Scudo Sports

Bisikletle İran - Pakistan - Hindistan

Fotoğraflar birbirinden güzel. BU geziyi yavaş yavaş sindireceğiz galiba. Uzak diyarlardaki çabanız ve insanlarla kaynaşmanız övgüye değer.
Umarım diğer fotoları en kısa zamanda görürüz.
Bu emekleriniz için bir kez daha seni ve eşini kutluyorum.
Esen kalın.

Scudo
@abrean

Sevgili Abrean,
Senin şahsında destek mesajı yazan ve iyi dileklerde bulunan tüm dostlara teşekkür ederim.
Foruma uzun süredir vakit ayıramıyorum. Bu gezinin fotoğraf ve videolarını bekleyen dostlardan da gecikmeden dolayı af diliyorum.
You tube a yüklediğim bir video ile yeniden dönüşümün başlangıcını yapmış olurum umarım.

Selamlar.

(link)

sizleri kutluyorum büyük bir azim ve özveri ile bitirdiniz ellerinize pedalllarınıza sağlık ayrıca bisiklet sporu icin sponsor olan kurum ve kuruluşlarada teşekürler hoşcakalın

Sevgili İnci ve soner,
Yaptığınız gezi çok cesurca ve macera yüklü.
Hele bunu eşli olarak yapmanız Türkiyede bir ilk sanırım.
Sizleri tebrik ediyorum. Yürekten kutluyorum.
Yolunuz açık olsun...

@coşkun ayaz

Sevgili Çoşkun,
Yürekten tebriklerine , yürekten teşekkürler.
Yolun(m)uz hep açık olur umarım.
Selamlar

@necod

Teşekkür ederim.
Gerekli şartları oluşturmak için gerçekten azim ve özveri ile çalıştık. Ancak ilk pedal döndükten sonrası , yaşadığımız aksiliklere rağmen , dünyanın her yerinde iyi insanlar olduğunu ispatlayacak karşılaşmalar ile bir şekilde çözüldü.

Böyle uzun soluklu ve külfetli geziler için plan yapan arkadaşlara acizane tavsiyem "uçağın en çok yakıtı kalkış sırasında harcadığını unutmasınlar" başlangıca kadar çok zor gibi geliyor , ancak şimdi bizde sizin gibi ( bir rüya yı seyreder gibi ) kendimizi seyrediyoruz fotoğraf ve videolardan.

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: evrimyigit
Ağrı dağı yamaçlarında, Türkiye den çıkmak üzereyken çektiğimiz kısa video.
Daha ilk günden çok rüzgar alıyoruz. Olsun hayatımızın yolculuğunda ilk gün hiç moralimiz bozulmuyor.

İlk gün olduğundan bisiklet daha da bir yüklü ve büyük görünmüş.

İran ın Tebriz ve Astara şehirleri arasındaki yüksek dağ geçidinin bir bölümünü oluşturan tünelin içinde yaptığımız çekim.

Tünelin içinde solumuzdan geçen araçlar kadar sağ tarafata görünen su kanalı ile , pedal seviyesine denk gelen kaldırıma çarpmamak içinde dikkat etmek gerekiyordu. İçerideki kirli hava da başka bir zorlayıcı durum.

Yaklaşık 1 km kadardı tünel. Buraya kadar 50 km kadar çıkmıştık. Tünelden sonra da 40 km kadar indik. Dağın güneyi ( çıktığımıztaraf )hafif ağaçlık, indiğimiz kuzey tarafı ise ( dağın hazar denizine bakan yüzü ) karadeniz kadar yeşil ve ormanlıktı.

Daha önceki mesajlarımda anlattığım düşme olayıda bu inişin son km. lerinde başımıza geldi. 3 aydan fazla olmasına rağmen hala dizimin üzerinde duramıyorum yerde. :(

Hocam, videoları ve fotoları inanın ağzım açık izledim. Hatta elimle ağzıma alttan destek verip fotolar daldııııııımm gittim... Hala oralardayım...
Bu ne emek, bu ne cesaret, bu ne sabır.... bu (ne kadar çok patlak)...:) :)

Güzel anlatımınız için de sonsuz teşekkürler.

Seni destekleyenlere biz de teşekkürümüzü sunuyoruz:
Ana destekçilerimiz
Bursa Nilüfer belediyesine, Aslı bisiklete ( sedona )

Değerli katkılarından dolayı
Yeşil bisiklete, Türk hava yolarına,

Kişisel olarak destek veren tüm dostlara ve iyi dileklerini esirgemeyen bisikletseverlere

teşekkürü borç biliriz.

İnci Sarıhan
Soner Sarıhan

• Beğen
Tepkiler: Gürsel A.
@Mesut Girgiç

Mesut abi önemli bir konuya değinmiş, umarım bundan sonraki turlarınızda da , en az bu turdaki kadar destek alırsınız...

videoları izledim, oldukça kaliteli ve insana apayrı bir tat veriyor, tanıdığı sevdiği kişilerin başardıklarına böyle şahit olmak...
fotoğrafların, videoların, maceranın devamını dörtgözle bekliyorum...30 kasıma az kaldı :rolleyes:

@Mesut Girgiç

Sevgili Mesut hocam,

Güzel mesajınız için çok teşekkürler.

"Ağzınız açık" izlediğiniz fotoğrafları çektiğimiz yerlerde, biz ağız burnu kapalı , hatta maske ile sürmek zorunda kalmıştık. :)

O uzun metin içinde destek konusundaki yazdıklarıma dikkatiniz de önemli.

