Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle kilo verir miyim?

@Raptor8 sabah aç karnina (kahve icilebilir) 30 kmlik yolu 1.5 saatte alirsaniz guzel yag yakarsiniz. Anahtar yavas surmek, 20 km/h ortalamayi hedefleyin. Hizli surerseniz karbonhidrat yakmaya baslarsiniz.
Vucudu cok zorlamayacaksiniz ki yag yaksin. Zorlamaya basladiginiz an depodaki karbonhidratlari yakmaya baslar.
Mantik basit; Karbonhidrat hizli bir sekilde yakilip enerjiye donusur. Yag ise yavas bir sekilde yakilarak enerjiye donusur. Bunu vucudunuz ayarlar. O an temponuz hafifse, vucut yagi yakarak yavas yavas enerji kazandirir vudunuza. Eger temponuz hizliysa, vucut yagdan gelecek enerji ile ceviremez degirmeni, karbonhidrat yakmaya yonelir.
Yavas surun, uzun surun.
@SEL PER in de yazdigi gibi

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Doğru noktaya değindiniz hocam, glikoz hızlı bir şekilde enerji verir.Çabuk biter,sonra enerji ihtiyacı gene yüksek tempoda gelince hemen ardından glikojenler yıkılır ve glikoz olur.Onlarda tüketilir.Bundan sornakinde vücut ya yağ yakacak ya protein yakacaktır.Eğer acilen enerjiye ihtiyaç varsa yağ yakımı uzun sürecek bir işlem olduğundan,proteinden aminoasit elde edip veya hazır amino asitleri tüketime geçecektir.Buda kasların temel ihtiyaçları olan aminoasitleri azaltacak ve protein ihtiyacı doyacağıdnan kas yakımı meydana gelir.O zaman youtubede gördüğümüz ve yarışçılar bahsettiği, karbonhidrat bombardımanları,biz zayıflamak için sürenler için çok önemli değil.Sakin ve uzun sürüşler önemli. Aslında bu konuyu biliyordum ama neden yağdan proteine geçildiğini siz söyleyince hatırladım.Lise biyoloji sağolsun. :=)
Şu beslenme olayınada bir açıklı getirebilsek güzel olacak.

@Raptor8

Bisiklet uzerindeki her 1 saat icin 30 gr karbonhidrat oneriliyor. Fakat bunu bar, jel gibi urunlerden degil de muz, kuruyemis, yer fistikli bar veya en olmadi koladan karsilamak (kola şekere doyurur) cok daha mantikli bizim icin. Ev yapimi barlar olabilir, forumda tarifleri de var :)

@Serkan Mıstınoğlu
Peki bunları yemesek ve gene aynı şekilde yavaş ve istikrarlı bisikleti süresek ne olur?Halsiz hissetince ufak bir çikolatayla geçiştirsek mesala.
Yani kahvaltı,ara öğünleri yemekleri düzenli yiyip,sadece spor için şekeri minumuma çeksek mesala?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ölmeyecek kadar yiyip, pedala devam edersek bunun uzun vaadede vucuda iyi gelecegini sanmiyorum o_O

Bu tip "hicbir sey yemedigimiz ve uzun saatler bisiklet uzerinde kaldigimiz" surusler vucuttaki tum depolari bosaltiyor ve eve dondugumuzde fena halde halsiz hissetmemize sebep oluyor. Bu yorgunluk kas yorgunlugundan cok, vucudun besinsiz, gucsuz kalmasi yorgunlugu oluyor. Tecrube etmisligim var, kolunuzu kaldiracak haliniz olmuyor, tamam kilo da veriliyor ama israrla devam edilirse birkac gune zaten hasta eder, bagisiklik sistemini zayiflatiyoruz sonucta hicbir sey yemeyerek.

Amacimiz, tek seferde kendimizi asiri zorlayip kilo vermektense, sabirli bir sekilde ve abartmadan, vucudu bitirmeden zayiflamak olmali. Surus sonrasi eve dondugunuzde yorgunluktan ölmüş ve çok gucsuz hissediyorsaniz gereginden fazla zorlaniyorsunuzdur (tamam boyle antrenman yapilmasi gereken gunler de var ama su an konumuz zayiflamak) Eve dondugunuzde kendinizi 1 saat daha bisiklet surebilecek dinclikte hissetmeyi hedefleyin.

