Scudo Sports

Bisikletinizi hafifletmenin kolay ve pratik yöntemleri

@alper 76
Sadece psikolojik rahatlama saglar alper aga :D oda gecicidir :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Scudo
Bence bisiklet 10-12 kg aralığında ise gayet hoştur spor derecesinde ilgilenmeyen için.(Ulaşım için kullananlar)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
ben hafif bir bisiklet kullanıyorum bazen dik yokuş çıkarken ön teker yukarı kalkıyor. çok da hafifletmemek lazım

• Beğen
@Bisikleteam Youtube
:D şaka dmi bu

@DurgunDeniz
En hos bisiklet sana ait olam ve kendi zevkine gore toplanilan bisiklettir fikrimce

Hocam,toplama bisiklet çok enfes olur ama parası da cep yakıyor yani.Kadroyu külüstür bisikletten dönüştürsende iyi dnanım vs pahalı,indirim kovalayıp alsan yurt dışından vergi bindiriyorlar...Hal böyle olunca nsanda heves meves kalmıyor :D

Yoksa dediğiniz gibi,kendi ürününüz olan bir şeyin tadı hiçbir şeyde yok.

@DurgunDeniz
Normal sartlarda haklsn ama sabirli olup uzun zamana yayarsan eger 2.elde cok uygun kelepir parcalar bulabiliyorsun. Benim 2 bisikletimde toplama ve cok uygun fiyatlara mal ettim. Ama ondan otesi cokda seviyorum keratalari
2017-06-15_16-09-42_HDR.jpg
2017-03-22_10-44-17_HDR.jpg

@mariokaldato
O da bana olmyor işte :D illa çok hızlı olacak.

Neyse.Umarım gelecekte bisiklet yaygınlaşır.Öyle umutsuz bir ortamdayım ki bisiklet almayı 2 yıl erteledim :D

• Beğen
Merhaba Cumhur bey
Cengiz Kurtoğlu dinleyerek kullanirsak bisiklet bize daha hafif gelir mi acaba?
Deneyecegim bunu :)

• Beğen
Cumhur ağabey, ben bunu nasıl kaçırmışım ya? Sayende bu cumartesi çıkacağım turun yükü hafifledi :D Güldürdün sağolasın.

• Beğen
@Birhan K.
Halktan biri gbi giyinmeyi unutma . Turculugun en onemli detayidir :D

Tur oncesi bi gozden gecir su yaziyi keh kuh hayirli kandiller cumleten
Gariban Turcuya başlangıç seviyesi öneriler

Alinti
"Tebdil-i kıyafet kanunu
2.)
Bi kere eğer uzun tura çıkacaksan kesinlikle halktan biri gibi giyinmelisin. Zira durmadan hç görmediğin memleketlerden geçerken oranın yerlileriyle muhatap olucaksın. Eger onlar gibi giyinirsen örselenmez aksine benimsenirsin. Hem öyle Ukrayna'dan gelmiş tarih profosoru gibi giyinirsen kabile sakinleri seni turist sanıp 1 tl lik taç krakeri 10 tl ye , 3 tl lik Le cola yi sana Cocacola fiyatını geçtim Cek denyıls fiyatından itelemeye çalışırlar. Demedi deme. Desende umrum olmaz bilader kendin kaşındın, hiç kusura bakma. "

aviary-image-1503097944891.jpeg

aviary-image-1514986844770.jpeg

Evet arkadaşlar. Bisiklet hafifletme konusunda , benimde bir kaç mega projem var. ( Hatta giga proje )

İlki , lastiklere hava yerine helyum basmak. : Bisikletinizi kaç gram hafifleteceği konusunda hiç bir fikrim olmadığı gibi , zararı varmıdır bilemem. Ancak helyum havadan hafif olduğu için , bisikletinizin bir şekilde hafifleyeceği de , kaçınılmaz bir gerçek.

