Scudo Sports

Bisikletinizle ulaştığınız en yüksek hız

@Lisaju

abim dikkat et amaç hız değil
altımızdaki araç bisiklet bununla yaptığımız 70 kilometre hız bile yeterlidir

he hız yapıcam diyorsun saygıyla karsılarım ama hızını kanıtlamak içinde canını risk e atmaya gerek yok şekil (a) senden bi sonraki mesaj yazan arkadaşın örneğinde olduğu gibi karsıdan hanzonun teki çıkarda ya duramazsan
bence bi kere daha düşün bu hız meselesini derim

Scudo
55 km yapmıştım o da yokuş aşağı. korktum bıraktım .kaskım filan da yoktu. bisiklet yeni almıştım o zamanlar frenlerini kontrol ediyordum :)

sedona borlamla 21 vites vidalı ruble 70.3 km yi gördüm artık pedallara basamıyordum. Şimdide amacım 11'li kaset ruble ve 48 li bir aynakol takmak (bu arada Manisada oturuyorum mevlanadan aşağıya doğru yaptım bu işi)

VE 75.8 km aynakolu alıyorum haftasonu bakalım ne farkedecek. Resim eklemeyi hala öğrenemedim yardım edermisiniz.

2 yıl aradan sonra bindiğim bisiklette dün düz yolda Sedona 711v (Kalın-dişli lastik) ile 45.9 km yaptım :D sizce iyi bir başlangıçmıdır?

ben amortisörlü Bisan fokker le baya bi hız yapmıştım..Km saati yok atmak gibi olmasın ama 100*110 varmıştır hızım...

Rampa çok dik ve uzundu..Bisikletin üzerinde dik duramaz oldum yattım bisikletin üzerine...

Bisiklet dengeyi baya yitirir oldu..Tekerler wuuuw diye tuhaf sesler cıkarmaya başladı..Kulagımın arasından ıslık sesleri geliyor,Gözlerim yolu seçemez oldu...Frene dokundum çok hafif..Bisiklet yalpaladı...

Ön arka çok hafif dokundum baya yalpaladı ama durdurabildim...

Yüksek hıza çıkması kolay ama durdurana kada canım cıktı...En ufak bir frende yalpalıyor bisiklet..

@Gökhan Atalay
Açık hava olunca çok yüksek gelmiştir :)

110 la giderken arabadan dışarı kafanızı çıkarmayı deneyin mukayese daha kolay olur ;)

@Gökhan Atalay

Arkadaşım yanlış anlama o dediğin bisan fokkeri ben şimdilik idareten kullanıyorum ve o bisikletle sadece bir kez çok dik bir rampadan aşağı saldığımda 50 gördüm ki rampa gerçekten çok dik ve uzundu... Yani o bisikletle 50 km bile zor ve tehlikeli, ben 50 km giderken bisiklete güvenmediğim için hafif frenlerle bisikleti yavaşlattım dediğim gibi Bisan Fokker 100 km değil 50 km de bile tehlikeli bir bisiklet sana önerim Benim de ileride yapacağım gibi iyi bir bisiklet alıp bisan fokkerını sadece kısa mesafelerde ve çok bozuk yollarda ikinci bisiklet olarak kullanman...

110 filan yoktur ama en az 85-90 vardır..motorsiklette kullanıyorum..o yüksek hızın nasıl oldugunu bilirim..

O dimdik ve upuzun rampada en az 80..Pedal boşa döner oldu..Cantlardan ıgıltu geliyordu..O haldeyken dahada bıraktım 2 km filan gittim rampa çok uzundu. baktım olmayacak hafif fren koydum...

uğur kardeş siz 50 km görmüş olabilirsiniz...Bu insanın kondüsyonuna kullanışına bağlı..

Altında yol bisikleti olupta beni fokkerle geçemeyen dolu...Mobiletlede yarıştım ve geçtim...İlk 150 metrede mobileti geçtim ama ardından vınn o yanımdan geçti.

17 yaşındayım 12 yıllık deneyimim var...Bisiklet üzerinde birçok tecrübeye sahip oldum..Çok kaza atlattım...Allaha şükürler olsun ağar kaza yapmadım..En fazla diz kapagım kanadı...