Sorunuzda sanirim kas yikimi konusu da vardi ama o konuda benim de kesin bilgim yok, hic girmedim :islik:

@Serkan Mıstınoğlu Aç karnına kahve demişsiniz mesajınızda Serkan bey. Yağ yakmaya nasıl bir etkisi oluyor acaba?

@EnginK. Yanlis hatirlamiyorsam bir arastirmada denekler 2 gruba ayriliyordu, ilk grup hicbir sey yemeden 1 saatlik sabah sporu yapiyordu ve yaktigi yag bir sekilde ölçülüyordu. (Ölçümün nasil yapildiginin detaylarini hatirlamiyorum ama sanirim vucudun belli bolgelerinden doku ornekleri aliniyor olabilir)
İkinci grup ise mideyi harekete gecirecek cok ufak bir kahvalti sonrasi 1 saatlik sabah sporu yapiyordu ve bu grubun da yaktigi yag miktari olculuyordu.

Bu iki grubun yaktigi yag miktari kiyaslandiginda ikinci grubun daha fazla yag yaktigi gozleniyordu. Cok mantikli da bir aciklamasi vardi fakat tam olarak hatirlayamiyorum ifadeyi :naslyany:

Yani amac midenin sadece calismasini saglamak. Kahve de spor oncesi harika oluyor :D

Tabiki hocam hiçbir şey yemeden spor yapılmaz,ne istek kalır ne şevk. :) Demek istediğim diyetimize devam ederken bunu sporla desteklemek.Zayıflama derdi olmayan birisi, zevk için veya yarış için bisiklete binecekse,ona göre karbonhidrat alıyor.Bizim onlar gibi karbonhidrat tüketmeyerek,lakin vitamin ve mineralleri dengelerek,orta toklukta bir karın ile bisiklet sürsek daha iyi sonuç alınmaz mı?Mesala seni baz alalım,tura çıktığında yanında kaç adet kaç çeşit çikolata vs alıyorsun?Turdan önce ve sonrasını baz alırsak ne kadar glikoz tüketiyorsun?İşte bizde onun yarısı kadarını alırsak daha hızlı zayıflanır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
O gun nasil bir antrenman yapacagima bagli, yanima aldiklarim. Eger evde muz varsa mutlaka bir tane alirim. Eger uzun bir tura cikacaksam (100+ veya 200+) yanima tum tur yetecek kadar yiyecek almamin imkani yok, sadece ufak atistirmaliklari aliyorum, 4 saatte bir mola verip birseyler yiyorum (duzgun bir öğün yiyorum) Bunun disinda orneklendireyim. Yag yakma antrenmanlari yapmistim bir donem, 1 - 1.30 saat cikiyordum, kahve icip cikiyordum ve yanima birsey almiyordum. İlk kez denemistim bu tip antrenmanlari ve iyi sonuc aldim, ise yaradilar yani. Bir hafta boyunca her gun bu antrenmani yapsaniz bir haftanin sonunda terazi 1 veya 2 kilo oynayacaktir :harika:

Grup surusu oluyor mesela hafta sonlari. Yanima 2-3 adet tadimca ve bir muz alirim. Ve kahvaltisiz cikmam bu tura. Kahvaltida yumurta (sayi size kalmis 1-2-3) ekmek,recel olabilir. Sut ve sut urunleri almamaya calisin (corn flakes'i eleyin direk) Bu grup surusleri 50 km git 50 km gel oluyor. Gittigimiz yerde saglam birseyler yiyoruz cogu zaman. Gidiste 30. Kmde bir bar atiyorum, yetmezse yani kendimi ac hissedersem ikinci bari da atiyorum. Geri kalan muz ve son bari da donuste atiyorum mesela. Bunlari deneyimleyerek bu hale getirdim. Yanima 1 bar aldigim oldu, yetmedi. Yanima 6 bar aldigim oldu, 2'si artti mesela. Sonunda boyle bir sistem olusturdum. Tamamen size ve sindirim hiziniza bagli. Vucudunuzu taniyorsunuz zaten. İnsan benzininin ne zaman bitecegini anlamaya basliyor bir sure sonra. Baktiniz turun sonlarina dogru 90. kilometrelerde cok gucten dusmeye basliyorsunuz, durun ilk bakkalda ve kola alin. O kafein ve şeker uçurur zaten sizi :D eve nasil dondugunuzu anlamazsiniz

