Arkadaşlar öncelikle yazdığım değerler şu mübarek günler hatırına söylüyorum DOĞRU değerlerdir. İnanıp inanmamak kişiye kalmıştır.
Bisiklet camiasından olmayan arkadaşlarla bu tür şeyleri paylaşırken deneyimleri olmadığından anlattığımız şeyleri normal olarak tam anlamlandıramıyorlar.
Evet bizim yerel tabirle biraz örkelendim bazı yazılanlara zira burada paylaşılan değerleri okurken ilk aklıma gelenler acaba bu sürati nasıl bir yolda hangi tür bir bisikletle ve hangi değişkenlere göre yapmış olduğudur.
Benim paylaşımlarımki değerler için de en azından ya sen ciddi misin bu rakamları nasıl bir yolda ne şekilde yakaladın? diye sorulması yönünde olabilirdi. Ama direk dalga geçme, işkembeden sallama, hayal gücü, şişirme vs. vs...
Evet katlanırla az ya da minik eğimini bilmiyorum en azından bisikletin pedal çevirmeden kendi kendine akmadığı bir yolda yani kendimce düz gördüğüm bir yolda kırmızı ışıkta önümde yer alan kamyonla aynı anda kalkıp kamyonun hava koridorunda tüm gücümle pedala asılarak çıktığım sürat:
55.35 km/s dir.
Diğeri ise bir yayla inişinde sadece inişteki mesafe olan 38 km yolun ortalaması olan 30.3km.s dir.
Hangi süratin hangi şartlarda yapıldığı bu forumda bisikletle haşır neşir olan insanlar tarafından sorgulanamıyorsa deneyimlerimizi paylaşmanın bir faidesi olacağını zannetmiyorum vesselam..