Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletlere de plaka ve ruhsat zorunluluğu gelebilir.

Plakayı desteklerim, bence mahsuru yok fakat sonrasında ehliyettir, ruhsattır, vergidir, şudur budur derken bisiklet çok pahalı bir taşıt haline gelebilir, o yüzden desteğimi esirgiyorum. Böyle mutluyuz. Kimse bize dokunmasın.

Not: Bu yazdıklarım bacak gücüyle çalışan bisikletleri kapsar, elektriklilere plaka takılmasına itirazım yok.

Scudo
Okumayı öğrensek aslında herşey çok açık.

Bisiklete plaka ve ruhsat zorunluluğu diye birşey yok. Bahsedilen elektrikli aletler.

Benim salcano ng450 ye ruhsat çıkarmaya kalksam zaten faturası yok. :D Toplam 3 bisikletim var. ' de çocuklarda var. 5 bisiklete ruhsat çıkaracağıma underground olarak takılırım. Veya hiç binmem.

Anahtar nokta 250 watt üzeri motoru olan aletler. Sizin pedala 450 watt basabilen bir azman olmanız o bisikleti ruhsat sahibi yapmaz :D

Bakın sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda bisiklet nasıl tanımlanmış:

Bisiklet : (Değişik: 12/7/2013-6495/13 md.)Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Azami sürekli anma gücü 0,25 KW’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevrilmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletler de bu sınıfa girer.

Çok açık değil mi? Aslında pedal çevirmeden gidebiliyorsa bisiklet değil, motorlu bisiklet (Moped) sınıfına giriyor; sürücü belgesi ve tescili gerekiyor. Söz konusu uygulama buna yönelik bile değil, sadece 0,25kW ve 25km/h kısıtlamalarını kapsıyor.

Önce var olan kuralları uygulasınlar. Daha geçen gün pideci scooterı aracıma çarptı kaçtı. Ne plaka, ne kask hak getire...

Ayrıca bisiklete de ötv, kdv, sonra yine kdv'nin ötvsini koyarlar. Hatta fırsat bu fırsat verdiğimiz nefese de emisyon vergisi koyarlar :ckskc:

• Beğen
Tepkiler: Onat G. ve jazzpub
689446692844.jpg
Plaka mecbur olursa bisiklete böyle bineceğim:hrkbuya:

Önce kask takmayan, güvenli sürmeyen motorcularla bir ilgilenip, ceza versinler de...

• Beğen
Tepkiler: Savaş Acıboz
başlığı koyan yanlış aksettiriyor. bu yazı elektrikli bisikletler için başlığı değiştirirseniz iyi olur. bir yazıdan yola çıkarak hayal üretmenin manası yok.

Çok zorlama bi felaket tellallığı olmuş, ayrıca başlık yanlış anlam içeriyor.

@bahadır76

Bahadır merhaba. Sanırım Konu hakkında yazdıklarımı son noktasına kadar okumadınız. Bende biliyorum elektrikli bisikletler için olduğunu, konuyu açma amacım aslında son zamanlardaki ötv lerde, kdv lerde yapılan zamları, para kaynağı arayışına giren hükümetimizin artık nerden para koparabilirim mantalitesini eleştirmek. Konu başlığını da yapılmış bir latife olarak görmenizi isterim. İlk mesajımdaki son paragrafı tekrar yayınlıyorum. Ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. :)
@özcanözer

• Beğen
Tepkiler: Onat G.
keşke plaka ve ruhsat zorunluluğu olsa. Eğer olursa bu demektir ki adam yerine koyduk sizi hadi yine iyisiniz. Bizim elimiz güçlenir. Ama gelecek vergileri hayal bile edemiyorum :D

Elektirikli bisikletlere plaka ve ruhsat mantıklı.Normal bisiklete ruhsat ve plaka istenirse zaten zar zor bisiklete binen insanlar iyice bisikletten soğurlar.

Destekleyen arkadaşların yüzünü görmek isterim, senede 600 tl bisiklet vergisi 300 tlde ehliyet masrafı ödediğinde. Üç kuruşluk bisiklet alabilmek için bile 70 takla atılıyor birde vergi :)
bana koymaz da destekçilere fena koyar gibime geliyor.

Henüz ortada kesin bir şey yok, bunu tekrarlayalım da yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim. Fakat bunun imkansız olduğunu iddia eden arkadaşlar son 15 yılda bir başka ülkede mi yaşadılar ben onu merak ediyorum. Bu ülkede her allahın günü öyle garip öyle acayip şeyler oluyor ki, bisikletlere vergi, ruhsat, plaka zorunluluğu gelme ihtimali bunların yanında gayet olağan kalıyor. Nitekim "burdan da üç beş kuruş gelse..." diye düşünülecek bir haldeyiz ülke olarak. Daha bu sene "Purge" filminin gerçeğini yaşadık İstanbul sokaklarında. Adamların film diye çektiği şey gerçek oldu. Ve sanki hiç olmamış gibi davranıyor herkes, ben de buna şaşırıyorum. Ve şimdi bisiklet vergisi imkansız diyoruz. Sözüm meclisten dışarı ancak ülke olarak resmen balık hafızasına sahibiz. Ya da bir başka süper film olan "Groundhog Day"i bire bir yaşıyoruz. Biraz konunun dışına çıktım farkındayım ama gerçekten de ülke olarak yakın tarihimizi bu kadar kolay unutmamız bana çok koyuyor.

Elektrikli motorsikletlere plaka zorunlulugu için çok geç kalındı.Ama gelse ne olacak normal içtenyanmalı motorlar plakasız geziyor

@derşan sezer

İsterseniz kararnameyi bir daha okuyun. Bahsi geçen bisiklet taşıtı mı değil mi anlayacaksınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
ileride kaza tutanağı falanda taşırız :) kasko yaptırır pedallı taşıtlar vergisi muayene falan derken patene geçeceğiz herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Adrenalin26
Gelecekte ucu bize de dokunursa çok kişi bisikleti duvara asar süs diye.

Kendi yolumdan gidersem ehliyet alırım! Kaldırımlardan veya yolların kenarlarından gitmeye çalışacaksam itiraz ederim..

@Asilzade
Olursa olsun milletin mal ve can güvenliği ne olacak :mad:
binmeselerde olur.

Geri