Scudo Sports

Bisikletinizi hafifletmenin kolay ve pratik yöntemleri

Scudo
@Bozkırlı
Ben kislik yün donlari kazaklari filan 80 derecede yikiyorum çekiyolar gerci cücük gbi oluyorlar ama 50 gram hafiflliyorum

@dgncsk

Aluminyum celikten hafif tabii, ama ayni saglamlikta Alu kadro üretmek icin, aluda celikten daha kalin materyal kullanmak zorundalar, bu da alunun hafiflik avantajini hemen hemen yok ediyor.

Bir de alünün üretiminde acayip miktarda cevre kirliligine yol aciyor, bana göre akil kari degil. CroMoly materyal en avantajlisi.

ben abuk projelerimle meşgul olurken düzgün yapılmış standart çelik kadro bisikletin de aluminyum kadrodan çok ciddi oranda ağır olmadığını fark ediyorum. ağırlıkta fark eden şeyler büyük dişlikler metal pedallar gidon boağlazrı gibi ufak şeyler aslında. mesela aluminyum 28 jant bisikletimdeki suntour amortisörlü maşa 3 kilo. aynı işi yapacak suntourun yeni tip süspansiyonlu maşası 1300 gram. yarıdan fazla hafif. takıntı haline getirilecek birşey değil bence günlük kullanımda. insan bedeni gelişime açık limitleri dahilinde çünkü. örneğin, 9 kilo iken kızımla birlikte gezmeye başladık, şimdi 12 kiloya yakın ve benim açımdan birşey fark etmemiş gibi 4 aylık sürede. bisikletin toplam ağırlığı aynı mantıkla 3 kilo artmış gibi öyle değilmi?

Su içsem yarıyor diyen arkadaşlar var bu hayatta ama bu arkadaşlar ne bulsa tüketiyor( fizyolojik sorunlar varsa asla lafım yok hastalıkdır elbet) ama bunun dışındakiler pis boğazsınız be kardeşim kabul edin önce bisikleti değil kendinizi hafifletin ordan başlayın mevzuya:)

benim bisiklet elektrik motoru ve batarya paketi ile 20 kiloyu buldu. artı çocuk koltuğu ve çocuk ile zaten benim onu götürmem mümkün değil. o nedenle pedelec e devam. 40w-80w arası yardımın kimseye zararı olmaz. yani motor kendi ağırlığını ve çocuğu taşıyor bende kendimi ve bisikleti.

@dgncsk
Bisikleti ailenizle zaman gecirmeye ayirman bile cok anlamli dostum

Sele borusunu kesin, gidonu kesin, iç lastik ve lastiklerinizi daha hafifi ile değişin, ayaklık heybe demiri gibi gereksiz şeyleri sökün. Bunlar en ucuz hafifletme yollarıdır. Xcm xct ve bilimum zoom marka amortisörlerinizi düz maşa ile değişin aten doğrudüzgün çalışmazlar.

Baslangic seviye bisikletlerin en agir aksamlari aynakol , maşa ve lastiklerdir. Bunlar degisince en az 4 kiloya yakin bi hafifleme olur. Ner degil tabi bu, tahmini

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@dgncsk

Merhaba,

sadece meraktan soruyorum, suntorun 1,3kg'lik masasi hangisi oluyor? Link verebilirmisiniz.

@mariokaldato bisiklet çok sosyal bir ulaşım aracı. komşuları tanırsınız mahalle müsait ise. komşular sizi bilirler. çocuklar börtü böcekleri, zamanı geldiyse çiçekleri, iğde ağacındaki meyveyi, sonbahar geldiyse ayvaları görürler. tabi mahallenin buna uygun olması lazım. daha kozmopolit ise yine de görecek pek çok şey var. ben aynı yerleri görmekten sıkılsamda çocuklar ipad tablete gömüleceklerine bisiklet tepesinde yorulup acıksınlar diye düşünüyorum. bende iyi kötü spor yapıyorum. şimdi birde küçük bebek var önümüzdeki baharda iki çocukla gezeceğim. hanım izin verse pastaneye filan gidip birşeyler alıp geleceğimde izin yok. illa tek gitmem lazımmış.

@Murat Cömez hiç olmamasından iyi. 400 500 gram fazlası için o yay a değer bence.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Trekkie
:D eehehe oksijen tüpüyle enfes bi fikir eheheh

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Helyum tupu ile daha da hafif olur :)

@dgncsk
Siz ölyle diyorsaniz öyle olsun ama eger gercekten 400-500g icin o yay degiyorsa ozaman gercek bir havali masa almak daha mantikli degilmi. Masadan kiliti dahil yaklasik 1200g olan masalar var.

Geri