kalıplara tıkıştırmak doğru değil.

ara ara böyle patlamalar oluyor. bence çok bir yararı olamayacaktır. bir kere forum yasası buna izin veriyor. "serbest kürsü" diye bir kategori var. buda ahlak ve saygı kuralları aşılmadığı sürece her şeyin paylaşılabileceği anlamına geliyor. bu kategori kalkmadığı sürece bu konuşulanlar, yorumlar, şikayetler sonuç bulmayacaktır. bence çok takılmamak lazım. yıllardır farklı konularda birçok forum sitelerine üyeyim. dönem dönem forum içinde bazı kişilerde böyle patlamalar olur. işte herkes bir şey yazar yorum yapar amma velakin değişen pekte değil hiçbir şey olmaz. herkes içindekini güzelce bir döker söyler rahatlar, sonra kendi kendine unutulur bu konu. bir zaman sonra tekrar patlayıverir. böyle kısır bir döngüdür.

şahsi görüşüm; bisikletforum gerek kurallar bakımından gerekse bu kuralların kontrolü ve işleyişi-hayata geçirişili bakımından kendi dalında(zaten birinci) ve diğer birçok forumların başında yer alır. o yüzden site yöneticilerine buradan teşekkürlerimi arz ediyorum.

• Beğen
Her iki tarafında kendine göre haklı gerekçeleri var. Bisiklet dışındaki paylaşımların 2. bir ana sayfa mesaj listesi altında toplanması fikri bana da mantıklı geldi. Böylece isteyen bu alanda istediği kadar serbest kürsü başlık açabilir.

Sorun sadece açılan konu değil. Elbette istemediğim konuya girmem, sıkıntı yok. Herkes istediği başlığı açar saygım sonsuz.
Ama bilgi almak için takibettiğim konularda bitmez tükenmez geyikler dönmesi hoş olmuyor. Dikkat edilirse bu son 1 aylık bir süreçte ortaya çıkan bir konu.

Kimse kusura bakmasın ama burası bisikletforum. Bisikletle alakalı şeyler paylaşılmalı. Serbest kürsü bölümü bence forumda olmamalı. Çünkü oraya açılan konuları %90 geyik ve boş konulardan oluşuyor. İnsanlarda birbirlerine kırılıyor,kavgalar çıkıyor,mesajlar siliniyor,konular kapanıyor. Böyle daha iyi mi oluyor ? Asla.

@Tolga Çelebi bence yukarıdaki mesajda @Soner Közen 'in dediği gibi ana sayfadaki yeni mesaj alanında görülmediği müddetçe kim napıyorsa yapsın,isteyen kendi rızası ile bölüme giriş yapar kırıyorlar mı birbirlerini şakalaşıyorlar mı naparlarsa yapsınlar.

• Beğen
Evet burası bisikletforum ve bisikletle ilgili şeyler olmalı haklısınız ama bu trol konular da olmalı yani. Mesela bu konular olmasa her gün bisiklet önerisi, teknik destek, tayt önerisi, kask önerisi, lastik önerisi diye konular açılsa daha mı hoş olacak? O zaman da forumda kimse yazı yazamayacak zaten hali hazırda o kadar çok öneri istenen konu var ki 10 mesajı bile geçmiyor yeni açılan konular. Kendi adıma konuşursam, o kadar çok yazdım ki aynı şeyleri, artık daha fazla yazmak istemiyorum ve haliyle biraz içinde makara olan konulara yöneliyorum. Serbest kürsüyü kaldırmak forumu bitirmek anlamına gelir.
Dolayısıyla iş serbest kürsüyü kaldırmak veya trol konu açmayı engellemek değil. Mesele sınırı bilmek, nerede nasıl davranacağını bilmektir. Hangi konuda ne yazdığımızın farkına varırsak her şey daha güzel olacaktır.

@Uğur Sabuncu Belli bir bilgi birikimi olmayan insanlar, önemli konulara mümkünse yazmamalı. Teknik konularda geyik yapmamalı. En azından konuya saygı duymalı. Ben 8 yıllık üyeyim. Yeni yeni ısınma turları atıyorum. Her konuya da dalmamaya çalışıyorum. Gelenlerin de kimse kızmasın gidenleri arattığını düşünüyorum kısmen. Onun da etkisi var. Ben de yeni gelenlerden addediyorum kendimi.

İsteyen üyelerin yeni mesajlar başlığı altında hangi ana başlıklar altına yazılan mesajları görmek istediğini (ya da istemediğini) seçebileceği şekilde bir düzenleme yapılabilir mi?

Yorumları okuyunca aklımdan ilk geçenleri yazayım;
1. Yöneticiler her bir üyeyi, daha doğrusu her bir mesajı tek tek takip edemez ve bu sebeple de bireysel cezalandırma ya da kısıtılama yetersiz kalır. Burada sorumluluk üyelerde ama her üyeden aynı duyarlılığı bekleyemeyiz.
2. ''İstemediğin konuyu okuma'' demek de bir öneridir ama yeni mesajlar bazen konu çöplüğüne dönüyor. Faydalanacağım ya da yardım edeceğim konuları kaçırabiliyorum.
3. Evet, kısmen serbest kürsü de bir ihtiyaç olabilir. Tamamen kapatmaktansa, ayrı sayfada bulunması faydalı olacaktır. Bu sayfaları engellemek ise bazen sorun çıkarabilir. İnsanlar bazen ilgilendikleri konuda, serbest kürsüde fikir beyan etmek ya da bazı konulardan yararlanmak isteyebilir. Bu bakımdan bu konuları bireysel olarak engelleme çok iyi bir sonuç doğurmayabilir.

Evet arkadaşlar, aklımızda ne varsa yazalım. Umarım güzel bir sonuca ulaşırız.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri