Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Scudo
Eskişehir devlet hastanesi cumhuriyet bulvarında tramvayla kapışırken 60 km :D hız yaptım 30 saniye .
Eskişehir - Afyon il sınırında eğimli yolda 85 km hızı 15 dakika boyunca gitdim
Eskişehir bozdağdan aşağı 110 km hıza rahat ulaşırım ama kendime güvenemiyorum bisikleti savurabilirim 58 kiloyum :D

• Beğen
Tepkiler: muratt35
@Doğu Biçer

Hayır, gayet güzel bence, yokuş aşşağı pedal çevirmeden 70 lere de çıkılabilir rüzgarın ve yokuşun durumuna göre, düzde de 45 e tamamlayabilirsin, yada birisi çekerse 50 yi görebilirsin:)

@binRR

arkadasta orta disli 60-70 felandı heralde 70 km saat hıza duz yolda pedal cevirerek cıkan adama harbi babayigitmis ben yokus asagı 75 km hıza ulastım tekerlekler felan fırlayacak sandım,cok ilginc....

• Beğen
Herhangi bişeyin rüzgarına girmeden yol bisikletiyle birkaç sefer yokuş aşağı 100km civarına ulaşmıştım.

hız denemesi için zemin şartları çok önemli. deneme yapacak arkadaşlar kendine sürtünmesi az olan düz bir yol seçsinler.bu hem daha hızlı gitmelerini sağlar hemde yolda çukur vb. olmadığından kaza yapma olasılığı azalır.

kamyon arkasında manisaya giderken sabuncu belinden aşşağı inişte 94km/sa gördüm. benim maksimum hızımdır bu bisiklet üstünde.

@alper ozturk

Sürtünmenin az olması tekerin yolu daha kötü kavrayacağından daha az verimde sürüş sağlar, slick lastiklerin mantığıda bunun üzerine kurulu diye biliyorum.
Yanlışım varsa söyleyin....

• Beğen
Tepkiler: alper öztürk
(link)

Hız denemesi yapacak arkadaşların izlemelerinde fayda var. Yavaş çekimde profesyonel bir hız bisikleti ufacık bir tümsekte nasıl ikiye ayrılır, üzerindeki sürücü yüzmetrelerce taklalar atarak nasıl sürüklenir çok iyi gözlenebiliyor.

Bunları yaptıktan sonra hiçbirimizin; bisiklet yolu yok, araba üstüme kırdı, motorcu şöyle yaptı, yayalar bilmemne demeye hakkı olamaz.

Şunuda belirtmek isterimki bu başlık bu forumun ayıbıdır, yöneticilerden başlığı silmelerini rica ediyorum.

Corratec Motion 2009
27 Vites
Maxsis 1,50 Yol Lastiği
Hava Basıncı 70 Psi
Düz Yolda: 50 Km
Yokuş aşağı: 98
Kendi Kilom: 63
Yer: Sakarya Kampüsü Yeni Yol Bayırı 1.300 Mt: Gece İnişi Rüzgar Yok

Drag Blade Yol bisikletim ile;

85.5 Yokuş aşağı tır eşliğinde :) 700x23c lastiklerle.

Km saatim Sigma bc1009 kalibrasyon tam hatırlamıyorum bir formül vardı "(23x2 +622) x 3.1415 gibi birşeydi ona göre hesaplamıştım.

• Beğen
21 vites Bianchi Hunter ile yokuş aşağı 75 i gördüm:) Bu bisikletle pedal basmanın imkansız olduğu bir hız:) Sadece eğimden dolayı.. Ama şimdiki hedefim rüzgarsız bir günde orada 80'i görebilmek:)

• Beğen
bisikletim standart bir corratec x-vert halcon 2010 tektro arkadaşlar kilometre saatim bozuk değildi çünkü yanımda araçla gelen bir arkadaşım vardı ve ciclo sport 4.2 km saati vardı inanmayan arkadaşları ankara konya yolunda benimle birlikte pedallamaya çağırabilirim =)

21 Kasım 2010 Pazar
Ayaş-Ankara Yolu, Aysantı geçidi inişi
Sedona 711v ile 72 km/s

Geri