Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletin kışlık hazırlıklarını yaptınız mı

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.144
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikleti bütün bir yıl hayatından çıkarmayan kullanıcılar açısından elzem bir durum. Biz sonbahar geldi mi yağışlar başladımı bisikleti askılığına, sığınağa, balkona yerleştirmiyoruz. Bisiklet 365 gün hayatımızın içinde. Belki bir 5 gün kar yağışı ile birlikte ara verdik. Ama bakıyorum da insanlar vızır vızır kışında, kar üzerinde bisiklet sürüyor. Yağmurların gelişi bisiklet açısından kışa girdiğimizin habercisi. Bu sene eksik bir şey bırakmak istemiyorum. Bu nedenle hazırlıkları planladım.
Giyim: Söylemeye gerek yok sanırım. Termaller bu günler için var. Bunun yanısıra yağmurluk önemli. Şimdilik bu ihtiyacı panço ile karşılıyorum. Ama pek memnun olduğum söylenemez. Hız ile pançonun önü açılıyor dolayısıyla ıslanıyorsunuz. Daha az bilinen ayakkabı kılıfları bence yaygın kullanıma girmeye başlar ve patlama yapar.
Aydınlatma: Bir ay sonra kış saatine geçilecek günler kısalacak. İşe ve okula bisikletle gidenler karanlığa kalacak. Bu nedenle önlemi şimdiden aldım niterider 350 lümen ve solas 30 ikilisi ile maksimum verimi yakaladım.
Lastikler: Bak bu çok önemli. Hemen dişli bir lastik arayışı içerisindeyim. Sanırım hafta içi siparişi vereceğim. Bence çok pahalı olmasına gerekde yok. Birde kış türü lastikler var. Buzlu ortamlarda bile kullanılan. Karda bisiklet zevki yaşamak isteyenler için birebir.
Çamurluk: Çamurluklar sonbahar ve kışın olmazsa olmazı. İlginç bir şekilde bisikletin maşasında çamurluk için delik yok. Bende bacaklara bağlanan türden bir çamurluk alacağım. Mighty çamurluk bu işi görür.

Sizinde kış hazırlıklarınız varsa paylaşın bizde yararlanalım gerekli önlemleri şimdiden alalım.

Scudo
Decathlondan üst alt yağmurluk, kışlık su geçirmez eldiven, maske , vizörlü ve ızgaraları kapatılabilen kask, çamurluk, ışık vs herşey tamam... :)

Aydınlatma ve lastik sorunu yok şu an için ama onun dışında yağmurluk düşünüyorum bakalım. Yani yaz kış fark etmez pedallamaya devam.

yüz için maske, kışlık eldiven ile su ve rüzgar geçirmeyen ayakkabı kılıfını unutmayın.

kışın en çok hareketsiz kalan bu iki yer ilk üşür.

Yol bisikleti kullananlar ne yapsin. Camurlukta takilmiyor bisiklete

• Beğen
Tepkiler: Volks
Crud road racer, Sks race blade diye aratın bakın bakalım :)

bu yağmurluğu aldım bisiklet için yapılmış, oldukça hafif ve çok az yer kaplıyor, kendi cebine katlanıp bisiklete asılabiliyor.

çesme altında denedim su geçirmiyor doğal olarak :)

(link)

Panco rahatsiz etmiyormu surerken. Yagmurluk ust alt tamamda kafaya gelen suyu nasil engelliyorsunuz

@oktayakgoz
Sele borusuna takılan camurluklar var ve de gayet kullanışlı.

p-clamp ya da axle runner denen şeylerden kullanıyorlar çamurluk yeri olmayanlar için. tam boy çamurluk takılabiliyor böylece.

@Kuzey Ege arkadan sicrayan sudan raharsiz olmuyorum da selenin alt kismindan ayagima cok su geliyor. Gerci bir kere yagmura kaldim onda da ayakkabilarim hep su oldu

Merhaba,
İlk defa kışın bisiklet kullanacağım. Çamurluk setim ve arka bagajım mevcut.
Önereceğiniz Uzun içlik, yağmurluk kask altına başı soğuktan korumaya yarayan polar bere, ayakkabı koruyucu neler olurdu?
Tavsiye edeceğiniz ürünleri görsel olarak destekler ve/veya linklerini paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

@oktayakgoz
O sular selenin alt kısmından gelmiyor. ön tekerleğin size gönderdiği sular onlar. Onun da çözümü var. Kadronun altına takılan basit materyaller var, onlardan kullanırsanız rahat edersiniz. Ayaklar daha az ıslanır o zaman.

Konuyu görünce bende artık işe bisikletle gitme kararı aldım. Konuyu takip edip eksikliklerimi gidereceğim. En büyük endişem takım elbise giyme zorunluluğum bunu da iş yerinde halledeceğim sanırım bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri varsa çok iyi olur.

Kışın benim kara kuzuyu yağmur çamura sokmaya gönlüm elvermediği için kötü havaları trainer üzerinde geçirmeyi düşünüyorum.

Aslında ucuz yollu bir cyclocross veya drop bar takılabilecek bir şehir bisikleti denk getirebilirsem kışın da yolda keyif yapabilirim. Tabi bisikleti koyacak yer sıkıntısı da mevcut :)

@Kazuya

Teşekkürler hocam bu hafta izindeyim haftaya bisikletle gideceğim biraz heyecan yaptım şimdi işe gitmek için sabırsızlanıyorum desem abartmış olmam herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
@ismail.yüksel dostum bende o pançodan almayı düşünüyorum ama bedeni olurmu olmazmı sizin kilo boy nasıl ve hangi bedenini aldınız yardımcı olurmusunuz?Bide decathlonda çamurluk var((link)) ama mtbye uygun değildir diyor mosso wildfire 26 v kullanıyorum çamurluk delikleri var yinede uymaz mı neye göre belirleniyor ?

Geri