Hatta birkeresinde ince patika gibi yolda ağaçların arasında yol ipince ve bisiklette giderken ağaçlar kafama deyiyordu..Arkamda arkadaş geliyordu bisikletle..Yolu çok iyi bildiğim için arkamdaki çocuga dönüp bakayım dedim..Yolda pek fazla taş yoktu yumruk kadar ufak tefek taşlar vardı..Arkamı döndüm tam bakarken bir anda bisikletin ön taraf büyük bir taşa çarptı be sıçradı ardından ne oldugunu anlamadan ön teker yere düşünce arka kalktı çalıların araya girdim..Cebimdeki telefonda müzikte çalıyordu bir değişik geldi kulagıma müzik..Baktım yaşıyorum...Gülüştük baya :)

O taş orada yoktu birisi geçerken koymuş galiba hergün geçtiğim yol diye güvenip bastım o taşlık yolda...hızım 20 km varmıştır..O yolun fotografını çekip siteye koyacagım süper bir yol..İnsanın araya giresi geliyor.

@Gökhan Atalay

Kondüsyonuna bağlı derken? ben 50 km den fazlasını Bisan Fokker la yapmam çünkü bisiklete güvenmiyorum dedim... en yüksek hızım 50 km demedim...22 yaşındayım ve 17 yıllık deneyimim var benimde...rampa aşağı kondüsyon pekte belli olmaz düşüncesindeyim ben... Neyse arkadaşım sana tavsiyem bisikletine fazla güvenme ve kask kullan...

@Gökhan Atalay

Şimdi anlaşıldı.

Hayatta başarılar dilerim.

@Gökhan Atalay

Ne de olsa atmak bedava sen biraz daha düşün 110'dan 85'e inen,
85'ten 50'ye de iner

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
en yuksek suratım 65 2 amortisörlu bısıkletle ve jant kapakları vardı agırdı beya bısıklet...

@Ufuk Sarıcık

Arkadaşım, yanalış anlamayın ama yineleyerek söylüyorum bende idareten Bisan Fokker var çift amortüsor avatarımdaki... ve 50 km bile bu tür bisikletler için çook diye düşünüyorum... Ben o bisikletle Babaeski - Sarpdere (dupnisa mağarası ) yaptığımda 110 km bir günde, o yollarda uzuun ramplara var o rampalardan birinde 50 ye kadar bıraktım bisikleti tabii sonrasına izin vermedim... size tavsiyem iyi bir kilometre saati satın alıp doğru kurulumunu yapmanız... Yani bisikletle hele düz yolda bisan fokker vb ayarda bisikletlerle yapabileceğiniz ortalama hız 20-25 kondüsyon iyiyse 30-2-40 arası değişebilir... herkese kazasız belasız bol pedallı sağlık dolu günler diliyorum...

@Gökhan Atalay

bende rampa aşağı o kadar hızlı iniş yaptımki kesin 120 yi geçmiştir dedim! merak ettim! hız göstergesini taktım aynı hızı yaptım ama mağlesef 57km hızı geçemedim; ayna kolun 38 li ve arka dişilinin 14 lü olmasındandır belki ;demekki bisiklet üzerindeyken bize daha hızlı geliyor:Arabada ise 60 km hızı çok yavaş gibi görürüz,bisiklette ise daha hızlı görürüz.

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
@lizardking

yokuş aşağı mı gittiniz? düz yolda gittiyseniz bisikletinizin ayna kolu kaçlıdır ve arka dişlisi kaçlıdır? merak ettimde.

Arkadaşlar arttıran yok mu? şu sürat işi gittikçe komik bir hal almaya başladı... Sağlam bir bisiklet ve iyi kaliteli bir kilometre saatiyle hızınızı ölçün bakalım 60 km kaç kere görebileceksiniz...:) ha Profesyonel arkadaşlarıma lafım yok , sadece arttırım yapanlar denesin ...

bende kayseri talas şelalesinden bayır aşağı 80km/s gördüm mükemmel bişey hız bir tutkudur...

Geri