Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle kilo verir miyim?

1 aylık ramazan ayında 81 kilodan 75 kiloya geriledim. Sadece iftarda ve sahurda yemek yedim. Ekmeği max 1 ince dilim olacak şekilde tükettim bazen hiç ekmek tüketmedim. günlük mesafe öyle çok değil 5 km tırmanış, 5 km yokuş aşağıya yardırma :) Susuzluk zorladı fakat boğazı tutabildiğinizde bisiklet ile birleşince güzel sonuç veriyor.

Scudo
Bacak kası vücuttaki en büyük kas grubu yani düzgün çalıştırdığın vakit kalori harcama konusunda sağlam yardımcı olur. O büyük kas grubunu geliştirirsen daha da fazla enerji harcar elbette.
Yarışlarda en büyük bacak kasına sahip olanın bir dezavantajı da harcadığı fazladan enerji oluyormuş zaten :) O kocaman kocaman kaslı adamların günlük kalori ihtiyacı da oldukça yüksek, kasları gelişmiş olduğu için normal insanlara kıyasla çok daha fazla güç tüketiyorlar haliyle.

Düz yolda, sahilde lay lay lom sürer ve yediğine dikkat etmezsen bir faydasını göremeyebilirsin. Ancak biraz daha performanslı sürer, kaslarını biraz yormaya zahmet edersen veya yormaktan yorulmaktan korkmazsan yemeğine az bir şey dikkat etsen bile faydasını görürsün emin ol.

ramazan başından beri işe bisikletle gidip geliyorum (7,5+7,5=15 km) ayrıca sadece iftarda yiyorum oda pilav varsa sıfır ekmek pilav yoksa 2 dilim ekmek yada pide sahurda ise hiç birşey yemiyorum sadece su içiyorum toplamda 2 kilo vermişim. Demek ki sürdüğüm bisiklet yetmiyor bünyeme zaten 1 öğün yiyorum ... (Not: senin metabolizman hızlıdır sana yetebilir birazda kişi ile alakalı)

• Beğen
Tepkiler: historiyst
Bir buçuk yıllık bir süreç içinde, beslenmede yalnızca şekeri ve ekmeği azaltıp haftalık toplam yüz kilometre civarı sürüşle doksaltı kilodan 82 kiloya indim. Düzenli kullanılması halinde bisikletle sağlıklı kilo veriliyor.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Cevap basit. Yediklerinizi kontrol altına almazsanız hi bir şey sizi zayıflatamaz.

@mtb_rider Çok ahım şahım dikkat ettiğimi söyleyemem sadece şeker kullanmıyorum (tatlı çikolata vs hepsi dahil) onun dışında ekstra bi diyet uygulamadım her zamanki gibi yedim koşu + bisiklet yaptım 92 den 80 e düştüm

• Beğen
Tepkiler: seomam
Mayıs 2017'de, 71.5 kg iken, tekrar döndüm yol bisikletine.Beslenmeme kesinlikle dikkat ederim, günlük min. 2 litre de su içerim. Şu an tam ağırlığım 61.Daha da düşüyordum hatta ama artık tamam dedim.Bu arada beslenme konusunda, beyaz ekmek asla yok, şeker asla yok.Neyse, kısacası evet, çok da güzel veriliyor, bisiklet ile.

• Beğen
Tepkiler: Kerim KOÇAK
şeker ve ekmeği tamamen hayatımdan çıkardım 5 ayda toplam 1000 km bisiklete binerek 12 kilo verdim. 94'den 82'ye indim, boyun 1,79. yemeği kontrol altına almadan bisikletin tek başına işe yaraması oldukça zor :/

Yemek düzenim bozuk bisiklet aldım hala bozuk fakat en son eve gittiğimde 5 kilo vermiştim ve şu an biraz daha verdiğimi hissediyorum. 1 ayda yaklaşık 100km yaptım. Şu an tek sorunum bacaklarım kas yaptı sanırım. Beli bollaşan panralonun bacakları sıkmaya başladı

@mahden
Elbette sadece sporla kilo vermek mümkün değil..
7500 kcal=1 Kg yağ = bisikletle 15 saat sürüş = 375 km eder..
Kullandığınız bisiklet 1000 km toplam da diyetinizde hiç bir değişiklik yapmasaydınız 3 kg verdirirdi..

