Scudo Sports

Bisikletinizi nereye koyuyorsunuz?

Scudo
Bu soruyu sorulmamış kabul ediyorum. :)

Elbette eve. Onlarca çalınma haberine rağmen hala apartman boşluğuna-bodruma-sığınağa vs koyanları da dehşetle izliyorum. "Yer yok" asla bir bahane değildir. Tavana asan bile var...

4. kata çıkarıyorum her şürüşten sonra 15 kilo mtb'yi, odada 2 metre ötemde duruyor şu an :D

Apartmanın girişine, merdivenin altına kilitliyorum.

Yatak odamda yatağımın yanında duruyor, hem başka türlü icim rahat etmiyor hemde başka yer yok evde :)

Gerek oturdugum yer gerekse oturdugum sitenin güvenlik kameralarından dolayı site bahçesine bırakıyorum.O kadar ki bisikletini bağlamayanlar bile var.İnsan ister istemez düşünmeden edemiyor ''Burada açıkta bisiklet var benim hurdaya mı dadanacak?'' :D

4. kat evin balkonuna koyuyorum ama artık in-çık yorulmaya/bıkmaya başladım. kışın bir nebze ama havalar ısınınca ter içinde kalıyorum. hele sürüş sonrası yorgunluk ile bu çok zor oluyor.

sırf bisiklete daha fazla bineyim diye zemin üstü veye 1. kat başka bir eve taşınacağım. çünkü bu in-çık yüzünden bazen bisiklete binmekten bile vazgeçiyorum. zaten bu ülkede ağız tadı ile bir şey yaptırmazlar insana. misal apartmanlara hadi otopark yapmadın, yalıtım yapmadın, güvenli binalar yapmadın...bari asansör yapar insan.evet.

Ben eskiden 4 katl yukarı çıkarıp eve koyuyordum şimdi 7 kat çıkarıp içeir koyuyorum. Tek fark artık asansör var. kesinlikle evde ve balkonda olmalı. Hangi sitede nerede oturursan otur adamlar iki dl. da götürüyor. Kamera vs hepsi hikaye, gitmiyorsa sadece şanstandır. Eskiden çok dandik bir bisikletim vardı her yere bağlıyor her yere gidiyordum gazete kuponuyla almıştım peogeot mosaique :) çok yerini değiştirmiştim. bir gün okuldaki seminerden sonra çıkp baktıgımda yerinde yoktu kameranın altında götürdüler ve tam karşıda da polis karakolu var. Gerisini siz düşünün. Kamera kayıtlarını oturup şahsen inceledim o kadar kısa sürüyor ki benim anahtarla açtıgım kadarki kısa sürede-kilidin markası ne olursa olsun- anında götürüyorlar.
Bu nedenle en iyisi yer varsa eve koymak balkonda bazı malzemeler paslanabiliyor.hiç olmadı kuşlar gereğini yapıyorlar :)

@Edip Dinçer
fikir çok güzelmiş. Ben benzer bir askıyı aliexpressten yaklaşık aynı fiyata almıştım.
(link)

fena değil 1 bisiklet için. aynı şekilde kullanılıyor

• Beğen
Tepkiler: dodobir
6. kata asansör ile çıkarıyorum..

Akşam 19:00 gibi eve geliyorum , evin girişindeki tuvalete koyuyorum :D :D :D :D :D ( kapıya en yakın nokta sonuçta )

Sabah 05:30 gibi evden çıkıyorum.. Hergün bisikletle işe gidip geldiğim için.. Akşam 19:00-05:00 arası kimse kullanmıyor o wc yi :)) iyiki evde 2 tane wc var :)

İşyerindede depoda yer çok zaten :)

Şimdilik ayrılmıyoruz..:) salonun ortasında duruyor...

Dosyalar

• 20150521_214302.jpg
    20150521_214302.jpg
    149,8 KB · Okunma: 103
  • 20150521_214940.jpg
    20150521_214940.jpg
    97,8 KB · Okunma: 95
  • Beğen
Tepkiler: dodobir
gecen hafta calınan bisikletimin ardından bi yere koyacak ve çaldıracağım bisikletimde kalmadı artık . (

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@alper 76

Herşey çok güzeldi, taki bu cümle kurulana kadar.. Halbuki dandik bir bisiklet olamazdı peugeot mosaique.. Olmamalıydı..

Ben de bisikleti balkonda bırakıyorum yavaşça takımlarımı topluyorum bakımı da kendim yapıyorum suan akort falan yapabiliyorum

@Ender şeker dostum benimde merdivene aynı bu şekilde bağlı halde geçen hafta yapılan bir operasyonla çaldılar.bu işi yapan hırsızlar demir makasıyla zinciri kesiyor ve bisikleti alıyor..sen en iyisimi yengenin bisikletininde yerini değiştir.

@izmitli30
yani şu an uzerinde 250 tl tutarında 3 tane kilit var binanın 6. katında duruyor.kapının hemen önünde evde surekli birisi var çocuk olduğundan dolayı.buna rağmen bu bisikleti satıp katlanır almayı planlıyorum

Yatağımın tam üstüne duvar askısı alacağım ve her sabah uyandığımda tekere bakıyor olacağım. :D İnsan ailesinden birisini nasıl dışarıda bırakır? :eek: :eek:

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Ender şeker ben 3 katta oturuyorum.bisikleti binanın merdiven boşluğunda tutuyordum.aynı sizin bisiklet gibi kitli.ama hırsıza kilit filan hikaye..neyseki sizin durum benimkine nazaran riski az.6 kat olduğu için..birde binadaki insanlar birbirini tanıyor ise sorun yok.ama bizim bina gibi henüz yeni yerlesimse sıkıntı..ama kilit konusunda pek güven duymuyorum.adamlar makasla kesiyor.

ya ben insanlara fazla güveniyorum ya da bizim buralarda hırsızlık mesleği rağbet görmüyor geçen senelerde dahil olmak üzere senenin 5 ayı kapının önünde öylece duruyor...

haaahh buraya yazdım yaa bu akşam gider ordan artık...:)

Geri