Bunun disinda 2-3 saatlik tempo antrenmanlarim oluyor. Yuksek ortalama ve yuksek nabizla yaptigim bireysel antrenmanlar bunlar. Yine kahvalti ediyorum. Bu kahvaltiyi edip ciktigimda yuksek tempoda beni 1.5 saat civari idare ediyor. Sadece su aliyorum bu sure icinde. 1.5 saatin sonundam midemin bosaldigini anladigimda 2 bar atiyorum ve o barlar yuksek eforda beni 40 dk civari goturuyor. Eger antrenman daha da uzayacaksa 2 bar daha atiyorum.
Tadimcanin yer fistikli barlarina acayip kafayi takmis durumdayim :D cikolatasi fazla olan diger seceneklerin beni zorladigini hissediyorum(snickers,rodeo,canga, gibi) cikolata ve gofretleri zaten yemeyin, ise yarar hicbir sey yok iclerinde. Meyve suyu, ice tea ve maden suyu da tercih etmiyorum. Ya su ya kola. Kolayi nadiren, patlama yapmak icin icerim.
Tadimcanin bu barlari bisiklet uzerindeyken tuketimi cok kolay ve icinde cikolata olmadigi icin cebimizde de erimiyor. Yer fistikli barin fiyati sanirim 1.50 lira. Yani gayet iyi. Eger ben durarim, bisiklet uzerinde yememe gerek yok derseniz ufak bir posete kuruyemis de koyabilirsiniz, daha iyi olur hatta. Ama o posetle surus esnasinda ugrasmak zor oluyor. Durup yemek gerekiyor o_O Ceviz, badem, findik, kuru uzum, kaju cok iyi secenekler mesela. Bir ara sadece kuru uzum alirdim ama sekerden dolayi cok susattigini fark ettim.

Ozetle, cok kisa turlarda (1-2 saatlik) kahvaltisiz cikilabilir. Tabi bunlar performans turu olmamali. Performans turunda kahvaltisiz yamulursunuz :D anca yag yakma turuna cikin kahvaltisiz. Turun suresi uzadikca, kahvaltinin sizi ne kadar sure idare edecegini hesaplayip ona gore besin alin yaniniza. Eger 3-4 saatlik bir tura cikacaksaniz durup buyuk bir yemek yemeden turu tamamlayabilirsiniz ama sonlara dogru yorgun dusebilirsiniz. Eger 5-6 saatlik bir tura cikilacaksa mutlaka 1 buyuk ogun yenmeli arada. Sirf barla, muzla, kuruyemisle gecmez ve tum bunlardan ayrilan turlar da performans turlari. Yani neredeyse yaris eforunda yapilan antrenmanlar. Kesinlikle kahvaltisiz cikmayin, bu antrenmanlarda cok daha hizli biter enerjiniz. Yaninuza daha bol bar alin, ve 3 saatten uzun performans turu yapmamaya calisin. (Ben birkac kere denedim, pek olmuyor :D:koptum:) zaten performans turunda yemek molasi verdiniz mi bittiniz demektir. Yemekten sonra dönmek istemiyor bacak :eek:

Bir de jel uzmanlari var ama ben o tayfadan degilim :snzdglsn: jelle antrenman yapanlar :acpsnr:

Son olarak, sevgili @Raptor8 bisiklet uzerinde kaldiginiz her an zaten zayiflayacaksiniz. Aceleye getirmeye calisarak sadece sagligimizi riske atariz. Daha az yiyelim, diyet yapalim falan bunlara gerek yok. Sadece hamur isini ve yagi azaltmak ve ac karnina yatmaya dikkat etmek yeterli kilo vermek icin.

Benim öyle uzun turlara çıkacak ne zamanım nede yol bisikletim var,(tekrardan kpssye hazırlanan bir adayım...) o yüzden tam randımanlı bir hazırlığa gerek kalmıyor.Kısa turlar şeklinde haftada bir kaç defa çıkıyorum.Ortalama 3-3,5 saatlik normal hızlı turlar oluyor.