The sugar adın da bir belgesel var bunu izleyin. izlerken bile kilo verdiğinizi hissedeceksiniz. 10000 km bisiklet sürmeye eş değer bir film nerede hata yaptığınızı anlarsınız

Google a "the sugar" yazın en başta çıkıyor

@Decsan hocam haklısınız matematik konusunda lakin ben şeker yerken şeker bağımlısıydım kesmeseydim her 10 km de yeni bir bar tıkardım ağzıma orada da matematik hesabı iflas ediyor:)

@Decsan

bir de şunu ekleyeyim yaz turumuzda 6 gün / 500 km sonunda 2,7 kilo verdim, rejimime dikkat ederek (sadece bira eklendi rejime:))..

Hafta sonu (Cumartesi +Pazar) Batum Fatsa arasında 32 saat 534 km yol yaptım 20bin kalori üzerinde ve yaklaşık 3 kilo vermişimdir. Sağlıksız ancak bazen en kestirme yoldur bu Yılda bir kaç kez yaparım. Vucudu şaşırtmak lazım... Onunda suprizlere ihtiyacı var....

Konu kilo vermek olarak açılmış ama önemli olan yağdan verip kas kütlesini arttırmak olmalı hem performans açısından hem sağlıklı ve fit olma açısından hem de konforlu yaşam ve sorunsuz yaşlılık geçirme açısından

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Kilo vermekle kastedilen yağların erimesi ise sadece bisikletle bunu yapmak zordur. Çünkü spor yaparken yağ yakmak için kalp hızınızı 100-140 arasında tutmanız gerekir. Bisiklet sürerken zaman zaman rampa ile karşılaşırsınız nabzınız 180 i bulur zaman zaman düz yolda gidersiniz pek bir nabız artışı olmaz (ya da yokuş aşağı gidersiniz). Yani bisiklet sürerken yağ yakmak için gerekli olan düzenli bir nabız aralığı sağlayamazsınız. Yağ yakmanın en iyi yolu nabzınızı belli bir aralıkta tutarak yapacağınız tempolu yürüyüştür.
Bisiklete diyeti eklerseniz kilo kaybı elde edebilirsiniz, yoksa yalnız başına olmaz.

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@SEL PERUzun rota oluşturup kilo verebiliriz şehir içinde ufak sürüşler yüksek efor gerektirmediği için çok bir faydası olmaz açıkçası spor olarak binersek kilo verebiliriz yol/dağ bisikletiyle ama keyif için binersek yağ yakımı rotaya km ye eğime süreye göre değişebilir yüksek nabız için roller yada Trainer öneririm çok kısa sürede kan ter içinde kalıyorum 1 saatin üzerine çıkamadım henüz :)

@CaRviLLEBisikletin yanında koşu kilo verme de çok etkili diğer kasları da çalıştırmak için fitness yada yüzme tercih edilebilir

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Şunu anlamıyorum hocam,bir grup bisiklet sürenler için enerji ihtiyacı yüksek olur,o yüzden karbonhidrat takviyesi gereklidir diyor. Diğer grup karbonhidrat almaya devam ettiğin sürece yaptığın sporun zayıflamaya etkisi yoktur diyor,ne etsek bilemedim. :) Yeterli karbonhidrat bulamayan vücut,kas yakımına geçer diyor.Bende benzer şeyler biliyorum.Vücut öncelikle glikozu kullanır,bu çok çabuk tükenir.Sonra karaciğer ve kaslardaki glikojen glikozlara çevrilir.Buradaki kilit nokta, biz protein,aminoasit kaybetmeden, karbonhidratlardan sonra nasıl yağ yakacağız?Ortalama 30kmlik bir yol için, nasıl bir beslenme gereklidir,yola çıkmadan önce,yolda ve yoldan sonra?

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
Geri