@ilkerarslan
bi kere motosiklet başka bişey bisiklet başka, hıza göre kıyas etmek isterseniz uçak var o da bambaşka, hiçbirinin keyfi bi diğerini tutmuyor. bende size anlayamadığınız konularda yorum yapmamınızı öneririm, şöyleki; hız yapmak insanlar için bi fenomen, öyle ki bazı denemelerde hayatlarını bile riske atmaya değer. eğer biri bunu yapıyorsa en az iki nedeni olmalı, ya gerizekalı, ya da ne yaptığını biliyor ve aldığı haz karşısındaki riske baskın geliyor. dışarıdan bakınca anlaşılamayan bir şeyler olabilir, anlamadığımız bi felsefe ya da anlaşılmaz bi kitapta olduğundan farklı birşey yok burada, anlayamadığımız bir duygu var sonuçta. ama mesele hız olunca mutlaka aklı selim biri çıkıp bu şuursuz hız tutkunlarına doğru yolu göstermeli diye düşünüyor insan
"doğru" bir tane değil malesef, eğer siz güvenli bi sürüş tarzını benimsiyorsanız saygı duyarım, sizde aynısını yapın, kimse aynı olmak zorunda değil.
şahsen kendime saygım var, hatta içimdeki çocuk sürekli, "yol müsait, yapıştır abi" diyor sırf o yüzden, şimdi tüm bu heyecanı bi yere bırakıp, kabul görmek için uyumlu olmaya gerek var mı ?
kendi limitleri ölçüsünde sürat yapıp da sevmeyecek insan olduğunu sanmıyorum, siz de hız sevmediğiniz halde yinede konuyu merak edip girmişsiniz ama
bu arada bende 100-110 km/h arası bişey yapmıştım bisikletle, rüzgarsız, aşırı eğim,asfalt, 26x2.20, cateye kmh saati vardı, calibrasyonu yapılmıştı ama yinede sapmalar olabilir, kullandığım kmh ekranına göre. bence baya keyifliydi, biraz da korkutucu haliyle, 18 yaşlarındayken. ama ruh hastasının biri pejo minubusle o hızda arka lastiğime kadar yanaşıp yoldan çekilmem için zorlamıştı (yol boş olduğu halde), o hızda kenarda ki mıcıra çıksam zaten biterim, olduğum yerde kaldım ve bişey yapamadı. kolay kolay unutmayacağım enstanteneler, adrenalin sevmiyo olsam zaten gider isveç'te finlandiyada falan yaşardım
adrenalin severlere intihara meyilli kişilik gibi davranmayın, çünkü o dışarıdan bakanın gördüğü, içeride başka bi dünya var.
kazasız belasız sürüşler...