Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle ters yönden gitmek

Eğer bisikletin arkasına selenin altına vb. ışık takıyorsan sürüş yönünde sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.

Scudo
Özellikle ve öncelikli olarak belirteyim gece asla ters yönde bisiklet sürme. Gündüz konusuna gelirsek gece kadar tehlikeli olmasa da tersten sürmeni yine tavsiye etmiyorum. Arabalarla aynı yönde yolun en sağını kullanarak sür. Eğer kedini çok rahat hissetmiyorsan gidon veya kask aynalarından edin.

vay abim bisikleti aldın demek ne aldın:)
Hayırlı Olsun KAZASIZ:) belasız kullan

Tersten sürmek tehlikeli de olsa bazı rotalarda yol kısatmak vb. durumlarda bende terse giriyorum. Olası herhangi bir kaza durumunda haklı olsanız dahi bütün kusur sizde olacak ters şeritte olduğunuzdan bilmenizde fayda var. Gece sürüşlerinde ışıklandırmaya, görme ve görülmeye (pasif görünmede önemli) özen gösterilmeli.
Normalde 1 kere dikkatli olmamız gerekiyorsa, bisiklet sürerken 3, gece bisiklet sürerken 5, gece ters yönde sürerkende 10 defa dikkatli olmalıyız.

Aslında bahsettiğim yol Çubuk-Ankara yolu. Hani vızır vızır trafik olmaz. Dakikada atıyorum belki 10 15 araç geçer. Ama bu konuyu görmemiştim biraz okuyunca ben yine arkamı döneyim totişten tanısınlar çarpmasınlar demek durumundayım :D

Peki çarşı içi kısa yollarda ne yapacağız Konya çarşı içi hep arabalar düşünülmüş ters yön çok... düz yoldan gideyim desen yol 3 katı uzuyor sürmek zevkli ama acil zamanlarda kullanmak zorunda kalıyoruz

@Owlknife
Geçen iki eli telefonda kafasını telefona gömmüş bir kız yola atladı ters gidiyorum frenlere asıldım arka 1 metre havalandı gidonun sag tarafı dokandi kız salak salak güldü ters yönde olmasaydım çok fena kızardım da ah ters yön işte

@ömerözeren benim arkadaşta öyle geçen 3 hafta boyunca arkadaşla kızılayda idik çocuk 2 dakka kafayı kaldırmıyo valla çok sinir bozucu bi olay.

Tersten sürüş özellikle akşam sürüşlerinde sıkıntı. Araçların farları gözünüzü çok yorar. Gözlük yoksa toz pislik gözünüze daha çok girer hatta yutarsınız. Araçların rüzgarı size dez avantaj olur. artısı sizi görmesi olarak yazılmış fakat arka ışıklar ön kadar iyi olursa çakar şeklinde zaten görecektir. 2 ayaklı hayvan her yerde hayvan onlar tersten de düzden de aynılar. Bunun tek çözümü 2 ayaklı hayvanları sokağa salmamak gerek

• Beğen
Tepkiler: Emre Akçay
@sspl hocam yağmurlu bir gecede, ışıklandırma olmadan, ters yönde gitmenin kat sayısını alabilir miyim? :D

Gündüzleri, gideceğim yönde yol çalışması varsa ya da akşamları (bilen bilir Bostancı İDO'da bisiklet yolu bitiyor ve yola çıkmak zorunda kalıyoruz) ters yöne girdiğim zamanlar oluyor.

Her zaman olmasa da, Ters yönden gitmek bence daha sağlıklı, özellikle istanbul gibi akli denge bozukluğu tehşisi konulmamış insanın (düzeltme) bol olduğu şehirlerde ayrıca bir güvenlik önlemi oluyor.

Selamlar,

Tedirginlik sebebiyle veya kısa yol olacak sebebiyle tercih ediliyor belki ama, bana bu sekilde giderken taksi çarptı 1 ay once hala da yaralarım iyileşmedi :)
o yuzden belki de bu sekilde gitmek yerine kaldırım vs. kullanılabilir. gerci oralarda da yayalar oluyor daha sıkıntı.

Keske bisiklet yollarımızın genişliği 15 cm olmasa veya bazı yerlerde bisiklet yolları olsa :)

@mühendis Araçlara göre evet ama bisikletliye göre düz yol? :) Türkiye'deki yayalara göre her zaman atlanılabilecek tarla? Kime göre neye göre? :)

Hem yaya, hem şoför, hem bisiklet kullanan biri olarak ; Ters yöne girmeyiniz.
Ters yönden gelecek olmadığı için, araç, yaya ve hatta kedi köpek bile ters tarafa bakmadan karşıya geçer.Sonra aaa kaza oldu.
Risk yönetimi diye bir durum var arkadaşalr. Ancak ters yöne girerek doğrudan krizin ortasına dalıyoruz demektir.
Böyle bir risk taşımaktansa, araç yolu üzerinden ve sağdan gitmek en mantıklısı. Ayrıca sürat olarakta trafik ile aynı yönde olmanın avantajlı olduğunu düşünüyorum.
Zaman zaman bende ters yön kullanıyorum ancak, benim kullandığım ters yön zaten trafiğin sıkışık olduğu bir ara olduğundan yaya dışında sorun olmuyor.
Ters yönde, dururm ne olursa olsun kesinlikle suçlu taraftayız demektir.

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
Trafikte biz de varız deyip kendimizi kabullendirmek istiyorsak, önce biz uymalıyız kurallara. Kırmızıda durmayıp ters yöne girersek inandırıcılığımız kayboluyor. Nasıl kaldırımda bir motorlu görünce sinir oluyorsak tersten gelen bisikletli için de aynı konu geçerli. Zorda kalmadıkça yapmamakta fayda var. İşimize gelince terse girip sonra trafikte sıkışınca trafikte biz de varız demek pek tutarlı olmuyor.

Bisiklet sürenler ters yönde gidemez diye bir yasa varmı gerçekte

Geri