Yanlız bu helyumcular çok çakal esnaftır. Hem işlerin az olduğundan şikayet ederler , müşteri gelincede 1 kuruş indirim yapmazlar. Verdikleri fiyata hemen atlamayın. Pazarlık yapın. Helyum zede olmayın. 10 Lira bence yeterli . Ölücülüğünde lüzümü yok. ( bir helyum nasıl üretilir ? Kaç kişinin emeği vardır ? Helyumu kim alır ? kime satar ? İnanın hiç bir fikrim yok ama 10 TL iyidir. )

İkincisi , Değişiklik olsun diye suda sürmek :

Yok jantın yuvarlanma direnciymiş , lastiğin sürtünme katsayısıymış , kadronun aerodinamisiymiş derdin yok. Tatilköylerinde sosis diye tabir edilen deniz şeysinin biraz ufağında iki tane buldunmuydu yeterli.

(link)

Güzel bir dalga yakaladınmıydı , pedal bile çevirmene gerek yok. Düşersende suya düşüyon. Kafa göz yarılmıyor. Ancak sahil güvenliğe dikkat etmek lazım.

Haa birde fazla açılmamak iyidir. Malum köpek saldırısı bisikletçilerin korkulu rüyasyken , bisiklet alemlerinde "köpekbalığı saldırısı karşısında ne yapılması lazım ? "konulu ilk başlığı siz açabilirsiniz. Malum bu hayvan sudan kolay kolay çıkmaz. Köpek kaçıran spreylerde bu sebepten pek iş görmez. Hoşttanda anlamaz. Yani sıkıntı büyük.

Üçüncüsü Geleneksel yöntem olan kamyonlara yandan - arkadan kaynak yapmak :

Egzost gazından etkilenmemek için uzunca bir alüminyum sopa veya boru ile tutunmak akıl kar'ıdır.

(link)

Böyle bir durumda bisikletinizin ağırlığı değil , kamyoncu bu duruma uyanırsa ıslak meşe odunuyla dalarmı dalmaz mı ? Bu önemlidir.

Dördüncü önerimi önceki sayfalarda zaten önermişler. Olsun. Ben daha da önereyim. Bisiklete uçan balon takmak.

Kadroda yer kaldığı sürece istediğiniz miktarda takabilirsiniz. Yanlız sayısı çokta fazla abarmayn. Yoksa dünyada uçakla kafa kafaya çarpışan ilk bisikletçinin siz olması olasılığı oldukça yüksek olup , havacılık jargonuna "motora bisikletçi kaçtı" deyiminin kullanılmaya başlamasınada sebibiyet veririsiniz. ,

(link)

Sabah aç karnına, mümkünse tuvalete çıktıktan sonra sürün.

@Cömert
Ben taktım uçmadı :booo:
lO2Z4g.jpg

En iyisi 100 tane bağlamak. Başıma bir şey gelmezse haber veririm :kyfmyrn:
images (2).jpeg

@Cömert

Bunun cevabını vereyim :D

7 bar (100psi) basınca şişirilmiş 700x25c lastikte yaklaşık 8,5 gram hava vardır. Aynı basınçta helyum kullanırsanız bu değer 1,2 grama düşer. Yani iki lastik için toplam 14-15 gram söz konusu...

Dalga geçiyoruz ama daha az fark için matara kafesini tutan vidaları titanyum olanları ile değiştirenler mevcuttur.

@Cömert
Aahahaha :D :D abi İbrahim Tatlıses'inde dedigi gibi " Gözümden akan yaşlar; Bunlar senin eserin " :D super bir yazi olmus gonulden hastanizim inceden :D

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Maçmeykır ve ay spek ey, ay spek bi' yi tek geçerim. Hem fren ve vites kollarını tek kelepçede topluyor, hem 10gr hafifletiyor, hem de sadece ve sadece 150 lira cık.  :snzdglsn:
images (4).jpeg
Ağlamıyorum gözüme kapitalizm kaçtı. (İşbu girdi avid fren kolunun yanına sram vites kolu almaya niyetlenip kelepçe bulamamanın siniriyle yazılmış olup, bahsedilen vites kolunun kendiliğinden kelepçeli düşük modelinin alınmasından doğan sinirle yazılmıştır)
Ekleme: belki de dünyanın en tüketim karşıtı makinesinin düştüğü hallere bak :mad:

@Murat B.

Normal bir insan tek nefesinde kaç gram havayı ciğerlerine çekiyor?

Geri