Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@Ahmet Gürkan

O yeri biliyorum yalnız arabayla geçtiğimiz için tam belli olmuyor bildiğiniz gibi inişi tamamladıktan hemen sonra keskin bir viraj var arabayla dönmek kolay gibi geliyor ama bisikletle kolay mıdır? nasip olursa yazın ben de deneyeceğim de kaza bela olmasın diye bilgi almak için soruyorum :)

Scudo
@FURKAN YAVUZ

Kardeşim abartmıyorum dediğim yokuşu görmediğin için bilemezsin ankarada oturan kullanıcılar bilirler orayı ben hızımı abartarak söylemedim bisikletim daha 2 haftalıktı o hızı yaptığımda kilometre saatimi de defalarca kontrol ettim dediğim gibi bir gün yolun düşerse beklerim seni de ben lafımın arkasındayım :)

@ali can çalış

Haklısın . Fransa Bisiklet Turu tarihindeki en yüksek hız 112km/saat ile Sean Yates ve Hinault'a ait olarak tespit edilmiş . Burada gerçekten çok daha iyi arkadaşlar var . Harcanıyorlar , ne yazık ki . Haedo'nun da 117km/saat ile indiği iddiası var.

Bence bizim gibilerin 80 km/saat üstü bile abartı . Adamların aerodinamiği , postürü , bisikletler , yokuşun zirvesindeki ilk hızı birçok şey etki eder, bu işlere .

(link)

(link)

Bu pozisyonda sürmeye kaç kişinin cesareti var? Adam kollarını bile karnına sıkıştırmış
http://i55.tinypic.com/29uyc9d.jpg

Zabıtalar, yeni kadı olmuş birinin huzuruna yakaladıkları hırsızı çıkarıp durumu teferruatıyla anlatmışlar.
Ve kadı hükmünü vermiş;"Bin dayak vurula..."
Hırsızın da zabıtalarında ağzı açık kalmış, nihayet içlerinden biri kadıya şöyle demiş;
"Kadı efendi sen ya sayı saymayı bilmiyorsun yada hiç dayak yemedin.":D

@Dizdar MERT

Kardeş, o bölgede sadece inişin başlangıcında keskin bir viraj var ama pedal çevirmeden güvenli bir şekilde inilebilir diye düşünüyorum, o virajdan sonrası zaten düz sayılır, yalnız yolun kenarında çok mıcır var, ayrıca asfalt üzerinde de yer yer deforme olmuş kısımlar var, onun için iniş sırasında boşsa eğer sağ şeridi kullanmakta fayda var...

benım hızım en fazla 70 küsürdü
daha fazlasını zorlamak ısterım ama sadece kask la degıl tüm emnıyet tedbırlerıyle olmak lazım kolluk dırseklık kalın pantolon falan

yalnız bazı arkadasların suratlerını gorunce nedense su parodı aklıma geldı
anlatmadan edemeyecegım

nejat uygur radyoda yemek tarıfı dınlıyor;
radyo : 300 adet deveyı alacaksınız kahve cezvesınde kaynarken cay kasıgıyla karıstıracaksınız :eek:
nejat uygur : yahu bu adam ya hayatında hıc deve gormemıs yada sayı saymayı bılmıyor .....

yada bız yanlıs bılıyoruz bısıklet denen alet aslında motorsıkletmıs :in:

ben bianchi sauk (mtb) ile max 68 km hız yaptım yokuş aşağıydı o da.

Km saati bazen şaşırabilir benim max 90 gösteriyor fakat gözümle gördüğüm hız 75.3 ankara atatürk bulvarı atakuleden aşağı inişte sedona 711 arazi lastiği ve üzerim aerodinamik değildi sadece biraz eğilip tam gaz pedal attım :] yol bisikleti ve uygun kıyafetle 90 rahat görülür orda diye düşünüyorum.

iki sene kadar öncesi istanbul başıbüyük deki komutanlıktan aşağı doğru inen yokuş da 87 km hızı gördüm ve rada yakaladım evet radara tekrar yukarı çıkmam gerektiğinde köşede ki ekip otosu bana hızı mı söylemişler di benim km 90 ı geçmişti zaten onlar sayesinde tekrar yokuş yukarı pedallamadan kurtuldum o an neler yaşadığımı anlatmam çok güç kaskımdan geçen rüzgarın sesi tekerlekteki hafif yamukluğun verdiği düşecek hissi frene dokunmakdan o kadar korkmuşdum titremekden eve geç gittim giderken iki kere beton mikseri tarafından ezilme riski atlattım

whistle tatankayla scooter motora tek elimle takıldım ibre 100 dedi bisiklet uçacak gibi oldu hemen bıraktım dümdüz yolda:S

• Beğen
Tepkiler: muratt35
55km/hız XC3000 birde km saati doğru çalşıtığını nasıl anlayacaz :)

• Beğen
kron xc2000 ile rüzgarlı düz yolda 42.1 ..yokuş aşağı 52.22 km..lastikler 2.0

• Beğen
sedona 781 2009 model arkadaşımla beraber kızkalesi yaparken gördüğümüz km/98.9 mersinliler bi,lirler töbank rampasını inişide vardır dişimizi sıktığımız kadar son gücümüzün bittiği yer

herkese helal olsun vallahi. yalnız hız yaparken aman dikkatli olalım bir süre sonra iş çığırından çıkabiliyor.
Bisikletim kron xc4000 lastikler schwalbe little albert 2.10

Yokuş aşağı 77.8 km/sa düz yolda 58 km/sa

• Beğen
@Mustafa İçdağ

hahahaha

Benzeri bende de var... Yer Belgrad, yokuş aşağı yollardan biri tam hatırlamıyorum, yıl 1996 veya 1997, zemin: arazi, orman içi, sürat 70 küsür... nasıl olur? : ön fren teli koparsa... Sonuç : yarık alın, patlak dudak, ağrılı çanak...

Geri