Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

Ben de geçen çarşamba günü, Marmaris Bördübet'te hafif eğimli yolda fitness bisikletimle aslan avladım.

Aynakolum 26/36/48.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Chant ve C.Biberci
Scudo
yokuş aşağı 58 km/s o hız bile korkutuyor:eek::eek:

Bir kaç ay önce Dürdane rampasından Gemlik'e doğru inerken uzun ve geniş araç denk geldi, şeytan dürttü tabi:D arkasında da güvenlik aracı vardı, onu sakince geçip tırın rüzgar tüneline girince en son 65km/sa gibi görmüştüm hatta hala kayıtlı km sayacımda bir ara düzenlerim mesajı.Sonra asfaltta dalgalanmalar olduğu için tedirgin olup sakince emniyet şeridine döndüm, şöyle birşey de var tırın arkasında sürekli frenleyerek gidiyordum belki zorlasam 75-80 yapılabilirdi.:rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Candan Biberci dümdüz yolda Katlanır bisikletle pedal çevirerek 55.35 km/S hız yaptığıma inanmıyor musun?

Yani yalan mı konuşuyoruz?

Km sayacım sigma 16.12 sts ve kalibrasyonu kusursuz. 28" başka bisikletin hatta yine sigma 16.12 sts sayaciyla yan yana giderken kiyasliyoruz kafa kafa aynı hızı gösteriyor.
Km sayaçlarini da iki gündür kullanmıyoruz.
Senelerdir farklı modellerde kullanıyorum ve bisikletteki gerçek hızın ne olabileceğini biliyorum.

TEKRAR SORUYORUM YALAN MI KONUŞUYORUZ ???

Ha bir de yine katlanırla bu sefer 46 diş aynakolla 38 km lik mesafeyi iyi oku 30.3 km/s (otuz tam onda üç) ortalama hızla tamamladım. ORTALAMA HIZ 30.3 km/s

TEKRAR SORUYORUM YALAN MI KONUŞUYORUZ ???

Milleti itham edeceğine azıcık pozitif ve bilimsel düşün. Acaba bu hızlar hangi şartlar altında hangi değişken faktörlere göre yapılmış olabilir diye düşün.
Yoksa düşünebilmek çok fazla marifet mi gerektiriyor @Candan Biberci

• Beğen
@Yusuf'san
Amma gömmüşsün be bilader
İftar yapmaya gerek kalmadı:)
İyi madem o zaman 56 yapıncada haber verirsin yalnız düz yol derken eğimsiz yoldan bahsetmektesin sanıtım yani 0..
%2 bile 7-8 km far ettirdiğini düşünürsek tabiki olur.
Bazılarına göre tırmanış olmayan her yol düz olduğuna göre sıkıntı yok 60-70 te yaptım der...

Yusuf kardeş katlanırla 38 km 30 üstü ortalama bence müthiş. Sporcuymusun bilmiyorum ama bir yol bisikletiyle bu sporu ciddi ciddi düşün derim ben

• Beğen
@Veliuyar
Stravamda kayıtlı Kapadokyaya Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu için gelen yarışçıların en iyileri 150 km de 35.6 ortalamaları tutturmuşlar. Yarı idmansız olduğunu düşünürsek katlanırla yol bisikleti arasındaki farkıda hesaba alırsak profesyonel olarak yarışlara katılabilir.

60 in üzerine nasıl çıkıyorsunuz benim bisiklet 28 jant max 56.8 yapabildim , acil taktik verin :D

• Beğen
@vatan
Biraz sehir icinden cikip sehirler arasi yollara ulasmak gerekiyor,gerisi kolay frene basmayin kendi gider.
Bu eski bir kayit ve 50 aynakolla yapildi,suanki 52 aynakolla daha musait bir yolda 80 in ustune cikmak hic hayal degil.Lafim size degil bunu herkese soyluyorum,bazi arkadaslar kendilerinin yapamadiklarini kimse yapamaz saniyorlar.Maximum hizin faktoru cok olur 85-90 a kadar kimseyi yadirgamam ama duz yolda 65 yapan 60 yapan adami kursuye cikartir alnindan operim. O yol duz degil arkadas !Screenshot_2016-06-11-23-01-50.png

Arkadaşlar öncelikle yazdığım değerler şu mübarek günler hatırına söylüyorum DOĞRU değerlerdir. İnanıp inanmamak kişiye kalmıştır.

Bisiklet camiasından olmayan arkadaşlarla bu tür şeyleri paylaşırken deneyimleri olmadığından anlattığımız şeyleri normal olarak tam anlamlandıramıyorlar.

Evet bizim yerel tabirle biraz örkelendim bazı yazılanlara zira burada paylaşılan değerleri okurken ilk aklıma gelenler acaba bu sürati nasıl bir yolda hangi tür bir bisikletle ve hangi değişkenlere göre yapmış olduğudur.

Benim paylaşımlarımki değerler için de en azından ya sen ciddi misin bu rakamları nasıl bir yolda ne şekilde yakaladın? diye sorulması yönünde olabilirdi. Ama direk dalga geçme, işkembeden sallama, hayal gücü, şişirme vs. vs...

Evet katlanırla az ya da minik eğimini bilmiyorum en azından bisikletin pedal çevirmeden kendi kendine akmadığı bir yolda yani kendimce düz gördüğüm bir yolda kırmızı ışıkta önümde yer alan kamyonla aynı anda kalkıp kamyonun hava koridorunda tüm gücümle pedala asılarak çıktığım sürat:
55.35 km/s dir.
Diğeri ise bir yayla inişinde sadece inişteki mesafe olan 38 km yolun ortalaması olan 30.3km.s dir.

Hangi süratin hangi şartlarda yapıldığı bu forumda bisikletle haşır neşir olan insanlar tarafından sorgulanamıyorsa deneyimlerimizi paylaşmanın bir faidesi olacağını zannetmiyorum vesselam..

• Beğen
Tepkiler: NomadCRY
Slick lastikli 29mtb ile 83 yaptığım halde yol bisikletiyle 72'yi pek geçemedim. Sebebi de mtb'de 44/11 varken, yok bisikletinde 52/12 olması. Rublem 12 yerine 11 diş olsaydı muhtemelen 90'ları zorlardım. Fakat yokuş aşağı yapılan süratin bir anlamı olmadığından ve 28-12t ruble'de dişli oranları birbirine daha yakın olduğundan grup sürüşlerinde ideal kadansı yakalamak daha kolay oluyor.

az önce 62 yaptım şuan evde dinleniyorum

@Murat.Bagci
el clásico:D

en son 64426278kg lik bisanımla yokuş yukarı çıkarken 120km yi gördüm yokuş aşağı garminimin (evet bisanın üstündeki garmin.) kısa devre yaptığını gördüm 999km deen sonrsına devreleri garminceğizimin (hemde çakıyla)

Geri