Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle kilo verir miyim?

@Pandaros Kilo vermen için besinlerden aldığın kalorinin, senin bisiklet üzerinde harcadığın kaloriden ve günlük metabolik faliyetlerin +yaşamsal faaliyetlerin için yaktığın kaloriden daha az olması demektir. Yani vücuduna giren kalori miktarı gerekenden az olmalıdır. Bir haftada toplam 7700 kalori açığı vermeyi başarabilirsen 1 kilo verebilirsin. Ben senin yerinde olsaydım yediğim besinlerin aşağı yukarı kalorisini sayardım (bunun için akıllı telefonuna myfitnesspal adlı uygulamayı yükleyebilirsin), bisiklete bindiğim günlerde yaktığın kaloriyide çok kaba olarak hesaplayan bir sürü uygulama var. Her gün almam gereken kalori miktarından (metabolik ,günlük aktiviteler için gereken+bisiklette yakılan kalori) 500 civarı kcal daha az tüketim yaparak kilo vermeyi hedeflerdim. Tabiki kabaca, aç kalarakta kilo vermeyide sağlayabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Pandaros
Scudo
@Ali Akan hesaplamayla uğraşmak istemiyorum :) günde ortalama 3 saat bisiklet sürüyorum evdede normal tencere yemeleri yiyiyorum ekmeksiz sabahları 3,4 dilim küçük ekmek yağlayıp yiyiorum yanındada patates haşlama falan bu şekilde kilo verebilirmiyim ?

Bisiklet ile düzgün bir tempoda bir saatte 500 kaloriden fazlasını yakarsınız.Çoğu insanın günlük kalori ihtiyacı 2000 civarında.Tatlı,abur cubur ve hamur işini keserseniz kilo vermemeniz imkansız.Bu sigarayı bırakmak gibi.Kendinize sormanız gereken soru şu.Yemek için mi yaşıyorum yoksa yaşamak için mi yiyorum.Eğer devamlı hamur işi,tatlı v.b şeyleri yemekten aynaya baktığınızda güzel bir görüntüyü görmekten daha fazla zevk alıyorsanız sağlıksız yiyecekleri yemeğe devam etmelisiniz.Fakat yemeği sevip aynı zamanda kilonuzdan memnun değilseniz sorunu kendinizde aramanız gerekiyor.Kilo vermek için spor yapmaya aslında gerek yok.Sadece yiyeceğiniz yiyecekleri düzenleyerek kilo vermeniz çoğu şartta mümkün.Lakin spor yapmak bu durumu inanılmaz destekleyici ve sonuç almayı neredeyse garantileyen bir durum olduğu için bence gerekli bir durum.Aynı zamanda spor yaparken arada sırada canınızın çektiği kalorisi fazla olan yiyecekleri yeme şansınız olur.Spor yaptığınız için düzenli yaktığınız kaloriden dolayı bu ekstra kalorileri tolere edebilirsiniz.Kilo vermek uzun süreç alan bir durumdur.En sağlıklı kilo vermek haftada 500-750 gr arasındadır.Gözünüze az gelebilir lakin ayda yaklaşık 2-3kg 10 ayda 20-30 kg gibi bir sonuca varırsınız.Bu yüzden moralinizi bozmayın yavaş yavaş hayatınızı düzenlemeye başlayın ;)

@Pandaros ben 17 yaşındayım ben 115 kiloydumağırlık ve cardio çalışıyordum bırakalı 1 yıl oldu vicudum dağıldı ardından bisikete başladım günde 20 km sürerek ve çoğunu rampa yukarı sürdüm 2 haftada 5 er kilo verdim şimdi 92 kiloyum yokuş çıkmamın faydası var

@Migel geçen yıl 3 ay fitness a gittim ve her dönüşte çikolata alıyodum evdede köpek gibi yemek yiyyiordum hiç kilo veremedim şimdi düşünüp gülüyom

@Alperenyuruk 20 km rapma çıkılırmı yaw :)

bu arada yapabileceğim bi diyet varmı bisikletle beraber hurma diyeti olurmu m umreden yeni geldiğimiz için evde 20 kilo hurma var

Uzun zaman önce yazdığım şöyle bir yazı var belki işini görür;

(link)

(link)

@Pandaros Yaşın genç haliyle o kiloyu vermen kolay olacaktır. Bisikleti hergün en az 1 saat yada 10 km üstü kullanırsan tempolu yaklaşık 400 kalori civarı yakacaksın. Yediklerine de dikkat edersen bisikletin kilo verdirmemesi için bir sebep yok. Aslında her spor kilo verdirir işin püf noktası ağzımızı tutmakta :)

Kilo vermek istiyorsan öncelikle şu sözleri aklına kazımalısın.
Sabah kahvaltısını krallar gibi yiyeceksin,
Öğle yemeğini fakir gibi yiyeceksin,
Akşam yemeğini de dilenci gibi yiyeceksin.

