O gun nasil bir antrenman yapacagima bagli, yanima aldiklarim. Eger evde muz varsa mutlaka bir tane alirim. Eger uzun bir tura cikacaksam (100+ veya 200+) yanima tum tur yetecek kadar yiyecek almamin imkani yok, sadece ufak atistirmaliklari aliyorum, 4 saatte bir mola verip birseyler yiyorum (duzgun bir öğün yiyorum) Bunun disinda orneklendireyim. Yag yakma antrenmanlari yapmistim bir donem, 1 - 1.30 saat cikiyordum, kahve icip cikiyordum ve yanima birsey almiyordum. İlk kez denemistim bu tip antrenmanlari ve iyi sonuc aldim, ise yaradilar yani. Bir hafta boyunca her gun bu antrenmani yapsaniz bir haftanin sonunda terazi 1 veya 2 kilo oynayacaktir
Grup surusu oluyor mesela hafta sonlari. Yanima 2-3 adet tadimca ve bir muz alirim. Ve kahvaltisiz cikmam bu tura. Kahvaltida yumurta (sayi size kalmis 1-2-3) ekmek,recel olabilir. Sut ve sut urunleri almamaya calisin (corn flakes'i eleyin direk) Bu grup surusleri 50 km git 50 km gel oluyor. Gittigimiz yerde saglam birseyler yiyoruz cogu zaman. Gidiste 30. Kmde bir bar atiyorum, yetmezse yani kendimi ac hissedersem ikinci bari da atiyorum. Geri kalan muz ve son bari da donuste atiyorum mesela. Bunlari deneyimleyerek bu hale getirdim. Yanima 1 bar aldigim oldu, yetmedi. Yanima 6 bar aldigim oldu, 2'si artti mesela. Sonunda boyle bir sistem olusturdum. Tamamen size ve sindirim hiziniza bagli. Vucudunuzu taniyorsunuz zaten. İnsan benzininin ne zaman bitecegini anlamaya basliyor bir sure sonra. Baktiniz turun sonlarina dogru 90. kilometrelerde cok gucten dusmeye basliyorsunuz, durun ilk bakkalda ve kola alin. O kafein ve şeker uçurur zaten sizi
eve nasil dondugunuzu anlamazsiniz
Bunun disinda 2-3 saatlik tempo antrenmanlarim oluyor. Yuksek ortalama ve yuksek nabizla yaptigim bireysel antrenmanlar bunlar. Yine kahvalti ediyorum. Bu kahvaltiyi edip ciktigimda yuksek tempoda beni 1.5 saat civari idare ediyor. Sadece su aliyorum bu sure icinde. 1.5 saatin sonundam midemin bosaldigini anladigimda 2 bar atiyorum ve o barlar yuksek eforda beni 40 dk civari goturuyor. Eger antrenman daha da uzayacaksa 2 bar daha atiyorum.
Tadimcanin yer fistikli barlarina acayip kafayi takmis durumdayim
cikolatasi fazla olan diger seceneklerin beni zorladigini hissediyorum(snickers,rodeo,canga, gibi) cikolata ve gofretleri zaten yemeyin, ise yarar hicbir sey yok iclerinde. Meyve suyu, ice tea ve maden suyu da tercih etmiyorum. Ya su ya kola. Kolayi nadiren, patlama yapmak icin icerim.
Tadimcanin bu barlari bisiklet uzerindeyken tuketimi cok kolay ve icinde cikolata olmadigi icin cebimizde de erimiyor. Yer fistikli barin fiyati sanirim 1.50 lira. Yani gayet iyi. Eger ben durarim, bisiklet uzerinde yememe gerek yok derseniz ufak bir posete kuruyemis de koyabilirsiniz, daha iyi olur hatta. Ama o posetle surus esnasinda ugrasmak zor oluyor. Durup yemek gerekiyor
Ceviz, badem, findik, kuru uzum, kaju cok iyi secenekler mesela. Bir ara sadece kuru uzum alirdim ama sekerden dolayi cok susattigini fark ettim.
Ozetle, cok kisa turlarda (1-2 saatlik) kahvaltisiz cikilabilir. Tabi bunlar performans turu olmamali. Performans turunda kahvaltisiz yamulursunuz
anca yag yakma turuna cikin kahvaltisiz. Turun suresi uzadikca, kahvaltinin sizi ne kadar sure idare edecegini hesaplayip ona gore besin alin yaniniza. Eger 3-4 saatlik bir tura cikacaksaniz durup buyuk bir yemek yemeden turu tamamlayabilirsiniz ama sonlara dogru yorgun dusebilirsiniz. Eger 5-6 saatlik bir tura cikilacaksa mutlaka 1 buyuk ogun yenmeli arada. Sirf barla, muzla, kuruyemisle gecmez ve tum bunlardan ayrilan turlar da performans turlari. Yani neredeyse yaris eforunda yapilan antrenmanlar. Kesinlikle kahvaltisiz cikmayin, bu antrenmanlarda cok daha hizli biter enerjiniz. Yaninuza daha bol bar alin, ve 3 saatten uzun performans turu yapmamaya calisin. (Ben birkac kere denedim, pek olmuyor
) zaten performans turunda yemek molasi verdiniz mi bittiniz demektir. Yemekten sonra dönmek istemiyor bacak
Bir de jel uzmanlari var ama ben o tayfadan degilim
jelle antrenman yapanlar
Son olarak, sevgili @Raptor8 bisiklet uzerinde kaldiginiz her an zaten zayiflayacaksiniz. Aceleye getirmeye calisarak sadece sagligimizi riske atariz. Daha az yiyelim, diyet yapalim falan bunlara gerek yok. Sadece hamur isini ve yagi azaltmak ve ac karnina yatmaya dikkat etmek yeterli kilo vermek icin.