Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle kilo verir miyim?

@mustang41 şekere karşı koyamıyorum ben de biliyorum farkındayım ama olmuyor gidip marketten abur cubur almıyorum uzun zamandır ancak evde kek,pasta,baklava vs oldu mu gömüyorum takkiiii bitene kadar tam bir glikoz manyağıyım

@Raptor8 çikolata ve benzeri işlenmis glikozu hiç tavsiye etmem.birden glikoz seviyesini aşırı derecede arttırıyorlar ve insülin de artıyor sonra kan şekeri daha fazla düşüyor ve gene şeker alma ihtiyacı duyuyorsun

Scudo
@historiyst
Her Pazar hava iyi olsada şöyle bi 20-30km. pedallasam derdindeyim bende.
Mesela bu pazar hava durumunda benim telefona göre hava 15 derece gösteriyor ve yağış yok.
Öyle olursa kimse tutamaz beni.:)

@Desert Fox
Evde yapılan tatlılarda en azından Beyaz şeker kullanılıyor.
Bir nebze olsun glikoza göre daha zararsız.
Fakat yinede yememek lazım şekerin her türlüsünü.
Dediğiniz gibi glikoz alınca insülin arttığından insan daha çok acıkıyor.Daha çok şeker ihtiyacın artıyor.
Mesela bende acıktığımda elim ayağım titrerdi.
Şekeri kesince bu olay kalktı.
Şimdi daha geç acıkıyorum.Çabukda doyduğumu hissediyorum.:)

Vay arkadaş bu pazar yağmura dönmüş hava.
Bakalım Hayırlısı::)

Kilo vermek isteyen arkadaşlara tavsiyemdir. Ben 12 kg verdim. O da şu;

AZ YİYECEKSİN

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
@Bisikletreis 12 kg mı nekadar bi zamanda verdiniz.Az yemek dışında başka neye dikkat ettiniz özel diyet falanherhangi bişey yaptınızmı...

Merhaba arkadaşlar.
kilo vermenin matematiğini anlatan forum üyelerimizden Çağrı beyin çekmiş olduğu şu videoyu dikkatli ce izlemenizi tavsiye ederim.

bahsettiği sabit nabız ile bir saatlik antrenmanı trainer ile yapmak kısmen kolay olsa da dışarıda yapmak çok zor. ya veledrom a gideceksin ya hiç kimsenin olmadığı bir yol olacak ama çok etkili olduğu kesin. Nede olsa işin içinde matematik var :)

@Raptor8 kg kaybı için yağ yakman gerekli. Vücutta önce karbonhidratlar ve şeker sonra protein kullanılır.çünkü bu besinler daha az oksijen ile enerjiye dönüşür. Kaslar yeterli oksijen miktarına ulaşınca yağ yakmaya başlar. Bu yüzden orta tempo ve uzun aerobik egzersizler yağ yaktırır. özellikle yağ yakmsk için yüksek kadans ile gitmeni tavsiye ederim.

@bhr42 ben tüm unlu mamülleri 2 ay hiç tüketmedim. Sürekli yemek yedim. Kalorisi yüksek ne varsa kestim. Karnım acıktıkça fazla olmamak üzere badem fındık ceviz yedim. Cebimde çantamda beyaz leblebi bulundurdum. Leblebiyi önceleri çok yedim ama 1 hafta sonra ekmek yemediğim için şişkinlik gidince daha çok motive oldum. Bol su içtim.
SİZİN EKMEK YERİNE TÜKETEBİLECEĞİNİZ ÜRÜNLER ŞÖYLE:
1.saydığım çerezler
2.gün kurusu
3.meyve
4.yoğurt
5.yazın yeşillik kışın havuç
6. EN önemlisi yeşil elma yedikten sonra hemen su. Ayrıca yemekleri sık yiyebilirsiniz ancak lokanta usulü az yemek az çorba tarzında beslenin.

Sulu yemeği kesmeyin yiyin istediğiniz kadar zaten bir zaman sonra azalacak porsiyon.
Spor olarak da bisiklete bindim.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
isamorgil
Güzel diyorda, ben bisiklet üzerinde iken nabzımı nasıl takip edeceğimki? Birde o sıkıntı var,sırf onun için pahallı ekipmanlara giremeyiz,en azından genel bir kitle için konuşuyorum.O videoyu baz alırsak benim ortalama 115 nabız ile bisiklet sürmem gerek. Oda dk xx kadar pedal çevirme ile gelir desek bile sürekli çevirdiğimiz pedalı sayamayız.Tüm bunlar için hem nabız ölçen hem kadans ayarlı km sayaçlarından almak gerek oda pahallı baya. O yüzden orta tempo ile 2 saat ve üzeri sürüşler yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
selim82
Kadans mevzusuna hakim değilim hocam, tahminen yukardaki mevzudan bahsediyorsunuz sanırım.
Aşağı yukarı şöyle bir menü düşünüyorum,
her turda tuluğumda 500mllik powerade kullanacağım. Tanesi 2,5TL falan. Birde bir avuç kuru üzüm yerim. 1 tane haşlanmış yumurta yerim.Ortalama 40km vs yapar günlük turu tamamlarım artık.Haftada 2 defa yapsam bu eylemi hiç yoktan iyidir.Otur otur kilo aldı başını gidiyor. :)
Ekmeği bende kesmeyi düşündüm ama ne zaman ekmeği kessem daha çok yemek yiyordum,oda gözümü korkutuyordu.Birde akşamları özellikle 21-24 arası acıkıyorum.O zaman yemek yememeye çalışıyorum en kötü ekmek arası peynir falanla geçiştireyim diyorum ama oda ters tepiyor anlaşılan.(ekmek karabuğday ekmeği bu arada)

Ben de tekrar diyete başladım. Her akşam evde trainer eşliğinde 30-40-50 dk falan sürüyorum. Nabız saati ile min 145, max 165 arasında HIIT cardio yapıyorum. 400-700 arası bir kalori yakımı oluyor 15 günde 4 kg verdim. İdeal kiloya ulaşıncaya dek devam. Zayıflama olayı yavaslayinca bisiklet süresini artıracağım.

