Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletle yokuş çıkmak

48-38-28 14-28 oranlı 20 jant katlanır bisikletim, 29 jant 42-34-24 11-32 oranlı dağ bisikletimden daha rahat yokuş çıkıyor. Teker çapı ve genişliği yüzünden mi böyle acaba? Yoksa ben mi alışamadım henüz? 😊

Tekerlek çapından dolayı. Birinde pedal çevirme hareketini nihai olarak yola 20" boyutta ileten bir son bileşen var, diğerinde 29".
Katlanırda tırmanmaya en uygun vites 28:28 = 1 (pedalın her turunda tekerlek 1 tur dönüyor), bisiklet her pedalda 1 x 2π x (2.54 x 20 / 2) = 159.512 cm ilerliyor.
Dağda tırmanmaya en uygun vites 24:32 = 0.75 (pedalın her turunda tekerlek 3/4 tur dönüyor), bisiklet her pedalda 0.75 x 2π x (2.54 x 29 / 2) = 173.4693 cm ilerliyor.

Scudo
Nabzınızı 130/140 bandında ve kadansınızı 75/95 ortalamalarında sabitlerseniz, daha kolay bir sürüş elde edersiniz. Vücudunuzun da bir ritmi var. Kalbiniz de bir pompa nihayetinde ve ihtiyacı karşılayacak performansa yükselmez ise kötü sonuçları olabilir. Ya da rahatça çıkabileceğiniz yokuşları, ilk dakikalar ardından bırakmak zorunda kalırsınız. Bunu strava kullanıyorsanız, 2-3 farklı sürüşünüzün analizine bakarak deneyebilirsiniz
O dediğinizi kafamdaki damarın baskısıyla algılıyorum. Güm güm vuruyor kafama vücut artık yetişmeiyorum diyor. Yavaşlıyorum tempo düşürüyorum vücut dinlenince tekrar tempo .

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
en sevdiğim ve en çok yaptığım şey :)
işe bisikletle gidip geliyorum, evden çıktığım anda sert bir inişim var. sonra da sert bir tırmanışım. bir süre düzde gidiyorum sonra iki iniş ve iki tırmanış daha var.
dönüş de aynı tabii.
hiç böyle batılı ülkelerdeki gibi kot pantolon ve mont ile, normal ayakkabı falan ile işe gidemiyorum. hep performans modunda giyinmek zorundayım.
malum istanbul coğrafyası işte, düz değil memleket. her gün 20 kilometrem yollarda in-çık şeklinde geçiyor.
toplu taşımayla gitsem 1,5 saatte gideceğim yolu 30-35 dakikada alıyorum.
seviyorum rampaları. an itibariyle yaş 47. bu tırmanışların beni genç tuttuğuna inanıyorum.
bir gün elektrikli bisiklet alır mıyım, hiç sanmıyorum.
en güzeli de, akşama kadar ayakta 10 saat çalışıyorsun, koşturuyorsun, kafa yoruyorsun, akşam olunca giyiniyorsun ve atlıyorsun bisikletine ve rampa tırmanmaya başlıyorsun.
terapi gibi geliyor bana tırmanışlar artık.

Arkadaşlar sıradan bir bisiklet kullanıcısıyım, giriş seviye bir dağ bisikleti buldum Bianchi. Sorum şu, haftasonu 8km 225m'lik bir yokuş bana ağır gelir mi? Genel olarak dağ dağ, köy köy gezmeyi severim ama bu yolda dinlenmemem gerek. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar sıradan bir bisiklet kullanıcısıyım, giriş seviye bir dağ bisikleti buldum Bianchi. Sorum şu, haftasonu 8km 225m'lik bir yokuş bana ağır gelir mi? Genel olarak dağ dağ, köy köy gezmeyi severim ama bu yolda dinlenmemem gerek. Teşekkür ederim.

Kardiyolojik ve dizlerinizde ortopedik bir rahatsizliginiz yok ise tırmanabilirsiniz. Kendinizi asla zorlamayın, kimse ile tempo tutup birlikte gitmeye kalkmayın. Bisiklet keyif işidir, etrafinizi seyrederek yavaş yavaş, gerektiginde dinlenerek keyiflice sürün. Zaten acelemiz olsa motorlu araç alırdık. İki pedalın amacı çevreyi görüp, izleyip etkileşim halinde olmaktır.

Sağlıklı ve keyifli sürüşler dilerim.

8 km'de 225m irtifa kazanmak çok birşey değil muhtemelen rotanın ortalama eğimi %3 yada %4 olabilir buda çok zor bir tırmanış olmaz. Heleki yaşına bakarsak senin gibi gençler için düşünülmemesi gereken bir tırmanış olmalı.

Ben senin yaşında düz duvara tırmanıyordum. Çılgınlar gibi bas. O yaşta sana bir şey olmaz.

Neredeyse 5 6 yıldır hergün oturduğum semt yüzünden eve gelene kadar 1km rahat yokuş çıkıyorumdur ama faydasınj da bacaj kasları ile gördüm bence müthiş

Geri