Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Bisikletlere de plaka ve ruhsat zorunluluğu gelebilir.

Sistemi eleştireni eleştirip ''hadi o zaman sen daha iyisini yap'' demek,aynı zamanda ''gayet güzel yönetiyorlar ne var bunda'' anlamınada gelebilir,yani mevzuyu bilmeyen biri direk yazdığınızı okusa malum parti seçmeni der,bence. ;)
Tamam :harika:

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Scudo
Ahahahahahhahaha
Siyasi fikrimin ne olup olmadığını bilmeden beni bir kefeye koyman senin seviyeni zaten ortaya koyuyor. Sistemi eleştireni eleştirmek seni o sistemden yapmaz. Hadi eyvallah :harika:
Ben ekonomistim desem yeterli olur herhalde 😁 hüküm giyip hapse girmiş ama sabikasina rağmen Cumhurbaşkanı seçilmiş, üniversite mezunu değil ama kendisine ekonomistim diyen, ata binmeyi bilmediği halde sizin asrın lideri dediğiniz, yabancı dili olmadığı halde ve kizi üniversite barajını gecemedigi için barajı kaldirtip kendisine baş danismani olarak atayan, damatlarindan birini bir bakan diğerini özel ve ülke zimmetindeki firmada çalışanları katlettrip basına geciren, ilkokul mezunu eşine doktorlar Birliği toplantısında kariyer konuşması yaptıran, ilkokul mezunu hoca bozuntusuna kandirilip ülkenin tüm kamu sektörlerini teslim eden, bu hocanın sağ kolu darbe yapıldığında anlı şanlı törenle mit başında darbeden haberi olmadığı halde dış işlerine atayan, bir yüzukle gelip yüzüklerin efendisi olan biri var, seversin 😁 bu adam cozemediyse ekonomiyi , ben nasıl cozeyim .. Sorduğun soruya bak, Allah aşkına... Bu arada asrın liderine daha ekleme yapardım ama sen benden daha iyi tanırsın, o yüzden pek detay vermedim, yüzeysel geçtim..

Son düzenleme:
Üstte ki arkadaş boş konuşmaya devam ediyor :komik:

Vergilerimiz olmazsa yolsuzlukla kılıfına uydurulan taseron ve cete beslemeleri nasil odenecek?
Multeci kılıklı demografik ve kulturel yapımızı bozmaya yonelik guruh nasil beslenecek?
Saglik sektorunde icat ettigimiz yeni bebek yogun bakımı, işin içine karisan bakan ve vekil hastaneleri ile dunya lideri olduk bu konuda. Oncu atilimlarda bayragi kimseye birakmıyoruz :harika:

Ayrıca tasarrufta bile olsak yeni makam araci alımı gerekli. 2025 modeller cikarken eski arabayla itibarimiz mi sarsılsın devlet kademelerinde?
Bisiklete vergi gelsin!
Hatta zorunlu trafik sigortasida gelsin.
Uzerine egzos emisyonunu azalttigi icin cevreci kullanımı tesvik ozel katkı payı vergisi eklensin.
Otoyol harici patika ve kaldirimlarda gittigi, bisiklet yolu gereklilikleri icin multi-ortam kullanılabilirlik vergisi getirilsin.
Motorculardan neyimiz eksik? Asiri işiklandirma ve asiri gorunurluk aksesuarlarina on arka 1 er adetten fazla ise ilave basina ceza gelsin. Hic bulunmayanlara yine ceza gelsin. Sehirde city kask, yol bisikletinde aero kask, dag basinda full face kask zorunlulugu gelsin. Ortama gore kask tasimayana agir cezalar kesilsin.

Reisi anlatınca nasıl da hoşuna gidiyor 🤤💰💸 keyiflendi 💡
@suat akman abi, ne ettin yahu, Ulti attın resmen. 🤣

• Hahaha
Tepkiler: suat akman
Bisikleti ülkemizde daha çok küçük çocuklara aldığımız için biraz oyuncak gibi oluyor. Hatta oyuncakçılarda bol bol 16 jant bisikletler var. Bu yüzden bisiklete ek vergi geleceğini sanmıyorum. Yani plaka ve ruhsat olmaz.

Elektrikli bisikletleri kapsayan bir çalışma olabilir, bu ayrı konu, ki desteklerim. 250W üstü her araca plaka zorunluluğu olsun. Yürüyüş yolları elektrikli bisikletten geçilmez oldu, benim küçük çocuklarım var ve rahatsız oluyorum. Bizim iş yerinde bile 2-3 kişi kocaman "elektrikli bisiklet" ile işe geliyor, hatta biri 3 teker.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus
Sistemi eleştireni eleştirip ''hadi o zaman sen daha iyisini yap'' demek,aynı zamanda ''gayet güzel yönetiyorlar ne var bunda'' anlamınada gelebilir,yani mevzuyu bilmeyen biri direk yazdığınızı okusa malum parti seçmeni der,bence. ;)
Ben dedim :p

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve seko35.50
Bisikleti ülkemizde daha çok küçük çocuklara aldığımız için biraz oyuncak gibi oluyor. Hatta oyuncakçılarda bol bol 16 jant bisikletler var. Bu yüzden bisiklete ek vergi geleceğini sanmıyorum. Yani plaka ve ruhsat olmaz.

Elektrikli bisikletleri kapsayan bir çalışma olabilir, bu ayrı konu, ki desteklerim. 250W üstü her araca plaka zorunluluğu olsun. Yürüyüş yolları elektrikli bisikletten geçilmez oldu, benim küçük çocuklarım var ve rahatsız oluyorum. Bizim iş yerinde bile 2-3 kişi kocaman "elektrikli bisiklet" ile işe geliyor, hatta biri 3 teker.
Burada Japonya rol model olabilir..:)

Alıntıdır:
Her bisikletin üstüne, otomobil motor numarası gibi bir numara işlenmiş. Bu numara bisikletinizin plakası. Çalınan bir bisikleti, polis kolayca plaka numarasından takip edebiliyor. Eğer bir şekilde plaka numaralarını silecek olursanız, bisikletin doğrudan hırsızlık konusu olduğu düşünülebilir.
Tokyo'da Bisiklet Sistemi

Bence bisikletten vergi alınması gerekiyor.
Çünkü küresel ısınmanın en büyük sebeplerinden biri bildiğiniz üzere yellenmeden çıkan gazlar.İnsan yellendiğinde de karbondioksit, metan gibi sera gazı etkisi yapan gazlar atmosfere veriliyor.
Bizde bisiklete binince tempo yaptığımızda ya da dik yokuş çıktığımızda fart fart zırt zırt yelleniyoruz.
Sırf bu yüzden çevre vergisi alınabilir.

Not:Soracak olan çıkacaktır. Kaynak g*tüm.

@hamlet2006 katılıyorum. dökülen terin litre bazında vergilendirmesi gerekli.

• Hahaha
Tepkiler: Alazarhus
Geri