esas kilo aldıran akşam yemeğidir mümkün mertebe akşam 7 den sonra yemek yememeye özen göster ilk başlarda çok zorlanacaksın miden de garip sesler sancılar olacak ama yavaş yavaş alışınca kendini çok iyi hissedeceksin. şu ana kadar pek yediğimi kesmeden çok fazla bisiklete de binmeden 3 ayda 14 kilo verdim sadece akşamları yememeye özen göstererek insan vücudu çok muazzam bir makina gibidir, öncelikle zihin olarak buna inanmalısın ve bedenini bu inanç doğrultusunda kandırmalısın ilk 1 ay hızlı bir kilo verirsin sonra vücut kilo vermeyi durdurur buradaki amaç vücudun kendini savunması ve metabolizmanın bozulmasını engellemektir.
Vücut yeni kilodaki metabolizmaya alıştıktan sonra yeniden kilo vermeye devam eder bir miktar daha verdikten sonra tekrar durur sabitler dengeler oturdumu tekrar vermeye başlar bu sabitleme sürecindeki durgunlukta moralinizi bozmayıp düzenli spor ve diyetinize dikkat ettikten sonra vücudunuz tekrar kilo vermeye devam eder. Her şey önce beyinde başlar gerçekten isterseniz ve buna inanarak çalışmaya başlarsanız çok rahat kilo verirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
"Hesap kitap ile ugrasamam, uzun makalelere takilamam" dersen cok kabaca izleyecegin yollar sunlar:

Mevcut yeme ve gunluk hayattaki hareket aliskanliklarinin uzerine bisiklet aktivitesi eklersen zayiflamaya baslarsin.

Mevcut yeme aliskanliginda daha saglikli besinlere veya daha dusuk miktarlara gecer, gunluk hayattaki hareket aliskanliklarinin uzerine bisiklet aktivitesi eklersen zayiflarsin.

"Aman nasilsa bisiklete biniyorum, biraz daha rahat yiyebilirim" "iyi enerji harcadim bugun bunu da fazladan yiyeyim" dersen ayni kiloda kalir hatta kilo bile alabilirsin :)

Kisacasi kilosundan sikayetci olanlar yeme aliskanligini degistiremiyorsa, hareketi arttirarak bir denge yakalar veya yavasta olsa kilo vermeye baslar.

Yemekten hemen once veya yemekten hemen sonra spor yapılmaz!

Spora baslayip vucudu zorlayacak kadar agir antrenmanlara/surelere cikilmaz!
Vucudun bir forma - kondisyona girmesine izin verecek sekilde zaman icerisinde yukseltilir antrenmanlar.

"Spora baslamisken daha hizli kilo veririm" diyerek sert ve vucudun alistigi ritmi sarsacak kadar agir diyetlere girilmez, ac gezilmez!

Butun bunlarin bol bol bilimsel anlatimlari, istatistikleri, programlari vardir. Ama bunlari arastirmak sizi yoruyorsa basit temeller az once saydiklarim :)

• Beğen
Tepkiler: AliG.
yaz başında 80 kiloydum, asitli içecekleri abur cubur tüketmeyen bir insanım ara sıra kuruyemiş yiyen biriyim. sadece haftasonları 40 km bisiklet sürdüm protein ve sebze odaklı beslendim 74 kiloya kadar düştüm. yoğun bir spor programı yapmadan beslenmeye dikkat ederek ufakta olsa kilo verdim. şayet yoğun programla ve daha iyi bir dietle muhtemelen 70 altına bile düşerdim. birşeyleri düzgün yaptıkdan sonra veriyor insan kiloları.

yazılarınız için teşekkür ederim günde en az 3 saat bisiklet sürüyorum bunun yanında önerbileceğiniz bi diyet programı varmıdır ?

Merhaba , düzenli bisiklete binersen ve düzgün sağlıklı,,beslenirsen kilo verirsin yaşına göre kilon fazla ama vermen daha kolay.

Düzenli derken sabah 20 km , akşam 10 km , veya birgün 20 km ertesi gün 1 saat yürüyüş gibi, bir programın olsun ve buna uyarsan mutlaka verirsin..

Besleme tavsiyeleri çok, var burda

@Pandaros

@Ali Akan
İlk cümleni oku oku oku an-la-ma-dım.

Yada şunu mu anladım.

Günlük bisiklet sürümünde 100 kilo kalori yak. Ama 50 kalori ye. 200 kalori yersen kilo vermek imkansız. Doğru mudur

@Batu.ers

@Batu.ers kardes bende 13 yasindayim 67 kilodayim boyum 1.68 bende hergun en az 2 saat bisiklet suruyorum ve bunu 3 yildir yapiyorum ama inan hic bir faydasi yok biraz para ver git spor merkezine falan bisikletim de

Bianchi RCX 120 dah bisikleti

@timucinmuslu2004
2 saat sürebilirsin,ama önemli olan kaç km mesafe katlettiğin ya da ortalama hızındır.

Geri