Muz taşıma olayına hiç girmedim desem yeridir.Evde varsa çıkarken ve döndükten sonra 1 tane yerim o kadar.Ama şu kahve olayı çok duyuyorum. Kahvenin sadece Türk Kahvesi olması şart mı?(çok acıya, şekerinide atsak amaca aykırı oluyor.Hatta filitre kahve olayı amanın...:ckkmk:Şekersiz süt tozu ile hazırlanan kahveler var mesala. Onlarda acaba yağ yakımında işe yarıyor mu?

Bahsettiğiniz enerji barlarının adı nedir? Geçende markette proteini bol içiçekler gördüm.Hani markaydı hatırlamıyorum ama 500ml 5TL falandı,şekersiz içicek.Günde bir tane rafadan yumurta yedikten sonra bu proteinli içiceklere ihtiyaç olur mu bilemiyorum.Ama şunu farkketim, uzun turlarda powerraidi suya karıştırarak içiyorum, birde çikolata yedim mi beni fazlasıyla götürüyor.Powerraid, ile vücudun kaybettiği mineralleri dengeleyerek daha iyi sonuç alınabiliyor. Oda 500ml 2,5tl falan. Aslında yemeye dikkat etsek çok yol alacağız ama işte:p

@brstrmnAynen katılıyorum çok üst düzey bi diyete gerek yok ben de yedim içtim ona rağmen kilo verdim önemli olan da bu zaten diyet yaptıktan sonra bisiklet sürmeden de kilo verilir burda amaç bisikletin etkisini görmek

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tekrar diyete başladım. Bir ara 80 kg'ye kadar düşmüştüm. Son 1 yıldır ne spor ne bisiklet hiç birşey yapmadan ye iç yat modundaydım. Tekrar 104 kg'ye çıktım.
İşten zaten 9-10 gibi gelince pek birşey yapma şansım olmuyordu. Yemek yiyip pc başında zaman zaman uyukluyordum :)

2-3 gündür evde trainer eşliğinde tekrdan bisiklete binmeye başladım. 30-40 dakika ortalama 150-170 nabız aralığında sürüyorum 5 dk ısınma 80 kadans. 30 saniye 100 kadans. Trainer vitesini en düşük modda tutuyorum. Bisiklet vitesini de 4. viteste 1x4 olacak şekilde kullanıyorum.
Ortalama 500 kalori yakıyorum.

Ancak aklımı kurcalayan tek şey yemek meselesi.

İşten 19:00 gibi çıkıyorum eve gelmem saat 20:00 yi buluyor traineri kurup bisiklete binmem 20:10 falan desek duş v.s 21:10 da yemek masasına ancak oturabiliyorum.

Öğle yemeğinden sonra 16:00 civarında ara öğün olarak elma yiyorum. Saat 18:45 civarında 1 adet muz ve filtre kahve içiyorum. Bu tok tutuyor akşam yemeği için sabırsızlanmıyorum. yaklaşık 1.5 saat sonra eve gelip bisiklete binmiş oluyorum. Bisikletten sonra da akşam yemeğini yiyorum. Şuan sonuçlarını görmedim. 1 ay bu şekilde denemeyi düşünüyorum ama yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. En uygun yöntem bu gibi geldi bana. Çünkü eve gelip akşam yemeğini yiyip tekrar 2-3 saat bekleyip bisiklete binmek biraz ters geliyor bana. Pc başına oturduktan sonra tekrar kalkamıyorum çünkü. Aslında öylesi daha iyi olabilir ama hangisi daha iyi olur bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kerim Hakan
@Emrah Özşahin önemli olan günlük kaç kalori yaktığınızdan ziyade günlük kaç kalori aldığınız...
Tabiiki yakılan kalori de önemli ama asıl alınan kaloriyi denetlemek gerekiyor bence...
Herhangi bir sağlık prob olmayan 104 kg ortalama boyda 30 yaş civarında bir kişi günlük ilave bir spor yapmaksızın 2000-2200 civarı kalori tüketmektedir. (Netten kalori hesabı araştırıp kendiniz için uygulayabilirsiniz)
Günlük normal kalori tüketimi üzerine ilave olarak yapılan spor sırasında yakılan kalori miktarı eklemelisiniz.

Toplam harcanan kalori miktarı (kabaca) hesaplandıktan sonra kilo vermek istiyorsanız alacağınız kalori miktarının haarcanan kalori miktarından az olmasına (genellikle %10-15) dikkat ediniz...