@EnginK.
Geç olsun güç olmasın demişler. Kahveden aldığınız kafein metabolizmanızı hızlandırıyor. Buda egzersizle yakacağınız yağ miktarını arttırıyor doğal olarak.

• Beğen
Tepkiler: EnginK.
@Raptor8 Hocam şüphesiz yapacağınız antrenman işe yarayacaktır ama sizinde dediğiniz gibi sadece bunu tahmin edebilirsiniz. Şahsen bana tahmin etmek yetmez .

ayrıca nabız ölçümünü takip etmek için çok uygun cihazlar var. mesela "Xiaomi Mi Band 2" 120 tl gibi bir fiyata bulmak mümkün. Kadans ise diz sağlığı için olmazsa olmaz olsa da isteğe bağlı olmasa da olur.

son olarak başta yazacağım şeyi sonda da tekrar edeyim bunların hiç biri olmasa da yapacağınız iki saatlik antrenman şüphesiz işe yarayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Bisikletreis
Hocam neden kilo aldırsınki,kola, meyve suyu gibi şeker yoğunluklu bir içiçek değil.Mineral eksikliğine yönelik olduğundan, spor sırasında terle vücuttan atılan minerallerin tekrardan geri kazanılmasını sağlıyor.

Verilmez olur mu ya? Haziranda 96 kiloydum şu an 87 kiloyum. Özel bir diyet programı da uygulamadım.

Merhaba arkadaşlar ismim Beyazıt, Ankara'da yaşıyorum, yaşım 41, boyum 185cm ve 105 kiloyum.
Bundan 4 ay evvel bir operasyon geçirdim, operasyon olmadan evvel sigara kullanıyordum ve 115 kiloydum.
Operasyon sonrası sigarayı bıraktım. Kilo vermem gerekiyordu 10 kilo verdim ama bu yeterli değil.
Mesaiden sonra yürüyüş yapıyorum ama çok sıkıldım, bende bisiklet almaya karar verdim. Yıldız Caddesinde bulunan ünlü bir bisiklet mağazasına gittim, bana Cube marka şehir bisikleti tavsiye edildi, gönlümden yol-yarış bisikleti geçiyor, bana hem daha yakışıklı geliyorlar hemde daha hafif oldukları için istediğim yere daha rahat giderim diye düşünüyorum, ancak bu kiloda komik görünürüm diyede kaygılanmıyor değilim.
Başlıkta değindiğim gibi, şimdilik amacım kilo vermek ama artık hayatımın bir parçası olacak bu spor.
Deneyimli arkadaşlar beni yönlendirirse sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

Edit: Deneyimli arkadaşlar beni hangi marka model almam gerektiği konusunda beni yönlendirirse sevinirim, şimdiden teşekkür ederim.

@MrBeyaz
Hocam yol bisikleti belirli bir kondisyon gerektiriyor ki dişli oranlarıda yeni başlayan kullanıcıları üzer. Ben size şehir bisikleti tavsiye ederim. Ayrıca 105 kilo hiç şişman sayılmaz bu yüzden hiç ilginç durmaz. Tabi 3'lü aynakola sahip bir yol bisikleti alırsanız yokuşlar zorlamayabilir.

@MrBeyaz ben biraz yaşça küçüğüm size göre ancak bulunduğum ilçe 50 bin nüfuslu küçük bir yer.Birde mesleğimiz öğretmen olunca insanlar sürekli takım elbiseli,bıyıklı,fiat albea'ya binen adam arıyor tabi :) kimse umrumda değil diyerek katlanır bisiklet almaya karar verdim ancak decathlon daki arkadaş 95 kilo için katlanır biraz şey deyince vazgeçtim. Yol bisikleti aldım daha sonra ama memnun değilim. Çok zorluyor arkadaşların dediği gibi. Hybrid tarzı bisikletleri tavsiye ederim.

Arkadaşlar isterseniz günde 5-6 saat bisiklet sürün mideye dikkat edemeyince veremezsiniz kilo falan. 1 saat bisiklet sürüpte dinlenirken çikolata vb. şeyler yerseniz kilo bile alırsınız. Açıkçası bence kilo verme olayının %80'i beslenme %20'si spordur.

@KitapSeverGünde 5-6 saat tempolu bisiklet sürün tam bir Boğa da yerseniz kilo almazsınız beslenme tabiki önemli fakat her sporu tempolu yapmak gerekir

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: rodya ve Burak G.
@MrBeyaz karbonhidratı azaltıp bisiklet antrenmanlarını açken yaparsanız kilo vermenize yardımcı olur. eğer tokken bisiklet antrenmanı yapar, normalde yemeyecekken bisiklet sürdüm acıktım birşeyler yiyeyim derseniz, sürmenin faydası yine olur ama kilo veremezsiniz.

Geri