Scudo Sports

Bisikletinizi hafifletmenin kolay ve pratik yöntemleri

@Pamuk

Ciğerlere çekilen havanın ağırlığı havanın kaldırma kuvveti ile dengelendiği için nefes alıp vermenin net yer çekimi kuvvetine bir etkisi yok. Sorunuzun cevabına gelince, tipik yetişkin erkeğin akciğer kapasitesi 6 litre civarıdır, bu da 7 gram kadar olur.

Scudo
@Murat B.

Ben o altıyı çektiğimiz hava sanıyordum :)
İnternette daha çok tek seferde ne kadar s*çarız gibi şeyler olduğu için bulamadım.

@mariokaldato ben de torrentten 2 gb boyutunda cengizkurtoğludiskografi420kbpsaac.7z dosyası çekeyim bari bisiklet 13.5 kilo, kendim de hazirandan bu yana 8-9 kg hafifledim ama ulaşım amaçlı kullandığımdan çamurluklar+bagaj+bagaja atılan çanta(ağzına kadar dolu), matara kafesine taktığım 1.5l su ile ağırlığı 20 kiloyu buluyordur herhalde.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
güzel tespitler.özellikle uzun turlarda az eşya almak hakikaten çok işe yarıyor biz turcular için.biraz da kilo vermek lazım :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ulsbyrm
Zten o yuzden butun kamyon styla turcular butun donanimlarini bedava fiyatlara satarak bayk pekinkci oluyorlar.

@mariokaldato bikepacking candır :) uzun uzun çok eşya taşıyan kamyoncuların varacağı nirvanaya yakın bir nokta.az eşya çok yol

• Beğen
Spora aylık 100 tl veriyorsun ve bütün bisiklet hafifletme sıkıntısı yok olup gidiyor,yok xt yok fox yok carbon kadro gerek kalmıyor :)

• Beğen
@ulsbyrm
Evet bayk pekink banada uyuyor kafa olarak. Yalniz ekipmanlari hayvan gbi pahali. Pek garibanlara uymuyor

@mariokaldato kendin yapa yöneleceğiz mecburen.bende de para tınne.

@Ruhullah Gürbüz spora gidince de o işin sonu yok.bu sefer kilo aynı kalıyor sadece vücut şekil alıyor.bir arkadaş var vücut çok sağlam ama kaç kilosun diye sordum 105 dedi.biraz zayıflamak da lazım ama çantaları hafifletmek kesinlikle gerekli

Bisikletimi (Şehir bisikleti) ilk aldığımda kilitli pedalıyla 11,9 kg gelmişti. Yahu sadece çamurluğum 760 gr. ayaklığıydı bagajıydı hadi okula falan temiz kıyafetlerle gidiyorum diye terlemeyeyim, dik oturayım diye kullandığım gidon yükseltici aparatıyla hatta tura çıkıyorum diye taktığım keşebek gidonuydu ön bagajıydı derken oldu bana 14,5-15,5kg. Şimdi bu ekipmanları söksem yağmurda çamurda bile okula, alışverişe giden ben nasıl gideyim temiz kıyafetlerle. Sadece spor amaçlı kullananlar için hafif olmak güzel de benim gibi ciddi anlamda ulaşım aracı olarak kullananlar için tüm bu fazladan ağırlıklar ne yazıkki ihtiyaç. Yoksa ara ara benimde tüm bu parçaları söküp sportif olarak kullanasım çok geliyor. Güzelim bisiklet kamyona döndü zaten :(

@ulsbyrm Kilo cok onemli gercekten. Mesela 80 kilo iken rahat tirmandigim tepeyi tirmanmaya zorlaniyorum 105 kiloya ulastim. 25 kilo epey fark ediyormus. Kondisyon ayni. Bir de mesela jant akoru daha cabuk bozuluyor. Ozellikle giris seviyesi sehir bisikleti ile bu kiloda merdiven iniyorsaniz akort makort kalmiyor. Niye merdiven iniyorum?(Tembellikten:(, ya 2km yol dolanacagim ya da 20 basamakli merdiven inecegim.)

@Genç89
Cok haklisin dostum. Bisikletin konforunu arttirmak icin taktigimiz her yeni sey bisikleti adeta Fırat nehrine düşmüş ve 200 km boyunca sürüklenmiş bir çam kütüğü misali daha da agirlastiriyor. Rahat gidon diyosun ; Kelebek gidon en az yarim kilo, sele diyosun oda keza öyle , gidon yukseltci, bagaj derken oluyor bisiklet 16 kilo. Benim tur bisikletim 10buçuk kilo ama şu an 13 civari ( bagaj , çamurluk vs ) ama kesinlikle sehir ici bagaj cok isimi goruyor, camurluklarda öyle :)
received_1623903944286905.jpeg

Geri