İşin özü bu.

Detaya girilince gıda çeşitleri, protein, karbonhidrat, yağ dengesi vb uzar gider...

Tabi matematik gibi birşey zaten belli bir yeme düzeni oturtup kendinizi bilirseniz kilonuzu korursunuz. Üstüne spor yaparsanız kilo verirsiniz. Ama kafamı kurcalayan şeyler yağ yakımı için iş çıkışı spor ve spor sonrasında alınacak gıdalar. Hangisi daha çok yağ yakimini sağlar. Spordan sonra ne yemeli vs. Bunlar önemli. Diğer yandan kendini diyete sartlamamak lazım. Bu sefer öyle yapayım diyorum. Normal gündelik ne yiyorsam bazı şeylere dikkat ederek tabi tatlı v.s uzun vadede ömür boyu nasıl beslenecekseniz diyet esnasında da öyle beslenip sporla desteklemek gerek..çünkü daha önce verdiğim kilolarda hep kendimi kastım. Sonra beslenme şekli değişince spor da yapmayınca kilo aldım. O beslenme tarzında haftada 3-4 gün spor yapsam belki almazdım ama bu sefer yediklerimi çok kismadan spor yaparak uzun vadede vermek istiyorum. Spor yapacak istek olmuyor bazen. Bazen işler engel oluyor. Öyle durumlarda en azından kilonu korumuş olurum diye düşünüyorum. Herşeyden kısarak tamam hedefe ulaştım artık özgürüm derseniz yine geri alıyorsunuz. Onun için diyette görmememiz lazım kendimizi. Ömür boyu beslenme şeklini değiştirmek gerek.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
9 Eylül'de Katlanır Bisiklet aldım.
Ramazan Bayramında bir anda Şekeri tamamen bıraktım.Kola meyve sularıda dahil...
Sonra A101'den Eliptik Bisiklet aldım.
İşten vakit buldukça Bisiklete bindim.Hava durumuna ve Vakite bağlı olarak Eliptik Bisikletede bindim.Gün aşırı 25 dakika.Bu 25 dakikada ortalamamı 9km lerden 11 km ye kadar çıkardım.
Çayı şekersiz içtim.
Sabah Kahvaltımda Yumurtam Peynirimi eksik etmedim.Doğal yollardan elde edilmiş gıdalar almaya çalıştım.
Çok sıkı diyet yapmadım.Tatlı krizini Kuru Kayısı,ve Kuru incirle halletttim.
Zaten 3 ay gibi bir zaman sonunda Şeker aklınıza dahi gelmiyor.
Sonuç o günden bu güne dek 118 kilodan,97 kiloya düştüm.
Şu an nefesim hiç olmadığı kadar iyi.
Merdiven çıkarken çifter çıkıyorum.
Uykumda Horlamam kesilmiş...(Eşim öyle diyor.):)
Bisikletim ile şu an itibarı ile 900 km yol yaptım.
Daha önce çıktığım yokuşlarda nabzım 160 ı geçiyordu.Şimdi geçmiyor ki,kolumdaki Mi band'dan anlıyorum bunu.
Geçen toplamda 75 kmlik en uzun turumu yaptım.Yorulduğumu söyleyemem.Belki bi 25 daha giderdim.
Ve bu düzene hala devam ediyorum.
Hedefim çift hanelere inmekti.Buna ulaştım çok şükür.
Şimdi bu şekilde kilomu korumak istiyorum.
Diyeceğim Her şey 'İRADE' de.
Ve de tabii ki BİSİKLET denen İnsan oğlunun bulduğu en iyi icatta.:)

@CaRviLLE
Teşekkürler.
Aynen öyle.
Zaten Sigaram,İçkim yoktu.
Fakat Şeker denen en tatlı zehiri bırakmak,Benim için Sigarayı bırakmak gibi idi.
Bunuda başardım.:)
Bisiklet şöyle bir şey bence,
Siz bir verirsiniz o size sağlık olarak Bin verir,Siz onu bırakmazsanız o sizi bırakmaz.:)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@mustang41Aynen katılıyorum şekerle benim de işim yok

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: mustang41
Bisiklet tam bi hastalık bi hafta sonu yağmur çamur veya çok aşırı soğuk diye tura çıkamasam sıkılıyorum ...:ckskc:

Geri