Bu tip turlar için bireysel kullanıcıyı( hiçbir karşılıkda beklemeden ) belirli endişelerden, giderlerden kurtaran böyle firmalarımız, kuruluşlarımız olduğu için gerçekten bende gurur duyuyorum. Umarım bisiklet sporuna yaptığımız katkı verdikleri desteğin karşılığı olmuştur.

@Fatih Özgenlik

Sevgili Fatih ,
hocamızın dikkati sende de hayli mevcut. Beraber yaptığımız Bursa gezsinden sonra yediğimiz köfteler sırasında , duygu ve fikir paylaşımı yaparken , karşılıklı olarak olumlu yönlerimizi de modelledik sanıyorum.:D

Hatırlar mısın ( elbette hatırlarsın , lafın gelişi ) Fatih cim. Seninle tanışmamızdan Erden abi ( Eruç ) nin bir sunumu sırasında olmuştu.
Şimdi benzer bir sunumu 30 kasımda "Dogader" salonunda de biz yapacağız.

Pakistan - Hindistan sınırına yaklaşırken neredeyse Pakistanın tamamında gördüğümüz kötü yol koşullarına örnek bir yer.

Yolda kokudan ve tozdan dolayı maske kullanmak zorunda kaldığımız yerler olmuştu. Ağustos ayında çevredeki pisliğin nasıl koktuğunu tahmin edersiniz.

@Soner Sarıhan

Hocam valla lastiğiniz o yollarda az bile patlamış.. :)

Ayrıca yoldaki trafiğin akış yönü de (sağ dan gidiş soldan dönüş) olayı biraz çorba olmuş gibi. .yoksa gecenin bu saattinde benim canım mı çorba çekti acaba... :rolleyes:

Bizi pakistan sınırına kadar götürdüğünüz için gerçekten çok teşekkürler. :) :) :)

@Mesut Girgiç

Çok doğru bir tesbit Mesut hocam.
Hem patlaklar.:(
Hemde geçişler konusunda.
Pakistan ve Hindistan eski İngiliz sömürgesi olduklarından gidiş yönü bize göre ters.

Buradaki ineklere de çok acımıştık gördükçe. Hayvan bilse 30 km ilerde,hindistan da "Tanrı" muamelesi göreceğini.Sınırı ne yapar eder geçerdi herhalde.
Daha yolda fil, maymun ,tilki, kobra vb. gördük ki nasıl anlatayım bilemiyorum.

Hindistanın "dal" adındaki mercimek çorbası meşhur. Tarifini aldım bir gün yaparım size bu mesajınızı hatırlatarak. :)

Sevgili Soner ve İnci.. Müthiş maceranızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler..Herhalde yaşam boyu hatırlanacak deneyimlerinizin başında gelecek bu geziniz.. Daha sonra yapacaklarınız da olacaktır tabii ama bu ilki olduğu için ayrı bir yeri olacaktır sanırım..
Sevgiler..

@msd_57

Sevgili msd_57
Gerçekten öyleydi. :eek:
Ancak belirtmeliyim ki biz hâlâ gitmişiz - gelmişiz , bu yolculuğu yapmışız gibi hissetmiyoruz. Fotoğraf ve videodakiler başkaları gibi geliyor. :)

Bu sanırım "gitmek virüsü" dediğimiz hastalığın belirtilerinden biri olsa gerek.
Başka yerlere gitmek , maceraya atılmak duygusu böylece kesintisiz devam etmiş oluyor.

Selamlar.

@gürsel

Sevgili Gürsel abi,
Kesinlikle unutmayacağımız anlar kaydettik hafızamıza. Bu ilk turun yeri ayrı olmakla birlikte, bu tura bilgi ,tecrübe , moral ve malzeme desteği sağladığın için senin ve Yesilbisiklet'in yerinin ayrı olduğunu belirtmek istiyorum.

Selamlar

yaw tamam gec kaldim biliyorum ama sonbahar ortasina kadar koydeydim :D

fotograflar yok olmuuuus :( macerakolik'te ne iran ne pakistan ne hindistan var! burda da 6. sayfaya kadar geldim ama Serkan'in ekledikleri disinda birsey yok :( Ironman'in ekledigi videolari da goremiyorum! Sorun benim browser'da mi acaba? :eek:

@bikergrrl

Ouu merhabalar efendim,
Bütün yaprakları sarartıp , her birinin yere düşüşünü görmeden dönmediniz demek. Şehrin trafiği, havası, insanları çekilir mi şimdi dimi ? :)
Hoşgeldiniz tekrar.

Video linkleri çalışıyor şu anda, fotoğraflar ise 15. sayfadaki 147. mesaj ve 17. sayfadaki 165. mesajda, bende de yaklaşık 6000 tane daha var. :)

Macerakolik ise tamamen yenilendi , yakında yeni yüzü ile yayında olacak.

Selamlar.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Özgenlik
eheheh vallahi oyle oldu :D

baktim tum fotograflara! Videolara da birazdan baslayacagim, ama HARIKA bir gezi olmus :) pedaliniza saglik!!! Sayenizde ben de Iran'la Pakistan'a geri dondum.. Yahu pis mis ama ozlemisim Pakistan'i :D

en kisa zamanda Bursa'da kalan 5900 fotografi gormek dilegiyle!

Yazılarınızı takip etmiyordum ama artık takipcinizim. Bundan sonra yazılarınızı yakından takip edeceğim. Süpersiniz Başarılarınızın devamını dilerim.

Geri